BILO MU JE SAMO 56

Brad William Henke, glumac i bivša zvijezda NFL-a, preminuo u snu

Nakon ozlijede morao se oprostiti od američkog nogometa i ušao je u svijet glume. Dobro je poznato lice iz brojnih filmova i hit serija

Brad William Henke

 Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Brad William Henke, bivši igrač NFL-a i glumac iz hit serije "Orange Is the New Black", preminuo je u 57. godini života. Dobitnik nagrade Screen Actors Guild Award umro je u snu u ponedjeljak, potvrdila je njegova obitelj za Deadline. Uzrok smrti nije objavljen, a Henkeov predstavnik za javnost nije još uvijek ništa komentirao, piše People.

Henke je rođen 10. travnja 1966. u Columbusu, Nebraska, a odrastao u Littletonu, Colorado. Bio je kapetan nogometnog tima na Sveučilištu Arizona, gdje je igrao kao obrambeni linijski igrač te studirao novinarstvo. Na draftu 1989. izabrali su ga New York Giantsi, ali je izbačen iz ekipe već tijekom kampa. Zatim je igrao za Denver Broncose, pridruživši se timu na Super Bowlu XXIV protiv San Francisco 49ersa, prije nego što su ga ozljede natjerale da se povuče 1994. godine.

Umirovljeni sportaš potom je prešao u glumu, s ulogama u filmovima kao što su "Space Jam" (1996.), "Nestali u 60 sekundi" (2000.), "Must Love Dogs" (2005.), "World Trade Center" (2006.), "Hollywoodland" (2006.), "Short Term 12" (2009.), "Pacific Rim" (2013.), "Pee-wee‘s Big Holiday" (2016.) i "Split" (2016).

Također se pojavio u TV serijama kao što su "Chicago Hope", "Nash Bridge", "Hitna služba", "Dexter", "Lost", "Criminal Minds", "Shameless", "The Office", "Castle" i "MacGyver".

Henke se oženio glumicom Katelin Chesna 2001. nakon zajedničkog rada na seriji "Going to California". Prije njihovog razvoda 2008., Henke je u intervjuu za People govorio o osnivanju obitelji s Chesnom.

"Dobili smo psa po imenu Puggles i to nas je učinilo više obitelji. Onda smo odlučili nabaviti kuću! A sada usvajamo 14-godišnje dijete", rekao je 2006. godine.

Iza sebe je ostavio suprugu Sonju, posinka Aadena, pokćerku Leasu i unuku Amirah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:13