OTVORIO DUŠU

Brad Pitt je ostavio alkohol i cigarete, prigrlio tugu i samoću, ali strahuje: ‘Stalno sanjam da su me izboli!‘

Holivudska zvijezda je nakon razvoda od Angeline Jolie pohađala terapije s grupom anonimnih alkoholičara da bi se ostavila alkohola

Brad Pitt

 Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Brad Pitt pokazao je sumornu stranu ljudskog stanja dok se oporavljao od kolapsa svog petogodišnjeg braka s glumicom Angelinom Jolie. No, holivudska zvijezda posegnula je za životom u apstinenciji od alkohola i cigareta, s kojim je krenuo nedugo nakon što je njihov razvod okončan 2016. godine, no njegova novootkrivena 'pozitiva' obilježena je uvjerenjem da svi ljudi u nekom trenutku u životu dožive strašnu bol u srcu.

Govoreći za najnovije izdanje britanskog GQ-a, Pitt je ustvrdio da su emocionalna previranja i duboka tuga neizbježan dio odrastanja i razvoja, prenosi Daily Mail.

"Mislim da su nam svima srca slomljena", rekao je 58-godišnji holivudski superstar. "U životu sam se uvijek osjećao vrlo usamljeno, usamljen dok sam odrastao kao dijete, usamljen čak i ovdje sada i zapravo sam tek nedavno dobio veću pažnju i zagrljaj svojih prijatelja i obitelji".

"Što je bilo da sam prešao liniju, bili su to ili (pjesnik, Rainer Maria) Rilke ili (fizičar, Albert) Einstein, vjerovali ili ne, ali to je bilo nešto o tome da možete živjeti s paradoksom, da nosite u sebi pravu bol i pravu radost istovremeno, to je zrelost, to je razvoj".

Na sastancima anonimnih alkoholičara

Unatoč prevladavajućem osjećaju izolacije, Pitt priznaje da je pronašao okruženje i prijateljstva zahvaljujući svojoj odluci da odustane od alkohola 2016. godine. Nedugo nakon razvoda, glumac je proveo 18 mjeseci pohađajući redovite sastanke grupe anonimnih alkoholičara, prihvaćajući temeljna načela grupe o apstinenciji od svih tvari koje mijenjaju um.

"Imao sam stvarno 'cool' mušku grupu koja je bila doista privatna i selektivna, tako da je bilo sigurno", objasnio je. "Doznao sa stvari o drugim ljudima koji su snimljeni dok su otkrivali apsolutno sve o sebi i to me je užasavalo".

image

Brad Pitt i Angelina Jolie

Crystal Pictures/Crystal Pictures/Profimedia/Crystal Pictures/Crystal Pictures/Profimedia

Pitt, dugogodišnji pušač, također je donio odluku da izbaci cigarete iz svog života, odlučivši umjesto toga duhan zamijeniti žvakaćom s okusom nikotina. "Nisam sposoban popušiti samo jednu ili dvije dnevno", rekao je o svojoj prijašnjoj navici pušenja. "To nisam ja. Kad sam u nečemu, sav sam u tome. I ići ću do kraja. Izgubio sam svoje privilegije".

Glumčeva samosvijest o vlastitim manama daleko je odmaknula od maglovite prošlosti, kada je otvoreno priznao da svakodnevno puši marihuanu, uključujući i vrijeme tijekom svog prvog braka s Jennifer Aniston. "Većinu 90-ih proveo sam skrivajući se i pušeći travu", rekao je za New York Times 2019. "Bilo mi je previše neugodno zbog sve te pažnje".

Pitt je živio s Juliette Lewis od 1990. do 1993. godine, nakon čega je bio u vezi s Jitkom Pohlodek od 1993. do 1994. Zatim je došla Gwyneth Paltrow - njih dvoje bili su zajedno od 1994. do 1997. Godine 1998. zaljubio se u Aniston, s kojom je bio u braku od 2000. do 2005. godine.

Međutim, razveli su se ubrzo nakon što je Pitt udružio snage s Jolie na snimanju akcijske komedije "Gospodin i gospođa Smith", u kojem su njih dvoje glumili par.

'Ne razumijem zašto?!'

Jolie je 2006. godine potvrdila da je trudna s njihovim prvim djetetom, kćeri Shiloh - što je bio dvostruki udarac za Aniston jer oni nisu imali djece - a samo dvije godine poslije s blizancima Knoxom i Vivienne. Vjenčali su se na privatnoj ceremoniji u njihovom zajedničkom francuskom dvorcu 2014. godine, devet godina nakon što su se zaljubili, ali već 2016. Jolie je pokrenula brakorazvodni postupak, koji je okončan tri godine kasnije.

image

Brad Pitt i Jennifer Aniston

Hector Mata/Afp/Profimedia/Hector Mata/Afp/Profimedia

Iako se, između ostaloga, doznalo za žestoku raspravu između 'pijanog' Pitta i njegova posvojenog sina Maddoxa u privatnom zrakoplovu kojim su letjeli u Los Angeles, glumac je kasnije oslobođen sumnji za počinjenje bilo kakvih nedjela u studenom 2016. godine.

Od razvoda imao je romansu sa 29-godišnjom Nicole Poturalski, upravo dok je osvajao pohvale i nagrade za ulogu kaskadera Cliffa Bootha u filmu "Bilo jednom u Hollywoodu" redatelja Quentina Tarantina.

Ipak, uvijek je prisutan osjećaj nadolazeće propasti, a Pitt priznaje da ga često muči jedan te isti san koji se ponavlja, u kojem je brutalno izboden. "I probudio bih se u strahu. Nisam razumio zašto bi me to ili oni htjeli povrijediti. To je prestalo tek prije godinu ili dvije kad sam se počeo stalno razmišljati o tom snu i jednostavno se pitati zašto".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:50