DARIUS CAMPBELL

Britanija u šoku zbog smrti omiljenog glumca i pjevača: Pronašli ga mrtvog u krevetu, imao je samo 41 godinu...

Nakon talent showova, postao je zvijezda pojavljujući se u mjuziklima kao što su ‘Chicago‘ i Olivierom nagrađeni ‘Guys and Dolls‘

Darius Campbell 2003. godine

 Rob Cable/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Rob Cable/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Pjevač i glumac Darius Campbell Danesh, koji se proslavio na ITV-ovim talent showovima "Popstars" i "Pop Idol" prije dvadesetak godina, preminuo je u 41. godini, prenosi BBC.

Danesh je bio treći na Pop Idolu 2002. godine iza Willa Younga i Garetha Gatesa, a kasnije te godine je dospio na prvo mjesto glazbenih top ljestvica u Velikoj Britaniji s albumom "Colourblind".

Nakon što se probio u glazbenom svijetu, postao je zvijezda West Enda, pojavljujući se u mjuziklima kao što su "Chicago" i Olivierom nagrađeni "Guys and Dolls".

image

Darius Campbell 2016. godine

Richard Young/Shutterstock Editorial/Profimedia/Richard Young/Shutterstock Editorial/Profimedia

Uzrok smrti nije poznat, ali njegova obitelj je rekla da je pronađen u svom stanu u SAD-u.

- S velikom tugom objavljujemo da je Darius Campbell Danesh preminuo - napisali su u priopćenju.

- Darius je pronađen u krevetu u svojoj sobi u Rochesteru u Minnesoti, 11. kolovoza, a poslijepodne je proglašen mrtvim. Lokalna policijska uprava potvrdila je da nije bilo znakova nasilja ili sumnjivih okolnosti. Uzrok njegove iznenadne smrti za sada nije poznat, a liječnički pregledi traju. Molimo vas da poštujete naše želje za privatnošću u ovom trenutku dok se mirimo s tragičnim gubitkom našeg sina i brata - stoji u priopćenju

Počast prerano preminulom glumcu odali su brojni obožavatelji i slavne osobe, uključujući i producenta Simona Cowella, koji je bio i sudac na "Pop Idolu".

- Dariusa sam prvi put vidio na televiziji prije više od 20 godina i jako sam ga dobro upoznao - rekao je te dodao da je bio "karizmatičan, duhovit i naprosto sjajna osoba za druženje".

- Smrt nekog tako mladog čovjeka apsolutna je tragedija i moje je srce uz njegovu obitelj i prijatelje - napisao je Cowell.

image

Darius Campbell 2003. godine

Rob Cable/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Rob Cable/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Campbell Danesh rođen je u Glasgowu 1980. godine. Majka mu je Škotkinja, a otac Iranac. Studirao je englesku književnost i filozofiju na Sveučilištu u Edinburghu, no 2001. se odlučio prijaviti na Popstars, revolucionarni talent show te je svojom teatralnom obradom "Baby One More Time" Britney Spears zadivio publiku.

Kasnije te godine ponovno se pojavio na sljedećem talent showu, Pop Idolu, bez konjskog repa i brade, s novim stavom i imidžom koji ga je odveo do posljednja tri natjecatelja, a finale je gledalo više od 13 milijuna ljudi.

Campbell Danesh također se pojavio u prvom izdanju ITV-jeve emisije "Popstar To Operastar" u kojoj je 2010. osam pop pjevača treniralo za izvođenje svjetski poznatih opernih arija - pobijedivši Bernieja Nolana u finalu.

U emisiji je nastupio u duetu s tenorom Rolandom Villazonom te pjevao pjesmu "The Impossible Dream" koja mu je pomogla da dobije svoju prvu veliku opernu ulogu, onu toreadora Escamilla u jednokratnoj produkciji "Carmen" u londonskoj O2 Areni, prvoj operi na toj lokaciji.

image

Darius Campbell 2016. godine

Daniel Leal-olivas/Pa Images/Profimedia/Daniel Leal-olivas/Pa Images/Profimedia

Godine 2011. oženio je kanadsku glumicu Natashu Henstridge, ali su se nekoliko godina kasnije razveli.

Iza njega je i nekoliko epizodnih uloga u TV emisijama "Hollyoaks" i "Hotel Babylon", a kasnije se okušao i u filmskoj industriji, te bio izvršni producent filma "Imperium" s Danielom Radcliffeom u 2016. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:33