ČEKA SE OBDUKCIJA

Diler zvijezde ‘Žice‘ mogao bi biti optužen za ubojstvo? Policija: ‘Sada imamo samo jednu misiju‘

Jednom kad se riješite droge, počinje pravi posao - rad na svim karakternim manama i iskrivljenom moralnom kompasu, govorio je glumac
Michael K. Williams
 Rodrigo Varela/Getty Images/Profimedia

Američkog glumca Michaela K. Williamsa članovi obitelji u ponedjeljak su pronašli mrtvoga u njegovu penthouseu u Brooklynu. Službena obdukcija još nije provedena, no smrt 54-godišnjeg junaka popularne televizijske serije "Žica" istražuje se kao moguće predoziranje drogom. Prema pisanju američkih medija, diler koji je opskrbljivao tragično preminulog Williamsa sad je na meti policije i mogao bi biti optužen za ubojstvo.

- Policija trenutačno ima samo jednu misiju - locirati osobu koja je glumcu prodala drogu. Vjeruje se kako se radi o heroinu - otkrio je neimenovani izvor za TMZ.

Mjesecima prije prerane smrti, točnije u veljači, Williams je gostujući u "Tamron Hall Showu" otkrio kako je započeo liječenje u jednoj klinici za mentalno zdravlje, na što ga je ponukala uloga u HBO-ovoj za Emmy nominiranoj TV seriji "Lovecraft Country".

- Primijetio sam da se puno ozbiljnije shvaćam otkako idem na te seanse, počeo sam 'raspakiravati' kritičara u svojoj glavi, bolje razumijem vlastite postupke, reakcije na određene situacije, odnose koje imam s drugim ljudima - rekao je glumac početkom godine. U to vrijeme Michael je također promovirao film "Body Brokers" o zloglasnom centru za liječenje od droga u Los Angelesu. Tad je izjavio kako mu se od priče, koja se bavi kapitalizmom i eksploatacijom koji su itekako prisutni u takvim centrima, "okreće želudac".

- Droga i alkohol nisu problem, oni su samo simptomi problema. A kad te stvari nestanu, kad ih se jednom riješite, počinje pravi posao - rad na svim vašim karakternim manama, moralnom kompasu, iskrivljenom moralnom kompasu - govorio je glumac.

U lanjskom intervjuu za Men's Health junak "Žice" osvrnuo se i na svoj pokušaj samoubojstva u ranoj mladosti.

- Bol, previše boli i trauma s kojima se nisam znao nositi. Mama mi je bila vrlo stroga. Premlaćivanja su znala biti baš teška. Bila je odlučna, radila je sve kako njezina dva sina ne bi poludjela... Način na koji me majka štitila odveo me mračnim putem što je na kraju rezultiralo mojim pokušajem samoubojstva. Imao sam 17 godina i bio sam izgubljen. Bilo mi je jako neugodno s djevojkama, a to su bile osjetljive godine. Već tad sam uzimao lijekove i mislio sam si: 'Eh, možda će svijetu biti bolje bez mene'. I uzeo sam bočicu tableta... Probudio sam se nakon što su mi ispumpali želudac - otkrio je Williams.

Kad je dobio ulogu u "Žici", njegov problem s drogama bio je na vrhuncu, a medijska pozornost i još veća slava samo su pogoršali situaciju.

- Nisam se osjećao dovoljno vrijednim, kao da nisam zaslužio tu priliku da igram Omara... Mogao sam ga koristiti kao alat, kao sredstvo za njegovanje sebe. Ta uloga za mene je mogla biti katarzična, mogla mi je pomoći da se osjećam bolje u vezi sa samim sobom, ali i to sam uprskao - iskreno je govorio Michael. Tek kad je u New Jerseyju upoznao jednog župnika koji mu je bio spreman pomoći, započeo je njegov pravi put oporavka.

- Tad sam okrenuo ploču. Okružujem se solidnim, kvalitetnim ljudima, pogotovo kad igram tako mračne i teške uloge. Nazivam ih svojim lasom. Zavežem si taj laso oko gležnja i oni me drže na dobrom putu... Jednostavno pokušavam biti odgovoran, štitim se koliko god mogu - izjavio je svojedobno glumac čija je prerana smrt potresla svijet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:02