AMBER I JOHNNY NA SUDU

‘Brak nam se raspadao, a on je bio opsjednut - izmetom na našem krevetu. Govorio je da sam to učinila ja, a bio je to naš psić‘

Glumica Amber Heard rekla je da ju je slavni glumac udarao i vukao te je bio opsjednut izmetom

Amber Heard

 Steve Helber/Afp

U SAD-u je nastavljeno suđenje koje mnogi tabloidi već nazivaju "procesom desetljeća", a u kojem glumica Amber Heard svjedoči protiv svog bivšeg supruga, slavnog holivudskog glumca Johnnyja Deppa.

Heard se po prvi puta na sudu izjasnila o bizarnom incidentu iz 2016. Depp tvrdi da je glumica izvršila veliku nuždu na njihov krevet u Los Angelesu nakon što su se, noć prije njezina 30. rođendana, žestoko posvađali.

'Nisam za šale'

Deppov vozač Starling Jenkins na sudu je ranije rekao da mu je Heard rekla kako se radilo o "šali koja je pošla po krivu".

Heard je ustvrdila kako veliku nuždu na krevetu nije izvršila ona, već jedan od njenih jorkširskih terijera, Boo.

Navodno je Boo ovu radnju izvršio nakon što je pojeo Deppove zalihe marihuane. Dodala je i kako je još kao štene imao problema sa zadržavanjem stolice.

Heard je rekla kako su Boo i njezin drugi pas Pistol spavali u njihovom krevetu kako se Boo ne bi budio tijekom noći.

Kako je rekla, dok se pakirala za glazbeni festival Coachella, Booa je ostavila na krevetu koji je postao "poprište događaja".

Njezina odvjetnica Elaine Bredehoft na sudu je pitala: "Je li to bila šala?"

- Ma ne! Kao prvo, ne vidim kako bi to bilo smiješno. Ne znam kako bi ijedna odrasla žena to mislila - kazala je.

Dodala je kako nije bila u raspoloženju za šale.

- Život mi se raspadao. Bila sam na "raskrižju" života. Na svoj 30. rođendan napadnuta sam od strane svog muža, muškarca kojeg sam voljela - rekla je Heard na sudu. Dodala je kako ovaj incident nikad ne bi sama počinila jer ga ne smatra nimalo smiješnim, već odvratnim.

Istaknula je kako bi Depp tijekom njihovih svađa otišao u svoju kuću u drugom dijelu Los Angelesa. Time je aludirala da on, čak i da je ona to htjela učiniti, nikada ne bi pronašao njezin izmet.

No, Heard je progovorila i o navodnom zlostavljanju kojem je bila izložena tijekom 2012. godine (ranije je rekla da se zlostavljanje dogodilo 2013.).

- To su stvari kojih se uvijek sjećate i koje promijene život, nikada ne zaboravite to što se dogodilo - kazala je dodavši da je pobrkala datume, ali da se dobro sjeća udarca.

Rekla je da ga nakon svađe u travnju 2016. nije vidjela mjesec dana. No, ponovno su se susreli 21. svibnja. Tada su se opet posvađali te je ona donijela konačnu odluku i podnijela zahtjev za rastavom. On je, rekla je na sudu, i dalje bio opsjednut idejom da je ona izvršila nuždu na njegov krevet.

'U kući nisam sigurna'

Daily Mail javlja da je Depp na sudu mumljao pjesmu Boba Marleya "War", a njegovi fanovi koji su ga dočekali izvikivali su njegovo ime. S druge strane, rugali su se Amber Heard.

Ona je dalje iskazala kako je Depp pozvao svoju majku te joj rekao "da je treba".

- Spominjao je znanstvenike, DNK analizu izmeta... Djelovao mi je kao da nije pri sebi. Očito su alkohol i droge učinile svoje, čini se da mu se stanje ne poboljšava - rekla je bivša supruga slavnog glumca.

Naime, Deppova je majka preminula 2016.

- U početku, tijekom našeg susreta, nije bio toliko nekoherentan. No onda je, prisjetila se, opet počeo govoriti o izmetu. Stvorio je tezu da su ga na krevetu možda ostavili naši prijatelji, no ja sam mu rekla da to nema smisla i da skupina osoba starijih od 30 godina nikada ne bi smatrala da je to smiješno. Heard je tada nazvala jednu od svojih prijateljica kako bi Deppu rekla da je nemoguće da bi ona takvo što učinila.

- Nisam mogla vjerovati da razgovaramo o izmetu! Pomislila sam da bi ga netko mogao razuvjeriti da sam ja kriva za to. Naš brak se raspadao - prisjetila se. No, dodala je, Deppa je to samo još više razljutilo. Bacio je svoj mobitel na pod. Ona ga je, kaže, pokupila te se krenula ispričavati zbog onog što je učinio njezin muž.

Prijatelj joj je tada rekao, piše Daily Mail, da u kući nije sigurna i da mora otići.

- Johnny je bio na stubištu i sve je čuo. Uzeo je moj mobitel i počeo vikati na mog prijatelja. Nazivao ga je groznim, pogrdnim imenima. On je LGBTQIA osoba, a on mu je govorio, želiš li moju kuju, možeš je imati, uzmi! Bilo je to vrlo jezivo. Kada me završio, udario me u oko. Stavila sam ruke na glavu i počela plakati. Johnny, udario si me, rekla sam mu. Sjedila sam na kauču. Došao je i primio me za kosu. Bacio me s kauča. Vukao me po sobi dok sam se ja pokušala braniti da me ne udari u lice - ispričala je na sudu.

'Kaotična i emotivna veza'

Kako piše Daily Mail, stigla je policija po prijavi za obiteljsko nasilje. No, Heard je odbila surađivati s policijom rekavši kako joj se teško nositi s osjećajima koje proživljava.

- Htjela sam ga zaštititi. Nisam htjela da ga uhite, da cijeli svijet zna. Samo sam ga htjela štititi - rekla je.

Bizaran je razlog zašto je, kako je ispričala Amber, Depp uopće krenuo u nasilje. Naime, ona mu se nasmijala kada je promijenio svoju tetovažu "Winona Forever", koju je napravio tijekom svoje veze s glumicom Winonom Ryder, u "Wino Forever". Tada ju je prvi puta udario.

- Danas mi je neugodno priznati, ali čini se da sam već 2012. lagala samoj sebi, jer je već tada, osim kad bi bio trijezan, bio nasilan i kaotičan - rekla je Amber koja je posvjedočila da je u vezi bila opsjednuta njegovom kontrolom te je on uvijek morao znati gdje se kreće tijekom petogodišnje veze. Priupitana zašto to nije ranije posvjedočila rekla je kako "sjećanje tako ne radi".

- Bili smo zajedno gotovo pet godina i bila je to kaotična, nasilna, ali nekada i vrlo emotivna veza prepuna ljubavi. Mnogo se toga događalo. Nažalost, nasilje je postalo gotovo normalno, pogotovo kada se veza bližila kraju. Teško je reći ali - da- nasilje je postala normalna stvar - kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:29