LJUBAVNA PRIČA

Američka slatkica i divlji gitarist su se voljeli, varali i rastali: ‘Bilo me sram‘

Valerie Bertinelli bila je uz Van Halenovu postelju, iako su se rastali prije dva desetljeća
Eddie Van Halen i Valerie Bertinelli 1984.
 Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia

Sedamdesetih, Valerie Bertinelli (60) bila je prava američka slatkica. Skoro je deset godina glumila dobricu Barbaru Cooper u CBS-ovoj seriji 'One Day At A Time' i mnoge su majke maštale o takvoj snahi. A onda se ona zaljubila u mladića koji joj po svemu nije odgovarao, bio je to divlji i neobuzdani gitarist Van Halena, Eddie Van Halen.

Upoznali su se na njegovom koncertu na koji je otišla s braćom 1981. godine, a već su osam mjeseci kasnije bili oženjeni.
Van Halen je jučer umro, u dobi od 65 godina, a Bertinelli je bila uz njegovu postelju, iako su se rastali prije dva desetljeća.

'Prije 40 godina moj život se zauvijek promijenio kad sam te srela. Dao si mi istinsku svjetlost u životu, našeg sina Wolfganga. Tijekom teškog liječenja zbog raka pluća, zadržao si svoj divan duh i bezobrazan smiješak. Tako sam zahvalna što smo te Wolfie i ja mogli grliti u posljednjim trenucima. Vidjet ćemo se u sljedećem životu, ljubavi moja', napisala je Valerie na Instagramu nakon smrti svoje velike i prve ljubavi.

Njihova veza bila je sve samo ne mirna. Bertinelli se unatoč imidžu dobre djevojke, još kao tinejdžerica žestoko zabavljala, a kokain je, priznala je kasnije, probala prije 18. godine. Znala je zarađivati oko 50.000 dolara tjedno.

Drogi se odala nakon što je ušla u vezu s velikom rock zvijezdom Van Halenom. U svojoj knjizi 2008. godine otkrila je da je šmrkanje kokaina u njihovom domu bila svakodnevica iako im je uništavalo brak. Ona se uz drogu osjećala 'bolje uklopljeno u ekipu', a i lakše je kontrolirala težinu.

Pratila je supruga na turnejama po cijelom svijetu, ali često su si bili nevjerni. Ona ga je varala četiri godine.

„Bilo me sram i osjećala sam dugo krivnju. Nije mi se to svidjelo“, iskrena je. Dugo je uspijevala prevaru održati tajnom, ponajviše zato jer je tulume radila kod kuće.

„Nisam željela biti u središtu pažnje. Da izbjegnem paparazze nisam puno izlazila.“

Bertinelli je 1991. rodila sina Wolfganga – nazvanog po Mozartu. S majčinstvom su joj razuzdane zabave postale sve napornije, a posebno nije mogla podnijeti Van Halenova žestoka partijanja.

image
Eddie Van Halen i Valerie Bertinelli
Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia

Odlučila ga je napustiti kad im je sin napunio 10 godina.

Kap koja je prelila čašu je bilo to što unatoč njezinim brojnim molbama Van Halenu nije padalo na pamet da prestane s kokainom. Nije čak želio niti prestati pušiti iako mu je dijagnosticiran rak zbog kojeg su mu morali odstraniti trećinu jezika.

Tri godine kasnije Valerie se ponovno zaljubila, u financijaša Toma Vitalea, a oženili su se 2011. Na svadbi su bili njezin bivši suprug i sin.

Van Halen se nakon brojnih životnih krahova odlučio na odvikavanje u klinici Betty Ford, a 2008. je objavio da je potpuno čist.
Nažalost, rak mu se vratio.

image
Kevin Winter

Sin Wolfgang se 2006. pridružio ocu na pozornici i postao je Van Halenov basist.

Van Halen se 2009. ponovno oženio. Odabranica mu je bila Janie Liszewski, koja je radila PR za njegov bend. Na njihovoj svadbi nije bilo alkohola nego se točila limunada.

Na svadbi je također bila pozvana i Bertinelli, koja je bila uz svog voljenog i u njegovim posljednjim trenucima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 17:19