KOME VJEROVATI?

Bivša Archijeva dadilja tvrdi: ‘Harry je pravi dragulj, Meghan je divna.‘ Kritičari: ‘Ma, još jedna PR manipulacija‘

Lorren Khumalo raznježeno govori o svojem iskustvu sa Sussexovima. No, mnogi smatraju da ovakve slatke pričice imaju drugačiji cilj

Lorren Khumalo

 Screenshot Netflix/

Lorren Khumalo, dadilja koja je prije nego što su se preselili u SAD čuvala Arciheja, sina princa Harryja i Meghan Markle, progovorila je o svojim iskustvima sa Sussexima, točnije o prvom susretu s parom.

Njezinu priču, kao i niz drugih sličnih primjera koji ovih dana iskaču po raznim sajtovima i društvenim mrežama, raznorazni stručnjaci, analitičari i "glas naroda" u komentarima, smatraju PR vratolomijom kojom se par oslikava u nježnim bojama, kao "normalni ljudi", topli, neposredni, lijepi i dragi koji grle sve i svakoga. Sussexovi, kažu kritičari, imaju spreman cijeli arsenal ovakvih divnih pričica koje će plasirati da bi uljepšali sliku o sebi i naglasili razlike između sebe i drugih članova kraljevske obitelji koje su nemilosrdno napali u seriji "Harry & Meghan" te u knjizi "Spare", redom uštogljenih ljudi koji nikog ne grle i ne posuđuju balzam za usne.

A Khumalo je pedijatrijska medicinska sestra i savjetnica, koja je na razgovor za posao u vojvodskom domu Frogmore Cottage u Windsoru došla silno uzbuđena i preplašena.

O tom iskustvu govorila je u intervjuu u podcastu The Breakfast Club novinara i producenta Zenzelea Ndbelea iz Zimbabvea, odakle je Lorren porijeklom. Opisala je detaljno dan kada je dobila posao u britanskoj kraljevskoj obitelji.

- Razmišljala sam što su nosile njihove dadilje, jesu li nosile štikle... Princ William imao je dadilju iz Norlanda, a one su poznate po svojim smeđim, bež uniformama. Zbog moje boje kože i kako izgledam u kaki-smeđoj, znala sam da to ne bi funkcioniralo. Zato sam rekla samoj sebi da se moram potruditi, da se moram pristojno odjenuti, naći nešto tamno i cipele s niskom petom. Bila sam bez šminke. Mislila sam si - ako me uzmu, uzet će me takvu kakva jesam. Nisam rođena sa srebrnom žlicom u ustima, nisam plave krvi, otići ću takva kakva jesam i, tako mi svega, dobiti posao!

image

Lorren Khumalo, bivša dadilja Sussexovih

Facebook

Priznala je kako je dobila kaznu za prebrzu vožnju putem do Windsora, te kako je nakon niza provjera napokon došla do Sussexovih, do Harryja.

- Očekivala sam da ću vidjeti princa u nekom od onih skupih njemačkih, švicarskih odijela ili tako nešto, no bio je u trapericama i majici kratkih rukava, hodao je bos jer je bilo vruće - prisjetila se dadilja - Pitala sam prije toga čovjeka iz sigurnosne službe trebam li se nakloniti kad budem s princom. A on me samo pogledao, nasmijao se i rekao: "Vidjet ćeš, princ Harry je nevjerojatan". Harry je došao, raširio ruke, rekao: "Zdravo, Lorren!" i zagrlio me. Pomislila sam kako je džentlmen, pravi dragulj. Nisam mogla vjerovati. A kada sam ušla u kuću i ugledala Meghan pomislila sam kako je lijepa. Osjećala sam se jako ugodno, nije bilo formalno kao što sam očekivala da će biti. Bio je to normalan dom.

image

Archie, Meghan Markle i princ Harry

/Mega/the Mega Agency/profimedia

Ova dadilja prepuna hvale za odbjeglog princa i njegovu suprugu nije prvi put progovorila o "divnim vremenima" koje je provela uz Harryja i Meghan. Ona se pojavila i u Netflixovoj seriji "Harry & Meghan", gdje je opisala tipičan dan s parom.

- Bili su stvarno praktični roditelji. Ujutro kad bi se Archie probudio otišli k njemu i bili s njim, ona bi ga nahranila, a onda bih ga ja preuzela. Obično bismo išli u šetnju - kazala je Lorren koju je Meghan nahvalila i zato što je Archieja često nosila na leđima u nosiljci od prostirke, kao što to rade žene u Zimbabveu. Također, bivša poslodavka bila je oduševljena kako se Lorren brinula za Archieja, ali i "cijelu obitelj".

Bivša Archijeva dadilja objavila je i fotografiju s mališanom u nosiljci, a komentatori kažu da je to još jedan dokaz manipulacije Sussexovih, jer nekadašnja zaposlenica to sigurno ne bi učinila bez njihove dozvole.

- Tekst su definitivno napisali i režirali oni, a to definitivno potvrđuju fotografije koje savršeno odgovaraju priči - zaključio je jedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:22