POZIVA NA RAZUM

Engleska zvijezda nakon 20 godina braka: ‘Romantična ljubav je opasni mit, sreća ne postoji‘

Prvi puta se udala za glumca Kennetha Branagha, ali brak se raspao nakon što je on imao aferu s kolegicom iz filma

Emma Thompson

 John Macdougall/Afp

U sretnom je braku sa svojim drugim suprugom već 20 godina, ali unatoč tome glumica Emma Thompson (63) naglašava da je romantična ljubav samo “mit”, i to vrlo opasan.

Supruga Grega Wisea (56) upoznala je na snimanju filma “Razum i osjećaji” 1995. godine. Za britanski Radio Times kaže kako bi ljudi o ljubavi trebali razmišljati razumno.

image

Greg Wise i Emma Thompson 2009.

Max Nash/Afp

- Filozofski je korisno i ohrabrujuće zapamtiti da je romantična ljubav mit, i to prilično opasan. Stvarno to moramo uzeti s velikom rezervom. Bitno je razumno razmišljati o ljubavi i načinu na koji ona može rasti. Dugotrajne veze su jako teške i komplicirane. Ako netko misli da sreća zauvijek ima mjesto u našim životima, neka to zaboravi, ističe dvostruka oskarovka.

Prvi puta se udala za glumca Kennetha Branagha, još 1989., ali brak se raspao nakon što je on imao aferu s glumicom Helenom Bonham Carter za vrijeme snimanja njegova filma „Mary Shelley‘s Frankenstein” iz 1994. u kojem su oboje glumili.

image

Kenneth Branagh i Emma Thompson 1993.

Gerard Julien/Afp/Profimedia/Gerard Julien/afp/profimedia

Bračni par se razveo sljedeće godine, dok je poznati glumac nastavio svoju vezu s Bonham Carter sve do 1999.

Za vrijeme snimanja filma "Zapravo ljubav" britanska glumica uvjerljivo je odigrala ulogu prevarene supruge jer se mogla poistovjetiti s tim.

- Scena u kojoj moj lik stoji pored kreveta plačući dobro je poznata većini žena. To je nešto kroz što nas je mnogo prošlo. Nakon prekida s Kennethom osjećala sam se užasno. Bila sam povrijeđena, stoga znam kako je to kad kući pronađeš ogrlicu koja zapravo nije namijenjena vama, priznala je jednom prilikom.

Nedavno je pričala o pritisku koji osjeća uoči dodjela nagrada dok ističe da se čak i zbog toga razbolila.

- Oba puta kada sam trebala nastupiti na dodjeli Oscara ozbiljno sam se razbolila. Pritisak je bio prevelik. Sve je to zapanjujuće, a onda nakon toga poželite leći u mračnu sobu i pomislite: „Molim vas, nemojte mi postavljati nikakva pitanja i ne tjerajte me da pričam o sebi”, kaže Thompson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:42