POGREŠKA

Detalj iz teasera razotkrio da Sussexi lažu: Fotoreporteri uopće nisu snimali njih i ne radi se o paparazzima

Nemarno je korištena stock fotografija s crvenog tepiha na premijeri filmskog hita, a tema o kojoj Harry govori jako je ozbiljna

Scena iz trailera

 Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Nisu samo fanovi odbjeglog britanskog princa Harryja i njegove supruge Meghan otkrili "dirljive detalje" (poput Harryjevog sviranja gitare) i "tajne poruke" (na fotografijama iz Afrike) u traileru za njihovu seriju "Harry & Meghan" koja upravo kreće na Netflixu. Otkrili su ih i oni koji par baš ne vole previše i tako dobili još jedan argument u raspravi o iskrenosti Sussexa.

Naime, fotografija koja u traileru ilustrira kako su paparazzi proganjali par i kako su se oni zbog toga osjećali ugroženo, u stvari pokazuje fotoreportere koji rade svoj posao na premijeri filma o Harryju Potteru 2011. godine, pet godina prije no što se par uopće upoznao.

image

Screenshot s alamyja, paparazzi

Na fotografiji se gomila fotoreportera s teleobjektivima gura da bi bolje snimili ljude koji se ne vide. U traileru, uz fotografiju se čuju Harryjeve riječi: "Morao sam učiniti sve što mogu da zaštitim svoju obitelji". U stvari, ti silni fotografi se nalaze uz crveni tepih u srcu Londona, na premijeri filma Harry Potter i darovi smrti II, posljednjeg po romanima JK Rowling o malom čarobnjaku. Na premijeri je uz autoricu bile i tri glavne zvijezde franšize Daniel Radcliffe, Emma Watson i Rupert Grint. Nitko od članova kraljevske obitelji nije bio na premijeri. No, na sajtu Alamy, gdje se mogu kupiti tisuće i tisuće stock fotografija, to je prva fotografija koja se pojavljuje u pretrazi s riječju "paparazzi".

image

Screenshot s alamyja, paparazzi

Nije poznato tko je prokljuvio da fotografija nema baš nikakve veze s Harryjem i Meghan, no britanski mediji naveliko su se raspisali o tom otkriću.

- Ne znam hoće li to Harry shvatiti, no nemar Netflixa u ovoj situaciji umanjuje snagu njegova komentara o zaštiti obitelji. Ta lažna fotografija oslabljuje njegove riječi, poantu priče - rekla je kraljevska stručnjakinja Ingrid Seward za The Sun.

Prvi trailer za dokumentarni serijal Sussexovih objavljen je prošlog tjedna, a serija stiže na Netflix u četvrtak, 8. prosinca. Daily Mail piše kako u "kraljevskim krugovima" očekuju da će serija biti "intervju kod Oprah s još više suza". Isti ti izvori tvrde kako kraljevska obitelj s Harryjevim ocem Charlesom na čelu, neće biti posebno pogođena. Prema brojnim tvrdnjama, u Buckinghamskoj palači naveliko se kroje krizni planovi i taktike za protuudar. No, Daily Mail citira zaposlenika koji tvrdi da to nije istina, te da je sve "kao i inače".

- Nećemo skrenuti s kursa zbog udara vjetra preko Atlantika - kazao je jedan od tih izvora i dodao da je u kraljevskom domu stav "evo ga opet" kada je u pitanju "eksplozivna" dokumentarna serija. Kralj i njegova supruga imaju niz obaveza u danima koji stižu.

image

Scena iz trailera

Netflix/Planet/Profimedia

The Mail on Sunday objavio je u nedjelju kako su i kralj Charles III. i kraljica-supruga Camilla pomalo umorni od stalnih napada iz tabora vojvode i vojvotkinje od Sussexa. Izvori iz palače kažu da se osjeća nakupljena frustracija i iscrpljenost zbog pritužbi koje Harry i Meghan neprekidno javno iznose i njihovih jadikovki o tome kako su se prema njima odnosili članovi obitelji. Pitanje je i hoće li se duhovi probuđeni serijom smiriti prije 10. siječnja, kada na tržište stiže Harryjeva knjiga "Spare".

- Sigurno je da kralja i druge članove obitelji čeka nekoliko teških tjedana no nakon svega, doista se postavlja pitanje što još uopće njih dvoje imaju za reći. Sve to postaje pomalo dosadan, trećerazredni show ako ne budu pazili i ako neprekidno budu ponavljali jedne te iste pritužbe - rekao je drugi insider za Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 18:03