NASTAVAK?

Amber Heard zahtijeva novo suđenje: ‘Odluka suda ima jeziv učinak na druge žene‘

Heard je prošli mjesec podnijela žalbu i ustvrdila da je izuzimanje nekih od njezinih bilješki rezultiralo nepravednim suđenjem
 Samuel Corum/Afp

Amber Heard podnijela je žalbu sudu u Virginiji tražeći poništenje odluke ili potpuno novo suđenje u sada već famoznom slučaju klevete protiv njezina bivšeg supruga Johnnyja Deppa, koji je izgubila ranije ove godine, piše Daily Mail.

Glumica je prošli mjesec podnijela žalbu i ustvrdila da je izuzimanje nekih od njezinih bilješki, u kojima je prijavila da ju je Depp zlostavljao, rezultiralo nepravednim suđenjem. Naime, bilješke je odbacio sudac Penney Azcarate iz Virginije.

image

Amber Heard

Michael Reynolds/Afp/Profimedia/

U lipnju je donesena presuda kojom je 56-godišnji Depp dobio 10,35 milijuna dolara odštete nakon što je njegov odvjetnički tim uspješno ustvrdio da je članak Amber Heard u Washington Postu, putem kojeg je optužila svog bivšeg supruga za obiteljsko zlostavljanje, bio klevetnički. Heard nije javno imenovala Deppa u članku, ali s obzirom na njihov status i medijski publicitet, bilo je očito na koga se pozivala. Sada, u 68 stranica dugom dokumentu napisanom krajem studenoga, njeni odvjetnici pišu da je sud "nepropisno spriječio porotu da razmotri nekoliko slučajeva u kojima je Heard prijavila Deppovo zlostavljanje medicinskom stručnjaku."

- Ako se odluka ne poništi, ta odluka će stručnjacima i drugim žrtvama zlostavljanja otežati da dokažu navode o zlostavljanju i vjerojatno ih odvratiti od istupanja - piše njezin odvjetnički tim koji dodaje da će navedeni scenarij nedvojbeno imati "jeziv učinak" na druge žene koje žele progovoriti o zlostavljanju.

image
Jim Watson/Afp

- Ovaj slučaj također nikada nije trebao ići na suđenje jer je drugi sud već zaključio da je Depp zlostavljao Heard u više navrata - napisali su Heardini odvjetnici, referirajući se na presudu Visokog suda Ujedinjenog Kraljevstva u zasebnoj tužbi za klevetu.

Njezin pravni tim, koji se sastoji od drugačijeg skupa odvjetnika od onih koji su je zastupali tijekom suđenja uživo, također je tvrdio da se suđenje, koje se održalo u Fairfaxu u Virginiji, trebalo održati u Kaliforniji, gdje je nekoć vjenčani par živio zajedno.

image

Amber Heard s razočaranjem na licu nakon presude u korist njezina bivšeg supruga

Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Deppov pravni tim također se žalio na slučaj, tvrdeći da je točka optužnice za klevetu protiv Heard za koju je glumac osuđen "pogrešna". Njegovi su odvjetnici u svom podnesku napisali da je "presuda porote za sve tri klevetničke izjave navedene u njegovoj tužbi u potpunosti opravdala gospodina Deppa i vratila mu ugled".

Doduše, o oba žalbena zahtjeva odlučivat će skupina sudaca. Ovisno o tome koji pravni tim ostane razočaran tom presudom, Depp ili Heard mogu iznijeti stvar pred Vrhovnim sudom Sjedinjenih Američkih Država.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:12