PALAČA ZASAD - ŠUTI

Charles pozitivan, dva dana prije testa bio u kontaktu s kraljicom: Svi se brinu za njeno zdravlje

Mediji prenose da je kraljica vjerojatno primila treću dozu cjepiva, te da će morati u samoizolaciju tek ako dobije pozitivan nalaz

Kraljica Elizabeta II.

 Royalportraits Europe/bernard Rubsamen/Bestimage/Profimedia

Nakon što je u britanskim medijima objavljeno da je prijestolonasljednik princ Charles (73) pozitivan na covid-19, što je drugi put da se zarazio koronavirusom, porasla je zabrinutost za zdravlje kraljice Elizabete II. (95).

Zasad nema nikakvih detalja o Charlesovom zdravstvenom stanju, jedino se zna da se zadnji put susreo s kraljicom (95) dva dana prije nego što je dobio pozitivan nalaz na koronu.

Charlesova supruga Camilla nastavlja obavljati svoje dužnosti u Londonu i negativna je na testu.

Daily Mail javlja da kraljica zasad nema nikakvih simptoma, no da će se njezino stanje budno pratiti. Buckinghamska palača ne želi iznijeti podatak je li kraljica već ranije preboljela koronavirus.

Charles je rekao u prosincu da su i on i supruga primili treću dozu. Mediji prenose da je vjerojatno i kraljica primila treću dozu, te da će morati u samoizolaciju tek ako dobije pozitivan nalaz. Vjeruje se da će se kraljica svaki dan testirati brzim antigenskim testom, kroz idućih sedam dana.

Princ Charles je bio pozitivan na virus u ožujku 2020. i tada je rekao da je imao "sreću" jer su mu simptomi bili blagi.

Daily Mail javlja da je princ Charles sasvim slučajno doznao da je pozitivan na covid-19 nakon što se jutros rutinski testirao prije sudjelovanja u javnom događaju. Ovaj podatak sugerira da princ Charles nema izražene simptome.

Podsjetimo, britanska kraljica Elizabeta II. u subotu je, prilikom obilježavanja 70. godina od ustoličenja, rekla da bi voljela da vojvotkinja od Cornwalla Camilla dobije titulu kraljice supruge kada princ Charles postane kralj.

Elizabeta je nastavila obavljati svoje službene dužnosti i kad je prešla 90. godinu.

No, rijetko se viđa u javnosti otkako je u listopadu prošle godine provela noć u bolnici zbog nespecificirane bolesti nakon čega su joj liječnici preporučili mirovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:11