KAZNENE PRIJAVE

Dovršena istraga o Marilynu Mansonu i materijala je ‘podosta‘: Kakve će biti posljedice?

Više žena, uključujući i glumicu Evan Rachel Wood, optužilo je Mansona za seksualno i fizičko zlostavljanje

Marilyn Manson

 Jpi Studios/avalon.red/Avalon/Profimedia

Odjel šerifa okruga Los Angeles dovršio je istragu o optužbama za zlostavljanje protiv glazbenika Marilyna Mansona te je ona predana na razmatranje uredu okružnog tužitelja zbog mogućih kaznenih prijava, piše BuzzFeed.

image
Ronaldo Schemidt/Afp/Profimedia

Šerifov specijalni ured za žrtve proveo je posljednjih 19 mjeseci istražujući Mansona, čije je pravo ime Brian Warner, nakon što je više žena optužilo pjevača za seksualno i fizičko zlostavljanje. Ured državnog tužitelja rekao je u izjavi za BuzzFeed News da je šerifov odjel od utorka dostavio "podosta materijala" u vezi svoje istrage.

- Ima još materijala koji su i dalje neriješeni, međutim, nemamo vremenski raspored za dodatnu predaju od strane losanđeleške policije - stoji u priopćenju.

- Kad sve primimo, iskusni tužitelji će pažljivo i promišljeno pregledati sve što je dostavljeno prije donošenja odluke o podnošenju zahtjeva. Ovaj pregled će potrajati neko vrijeme, ali budite uvjereni da naš ured vrlo ozbiljno shvaća ove navode - piše u priopćenju.

Šerifov odjel nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom, a to nije učinio ni Mansonov odvjetnik. U prošlosti je Manson negirao optužbe, a u ožujku je tužio glumicu Evan Rachel Wood i umjetnicu Illmu Gore za klevetu, prijevaru i zavjeru zbog tvrdnji da ih je zlostavljao.

image

Marilyn Manson I Evan Rachel Wood, 2007.

London Entertainment/Shutterstock Editorial/Profimedia

Njegova tužba za klevetu povukla je usporedbe s nedavnim slučajem koji uključuje Johnnyja Deppa i Amber Heard; Depp i Manson su prijatelji, a međusobne poruke u kojima su omalovažavali svoje ljubavne partnere dio su sudskih spisa. Heard je osuđena i mora platiti više od 10 milijuna dolara jer je rekla da je bila žrtva obiteljskog zlostavljanja. Depp je kasnije rekao da mu je drago što je pred sudom "očistio svoje ime", a Heard je presudu opisala kao nazadovanje za žene.

image

Johnny Depp i Marilyn Manson, 2001.

Lucy Nicholson/Afp/Profimedia

Istraga protiv Mansona započela je u veljači 2021., nakon što je Wood na Instagramu objavila da ju je bivši zaručnik godinama "užasno zlostavljao".

- Počeo me manipulirati kad sam bila tinejdžerica i godinama me užasno zlostavljao - napisala je Wood te dodala da joj je mozak "ispran".

image

Evan Rachel Wood

Chris Chew/Upi/Profimedia

I druge žene optužile su Mansona za zlostavljanje, uključujući i manekenku Sarah McNeilly, koja je na Instagramu napisala da ju je Manson "mučio", zaključavao u sobe i bacao o zid. Druga manekenka, Ashley Lindsay Morgan, na Instagramu je napisala da je Mansona upoznala negdje oko 2009. ili 2010. godine, a potom su brzo počeli živjeti zajedno.

- Bilo je zlostavljanja, seksualnog nasilja, fizičkog nasilja i prisile - napisala je Morgan.

Druga žena, Ashley Walters, rekla je da boluje od PTSP-a zbog nasilne veze s Mansonom.

- Postalo je jasno kakvo je zlostavljanje prouzročio i nastavlja ga nanositi tolikim ljudima. Ne mogu stajati po strani i dopustiti da se to dogodi drugima - napisala je Walters na Instagramu.

Osim toga, žena po imenu Gabriella također je optužila Mansona za zlostavljanje, rekavši da ju je rezao tijekom seksa, fotografirao je golu bez njezina dopuštenja i slao ih drugim ljudima.

Unatoč optužbama, Manson je i dalje dobro prihvaćen u Hollywoodu. Bio je nominiran za Grammyje 2022., Kanye West ga je predstavio na albumu "Donda" te ga je više puta pozvao da nastupi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:36