ŠOK U URUGVAJU

Bivša natjecateljica za Miss svijeta preminula u 26. godini: Nakon dvije godine izgubila bitku s rakom

Prelijepa djevojka preminula je nakon dvogodišnje borbe s rakom vrata maternice

Sherika De Armas

 Instagram/Sherika De Armas/

Preminula je Sherika De Armas koja je predstavljala Urugvaj na izboru za Miss svijeta 2015. godine. Imala je samo 26 godina. Lokalni mediji izvijestili su da je umrla prošli tjedan nakon dvogodišnje borbe s rakom vrata maternice. Prijatelji i obitelj, dodaje The New York Post, odali su emotivnu počast kraljici ljepote.

Aktualna Miss Urugvaja Carla Romero istaknula je kako je De Armas "bila previše napredna za ovaj svijet i jedna od najljepših žena koju je u životu upoznala".

De Armas nije ušla među 30 najboljih na natjecanju za Miss svijeta 2015. u Sanyi u Kini, ali je bila jedna od tek šest 18-godišnjakinja koje su se natjecale. Jedan magazin pohvalio je njezino "lijepo lice, visinu i karizmatičnu osobnost" nazivajući je "jednom od mladih perspektivnih talenata Urugvaja".

"Uvijek sam željela biti model, bilo reklamni model ili model za modnu pistu. Volim sve vezano za modu i mislim da je san svake djevojke u okviru izbora ljepote imati priliku sudjelovati na izboru za Miss Universe. Jako sam sretna što mogu proživjeti ovo iskustvo puno izazova", rekla je u intervjuu za NetUruguay per Univision.

Izvan piste, De Armas je prodavala proizvode za osobnu njegu, šminku i kosu preko studija ljepote Shey De Armas. Također je svoje vrijeme posvećivala organizaciji Pérez Scremini Foundation koja se bavi djecom oboljelom od raka.

Rak vrata maternice najčešće se javlja kod osoba starijih od 30 godina, kako navode Centri za kontrolu i prevenciju bolesti. Bolest se može spriječiti redovitim pregledima i cjepivom protiv HPV-a, kažu u agenciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:45