VENDETA

Boyu Georgeu prijeti bankrot: Bivši bubnjar i ljubavnik tužio ga je zbog izgubljene zarade i sada traži naplatu

Tužba je uslijedila nakon što je Jonu Mossu, rečeno da se ‘odmori‘ od turneje 2018., zbog čega je propustio 200 tisuća funti zarade

Boy George

 Suzanne Cordeiro/Afp/Profimedia/Suzanne Cordeiro/afp/profimedia

Nakon odštetnog zahtjeva "teškog" 1,75 milijuna funti, nekadašnji bubnjar grupe Culture Club kao i bivši ljubavnik Boya Georgea, Jon Moss, podnio je, kako piše Daily Mail, navodno i zahtjev za pokretanje bankrota nad imovinom pjevačke zvijezde.

Moss je jedan od osnivača kultne grupe koja se proslavila 80-ih, no onda ga je prema njegovim tvrdnjama menadžer benda izbacio iz Culture Cluba u rujnu 2018., nakon što je 37 godina svirao s njima. Boy George (61) postigao je vansudsku nagodbu s Mossom u ožujku, nakon što je bubnjar dignuo tužbu zbog gubitka zarade.

image

Jon Moss

Stanley/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Stanley/backgrid/backgrid Uk/profimedia

The Sun je sada izvijestio da je Moss podnio zahtjev Visokom sudu u Londonu za pokretanje bankrota Boya Georgea, pravog imena George O‘Dowd. To bi značilo da bi frontmenova imovina bila uzeta i prodana kako bi se platili dugovi - ostavljajući ga pred bankrotom.

Tužba je uslijedila nakon što je Mossu, kako on tvrdi, rečeno da se "odmori" od europskog dijela svjetske turneje "Life" 2018., zbog čega je propustio 200 tisuća funti zarade. U sudskom nalogu stoji da se grupa složila da se presuda donese u korist Jona, što znači da su glazbenici izbjegli šestodnevno suđenje koje je trebalo započeti prošlog mjeseca. U međuvremenu je pjevačev spektakularni dom u Londonu stavljen na prodaju s cijenom od 17 milijuna funti. Nalazi se u središnjem djelu zgrade koja je na popisu spomenika i izgrađena je oko 1868. s pogledom na poželjni Hampstead Heath. Riječ je o dvojnoj nekretnini, a u susjednu se kuću 2015. godine uselio Sam Smith.

image

Boy George i Jon Moss 1984.

Rudi Keuntje/Zuma Press/Profimedia/Rudi Keuntje/zuma Press/profimedia

George je svjedobno nazvao svoj odnos s Mossom "kreativnom snagom koja stoji iza Culture Cluba". U svojoj autobiografiji "Take It Like A Man" iz 1995., napisao je i kako se radi o "velikoj nerazriješenoj romansi stoljeća" i rekao da je "izgrađena na oduzimanju moći i mazohizmu". Par je raskinuo 1985. godine, ali su se napetosti uzrokovane njihovom nestabilnom vezom nastavile i George je razvio ovisnost o heroinu. Njihova američka turneja je otkazana jer se Moss i George više nisu mogli gledati, a do 1986. bend se raspao. Kada su se strasti malo stišale, ponovno su se okupili i postigli uspjeh sa svojom turnejom iz 1998. i albumom "Don‘t Mind If I Do".

image

Denise Waterman i Boy George

Jules Annan/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Jules Annan/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Inače bend je nedavno najavio australsku turneju "Greatest Hits Down", naravno - bez Mossa na koju kreću u rujnu. Prvi na rasporedu koncert je onaj u Perthu u RAC Areni, zatim će se uputiti u Qudos Bank Arenu u Sydneyu 8. rujna prije nego što izađu na pozornicu Rod Laver Arene u Melbourneu 9. rujna. Nakon toga preostaje im nastup u Adelaide‘s Entertainment Centeru 11. rujna, a turneju će završiti u Brisbane‘s Entertainment Centeru 14. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:02