NE ZNA ŠTO ĆE

Bila je modna ikona 70-ih, a danas je ‘švorc‘: ‘Spiskala sam ušteđevinu u pandemiji, radit ću u supermarketu‘

Slavna ljepotica (69) sada živi u Londonu, ali vjeruje da dob nije faktor koji odlučuje o tome tko će dobiti posao

Marie Helvin

 Profimedia

Svako desetljeće ima svoje supermodele i modne ikone, a u 70-ima su to bile, među ostalim, Marie Helvin, Jerry Hall, Janice Dickinson i Pat Cleveland. Ako vas zanima kako je bilo biti zvijezdom u to doba, najbolje je pogledati Marie Helvin koja se modelingom bavila i u 62. godini. Bila je jedna od prvih supermodela i otvoreno je pričala o svojim susretima sa slavnim muškarcima, uključujući legendarnog Marlona Branda, glumca Warrena Beattyja i pakistanskog premijera Imrana Khana. Ipak, Marie Helvin (69) sada priznaje da je ostala ‘švorc‘ te razmišlja o tome da potraži posao blagajnice u supermarketu.

image

Marie Helvin

Ian West/Pa Images/Profimedia/Ian West/Pa Images/Profimedia

"Potpuno sam samostalna i ne znam što ću jer sam tijekom pandemije koronavirusa potrošila većinu ušteđevine te ozbiljno razmišljam o tome da se vratim kući", rekla je 69-godišnja Marie koja je odrasla na Havajima.

image

Marie Helvin

David Mepham, Dave Lucas/Pacific Coast News/Profimedia

Slavna ljepotica, koja je navodno upoznala princezu Dianu s Dodijem Fayedom na balu jedne zaklade 1989. godine, sada živi u Londonu, ali vjeruje da dob nije faktor koji odlučuje o tome tko će dobiti posao u američkoj saveznoj državi.

"Tu je manja stigma oko toga da dob utječe na to tko će dobiti posao. U Americi možete dobiti posao u supermarketu i ako imate 80 godina. Ovako ću vam to objasniti, ovdje se ne bih prijavila za posao u supermarketu Whole Foods, ali kod kuće na Havajima, da sam trebala, otišla bih tamo i dobila bih posao", rekla je Marie, prenosi Daily Mail.

Kada se 1985. razvela od fotografa Davida Baileyja, Marie je iz tog braka ‘izašla‘ bogatija za 100.000 funti. Budući da je od tada ostala neudana, priznaje da bi joj dobro došla određena financijska potpora.

image

Fotograf David Bailey (1938-) i supruga Marie Helvin

Mary Evans Picture Library/Profimedia

"Bilo bi lijepo imati pomoć dok starim, da mogu dijeliti troškove starenja‘, rekla je.

Nakon razvoda uživala je u četverogodišnjoj vezi s bratom vojvotkinje od Cornwalla, Markom Shandom, koji je preminuo 2014. nakon nesreće, u dobi od 62 godine. Marie krivi sebe za propast njihove romanse. "Mark je bio najslađa, najljubaznija i najdivnija osoba. Bila sam tako glupa i budalasta pa to nisam shvatila na vrijeme, kao što to rijetko shvatimo", izjavila je jednom prilikom.

Također je po prvi put priznala da njezin mladenački izgled nije posve prirodan. "Idem na tretmane botoksa dvaput godišnje, tek toliko da ne izgledam tužno", rekla je i dodala: "Plastične operacije su stvar osobnog izbora. Neću reći da nisam ništa napravila, neću reći ni da jesam. Vrlo sam iskrena, ali smatram da kad počnete govoriti o takvim stvarima, to vas definira. Moja mama nikada ništa nije radila, ali kada joj je dijagnosticiran tumor na mozgu u 85. godini rekla mi je: ‘Postoji samo jedna stvar za kojom žalim što nisam napravila lifting lica.‘ Čak me je u bolnici zamolila da joj donesem umjetne trepavice. Prije sam mislila da ću čekati do 70-e jer će mi tada već biti svejedno, ali, naravno, i dalje će mi biti stalo do toga kako izgledam", ispričala je Marie.

image

Marie Helvin, 1974. godine

-/Mary Evans Picture Library/Profimedia/-/Mary Evans Picture Library/Profimedia

Uglavnom je koristila botoks, a imala je ‘samo tri ili četiri tretmana lica u životu‘ jer ih ‘mrzi‘.

Progovorila je i o ljubavnom životu te dodala da se još uvijek nada da će pronaći ljubav. "Ako mi se posreći da upoznam nekoga, onda se nadam da će to biti netko tko je stariji i razveden ili udovac. Mislim, ne želim izlaziti s nekim klincem", zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:32