TOM FELTON

Britanski glumac se istaknuo u masi hejtera J.K. Rowling: ‘Uspjela je okupiti različite generacije, ja ne biram strane‘

Glumčev komentar dolazi nakon što je spisateljica iznijela kontroverzna mišljenja o transrodnim osobama

Tom Felton

 Tolga Akmen/Afp

Britanski glumac Tom Felton, najpoznatiji po ulozi Draca Malfoya u filmovima o Harryju Potteru, pohvalio je spisateljicu istoimene knjige J.K. Rowling što je okupila ‘mnoge različite generacije’ kroz svoje knjige.

image

J.K. Rowling

Ben Stansall/Afp

Glumčev komentar dolazi nakon što je spisateljica iznijela kontroverzna mišljenja o transrodnim osobama, na što je Felton izjavio kako ‘ne bira strane’.

U razgovoru za The Times T2, Felton se osvrnuo na spisateljičin trag koji je ostavila na zabavnu industriju.

- Ne bih mogao govoriti u ime onoga što su drugi rekli ili što je ona rekla, ali često se podsjetim kada odlazim na Comic Cone, da nitko nije donio toliko radosti tolikim različitim generacijama i društvenim slojevima koliko je ona, rekao je 35-godišnji glumac.

- Često se prisjetim njenog pozitivnog rada na tom polju. Imao sam samo nekoliko sastanaka s njom, uvijek je bila ljupka. Tako da sam jako zahvalan na tome, objasnio je.

Rowling se sredinom 2020. našla na meti kritika zbog objava na svom Twitter profilu o transrodnim osobama.

Osvrćući se na članak u kojem se spominju ‘ljudi koji imaju menstruaciju‘, poznata spisateljica napisala je na svom Twitteru ‘Sigurna sam da je nekada postojala riječ za te ljude. Neka mi netko pomogne‘, misleći na riječ ‘žena‘.

A nakon toga je nastavila izražavati svoja kontroverzna mišljenja o seksu i rodu u daljnjim objavama na Twitteru, na što se oglasio i sam Felton ističući kako ‘trebamo slaviti međusobne razlike‘.

- Neću govoriti o detaljima, ali volim podsjetiti sebe i druge da mnogi moji dobri prijatelji imaju načine života ili osobne odluke s kojima se nekada ne slažem. Trebali bismo uživati ​​u slavljenju međusobnih razlika, zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:59