ACA LUKAS ZA JL

Čovjek koji je napunio Arenu usred Eurosonga: ‘Ne znam čija je pjesma bila gora, vaša ili naša‘

‘Ta manifestacija je postala baš bez veze, što je ovo - ja ne znam. Sjećam se Abbe, Molitve, vaše Marije Magdalene. Ovo je užas‘

Aca Lukas u Zagrebu

 Lucija Ocko/Cropix

Ove subote ipak nisu svi bili prikovani uz televizore i pratili Eurosong, neki su cijelu večer u punoj zagrebačkoj Areni pjevali uglas sa srpskim folk pjevačem Acom Lukasom, koji je nastupio za peti rođendan Radija Extra FM.

Kontroverzni bivši roker i član grupe Viktorija osamdesetih godina prošlog stoljeća, devedesetih je postao regionalna folk-zvijezda svirajući na splavovima u Beogradu.

Razgovarali smo s njim tik prije sinoćnjeg koncerta koji je nazvao ‘najvećom i najboljom rođendanskom proslavom svih vremena na Balkanu‘, a na njemu je snimio i par kadrova za svoj budući film i seriju koju radi.

"Sada sam siguran u svoju popularnost u Zagrebu. Osjećam se super i jedva čekam da izađem na pozornicu", rekao je.

Što se Eurosonga tiče, čuo je našu Mamu ŠČ i poželio joj je uspjeh, iako priznaje da mu se nije svidjela ovogodišnja konkurencija.

"Ne zna se koja je gora pjesma, naša ili vaša. Vaša je malo manja tragedija od naše. Ta manifestacija je postala baš bez veze, što je ovo - ja ne znam. Sjećam se Abbe, Molitve, vaše Marija Magdalene. Ovo je užas."

Iako je najavljivao da je snimio duet sa Severinom i mnogi su mislili da će mu baš ona biti gošća iznenađenja, otkrio je da pjesma ipak još nije dovršena i da ne zna kad će biti.

U Hrvatskoj je nekoliko puta nastupao na svadbama, za što je dobivao enormne honorare.

"Posebno je famozna bila momačka večer Darija Šimića. Najveći hit koji sam tad pjevao je bio ‘Mali mrav‘. Nikad to neću zaboraviti. Silvio Marić je jedno pedeset puta naručio tu pjesmu. U to vrijeme još nije bilo Googlea pa sam zvao prijatelje u Beogradu da mi izdiktiraju tekst", ispričao nam je.

Devedesetih se puno družio s Dinom Dvornikom s kojim je puno tulumario. "Izlasci, ludila... Sjajno je to vrijeme bilo, bili smo mladi", kaže.

Sviđa mu se, dodaje, što se glazbenih žanrova u Srbiji i Hrvatskoj tiče da ono što ‘mi nemamo dobro, vi imate, a ono što vi nemate dobro, mi imamo odlično‘.

S obzirom na njegovu rock povijest pitali smo ga što sluša u automobilu - narodnjake ili rock.

"Slušam samo vijesti ili savjete doktora kako da riješim problem, samo da netko priča. Ali volim i rock, ali i to što dohvatim".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:58