PREMIJERA DOKUMENTARCA

Angelina blista u društvu francuskog fotografa, a ovog je puta sa sobom povela samo dvoje djece

Prijateljstvo oskarovke Angeline Jolie i fotografa traje intenzivno posljednjih mjeseci.

Angelina Jolie s fotografom i djecom

 Profimedia

Pod ruku s misterioznim francuskim fotografom, 38-godišnjim JR-om, na premijeri njegova novog dokumentarca "Paper & Glue" u losanđeleskom Muzeju tolerancije pojavila se Angelina Jolie, ali i njezina 15-godišnja kći Shiloh, te dvije godine stariji sin Pax. Slavna je glumica, koja u posljednje vrijeme na sva bitnija događanja vodi barem poneko od šestero djece koju dijeli s bivšim suprugom Bradom Pittom, blistala u jednostavnoj crnoj dolčeviti i uskoj crnoj suknji. Inače, prijateljstvo oskarovke Jolie i fotografa kojeg svijet poznaje jedino pod imenom JR traje intenzivno posljednjih mjeseci, nakon što ju je fotografirao tijekom njezina posjeta Francuskoj u kolovozu.

image

Los Angeles, CA - Celebrities at Paper & Glue/A JR Project LA Premiere Screening at Museum of Tolerance in Los Angeles, California.

BACKGRID USA 18 NOVEMBER 2021,Image: 643885716, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: MediaPunch/BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia

Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Inače, Los Angeles Times opisao je njegov film kao djelo u kojem autor gleda u pet svojih najlegendarnijih instalacija u kojima prenosi opuštene priče smještene unutar procesa stvaranja drugih projekata.

"Dok JR posjećuje ogromni zatvor u blizini Tehachapija, u Kaliforniji i regrutira bliske prijatelje da sudjeluju u jednom od njegovih projekata, usput opisuje instalaciju koju je napravio na američko-meksičkoj granici: ogromnu fotografiju dječaka Kikita koji viri kroz ogradu s meksičke strane. To je postala medijska senzacija, a kad su postavljene skele za skidanje fotografije, JR je priredio zabavu s tacosima i bendom koja je na trenutak izbrisala granicu", stoji u tekstu.

JR, čije pravo ime nikad nije potvrđeno, unatoč nekoliko velikih javnih pojavljivanja posljednjih godina, najpoznatiji je kao ulični umjetnik koji printa monumentalne verzije crno-bijelih fotografija i postavlja ih na zgrade. Kasnije je svoj rad proširio na dokumentarce o svom radu, a njegov najzapaženiji film bio je dokumentarac "Faces Places" kojeg je režirao s pokojnom francuskom redateljicom, predvodnicom Novog vala Agnès Vardom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:22