NOVI DOKAZI

Brad Pitt jednim e-mailom razotkrio Angelinu: ‘Pogledajte što joj je ruski oligarh pisao! I sad recite da nisu bliski‘

Milijardera Jurija Sheflera, Pitt je optužio za urotu sa slavnom glumicom kada je otkupio njezin udio u vinariji

Angelina Jolie i Brad Pitt 

 Michel Gangne/Afp

Vrlo blisko prijateljstvo Angeline Jolie s ruskim oligarhom Jurijem Sheflerom, čovjekom koji je optužen za urotu sa slavnom glumicom protiv njezinog bivšeg supruga Brada Pitta, otkriveno je u e-mailu koji je poslao sam poduzetnik, u kojem poziva Jolie da provede noć u njegovom škotskom dvorcu, tvrdi Daily Mail.

Shefler (56) poručio je 48-godišnjoj Jolie da bi trebala doći i posjetiti ga u njegovu raskošnom domu na imanju Tulchan u Škotskoj, nekoliko mjeseci nakon što mu je prepisala svoju polovicu vinograda koju je posjedovala s Pittom, donosi ekskluzivno Daily Mail. Taj potez pokrenuo je veliki rat između bivšeg para, koji još uvijek traje. Nakon što je Jolie u listopadu 2021. prodala Shefleru svoj udio u francuskoj vinariji, Chateau Miraval, Pitt ju je tužio za kršenje ugovora, a od tada optužuje Sheflerovu tvrtku za pokušaj neprijateljskog preuzimanja vinskog poslovanja.

image

Yuri Shefler

Valeriy Levitin/Sputnik Via Afp

Sada, razmjena e-pošte između Sheflera i Jolie, koja je uključena u niz novih sudskih dokumenata koje su dostavili odvjetnici 59-godišnjeg glumca, pokazuje koliko je jaka njihova veza, pri čemu barun votke optužuje Pitta za pokušaj "sabotiranja" njihovog poslovnog odnosa. U poruci od 25. svibnja 2022., mogul je napisao Jolie da su ona i njezino šestero djece dobrodošli da ga posjete u njegovom domu te je poručio zvijezdi da mu se obrati ako joj ikad zatreba njegova pomoć. Nije poznato je li Jolie ikada otišla na odmor u dvorac.

image

Angelina Jolie u ulozi operne dive Marije Callas

/Instagram

"Ovim pismom želio bih vam zahvaliti na dogovoru koji smo sklopili. Zadovoljan sam njime unatoč trenutačnim nesuglasicama s gospodinom Pittom u vezi s njegovim pokušajima sabotiranja i izbjegavanja potpisivanja dioničarskog sporazuma. Međutim, nadam se da ćemo s vremenom postati partneri vrijedni povjerenja i da ćemo uživati u zajedničkom poslovanju. Ako vam u bilo kojem trenutku bude potrebna moja pomoć, obratite se na... (broj je redigiran). Poziv da posjetite moje imanje Tulchan u Škotskoj ostaje otvoren za vas i vašu djecu u bilo kojem trenutku. Najtopliji pozdrav.", napisao je u e-poruci biznismen koji je svoje imanje u Škotskoj kupio za 30,3 milijuna dolara 2017. godine. Jolien ured nije odgovorio na upit za komentar DailyMail.com-u.

image

Chateau Miraval

Abaca/Abaca Press/Profimedia/Abaca/Abaca Press/Profimedia

Pitt i Jolie, koji su se razveli 2016., zajedno su 2008. kupili vinograd koji se nalazi na jugu Francuske za oko 27 milijuna dolara i postali ravnopravni vlasnici imanja, kao i poduzeća za proizvodnju vina. Jolie je svoj dio prodala Tenute del Mondo, vinskom odjelu grupe Stol, u vlasništvu ruskog biznismena Sheflera u listopadu 2021. za 67 milijuna dolara.

image

Brad Pitt

Champagne Fleur De Miraval/mega/The Mega Agency/Profimedia/Champagne Fleur De Miraval/mega/The Mega Agency/Profimedia

Nakon toga, Pitt je tvrdio da je njegova bivša povukla potez bez da ga je o tome obavijestila, te ju je optužio da je pokušala namjerno naštetiti poslovnom ugledu i potkopati njegovu investiciju dok se nepravedno obogatila, piše Daily Mail.

"Brad je kroz značajna financijska ulaganja i godine truda izgradio vrlo uspješnu obiteljsku tvrtku. Miravalu je u skladu s tim značajno porasla vrijednost od 2008. i sada vrijedi stotine milijuna dolara. Angelina je nastavila, a zatim i izvršila navodnu prodaju u tajnosti, namjerno držeći Brada u neznanju i svjesno kršeći njegova ugovorna prava", napisali su Pittovi odvjetnici tada.

Međutim, u e-mailu koji je dobio Vanity Fair, Jolie je navodno rekla Pittu 21. siječnja 2021. da planira prodati svoj udio u tvrtki jer "ne želi biti uključena u posao koji je usredotočen na alkohol ili ponovno posjetiti mjesto koje je označilo početak kraja njihove obitelji". List je izvijestio da je Pitt planirao od nje kupiti dionice, ali nakon što je odbila potpisati ugovor o tajnosti koji bi je spriječio da javno govori o njihovoj zloglasnoj svađi u avionu, pregovori su propali.

image

Angelina Jolie i Brad Pitt s djecom 2011.

Fame Pictures/Backgrid Usa/Profimedia/Fame Pictures/backgrid Usa/profimedia

U svojoj tužbi, međutim, Pitt je naveo da je odustala od njihovog dogovora jer je bila ljuta zbog odluke o skrbništvu koja uključuje njihovu djecu, te da je on saznao da je prodala svoje dionice Stoli grupi preko medija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:59