‘NIJE FER‘

Amber Heard prekinula šutnju i po prvi put komentirala poraz od Johnnyja Deppa: ‘Čak i ako zaslužujem ovo...‘

O osuđujućoj presudi, 36-godišnjakinja je progovorila u trodijelnom intervjuu za emisiju Today...

Amber Heard

 Evelyn Hockstein/AFP

Amber Heard prekinula je šutnju nakon suđenja za klevetu protiv bivšeg supruga Johnnyja Deppa i oglasila se medijima po prvi put otkako je porota presudila protiv nje, piše Daily Mail.

O osuđujućoj presudi, 36-godišnjakinja je progovorila u trodijelnom intervjuu za emisiju Today, prethodno snimljenu u četvrtak, a emitiranu u ponedjeljak ujutro.

image

Amber Heard

Michael Reynolds/AFP

Tijekom sastanka sa Savannah Guthrie, koja je prošli tjedan intervjuirala Deppov pravni tim u emisiji i čiji se suprug zapravo konzultirao za njih tijekom suđenja, Heard se osvrnula na "mržnju i ljutnju" s kojom se suočavala tijekom suđenja. Osudila je "nepravednu odluku" donesenu protiv nje.

Heard, koja je u petak doletjela u New York privatnim zrakoplovom kako bi obavila intervju, tvrdi da su porotu potaknule društvene mreže, a sugerirala je da ih je osvojila Deppova "odlična gluma".

- Čak i ako zaslužujem ovu mržnju i bijes, a čak i ako mislite da lažem, ipak me niste mogli pogledati u oči. Ne možete mi reći da mislite da je ovo bilo pošteno - tvrdi Amber Heard.

Ranije ovog mjeseca, porota je presudila da je Heard oklevetala svog bivšeg supruga objavljivanjem članka u Washington Postu o tome da je preživjela seksualno napastovanje. Naloženo joj je da Deppu isplati 10 milijuna dolara nadoknade štete i pet milijuna kaznene štete, iako je drugu isplatu sudac smanjio na 350 tisuća dolara. Dobila je relativno beznačajnih dva milijuna dolara odštete, što znači da je Depp odustao od slučaja s Heard, koja mu je dužna 8,35 milijuna dolara.

Heard, čiji je pravni tim rekao da se planira žaliti na presudu, također je optužila porotu da ih je osvojila "izvrsna gluma" i "ugled" njenog bivšeg supruga u javnosti. Sugerirala je da je Depp potaknuo porotnike stavljajući "plaćene zaposlenike" u klupe da svjedoče u njegovo ime.

image

Johnny Depp

Jim Watson/Afp/Profimedia/Jim Watson/Afp/Profimedia

Tijekom svih šest tjedana suđenja, društvene mreže su bile preplavljene objavama o sudskom postupku: većina podijeljenih fotografija i videa bile su u znaku podrške Deppu pod hashtagom #JusticeForJohnnyDepp. Od 13. lipnja, navedeni hashtag je imao više od 20,6 milijardi pregleda na TikToku, dok je oznaka #JusticeForAmberHeard imala relativno niskih 92,4 milijuna pregleda.

No, unatoč inzistiranju da su društvene mreže odigrale ključnu ulogu u ishodu suđenja, Heard, čiji će se intervju u cijelosti emitirati na NBC-jevom Datelineu ovog petka u 20 sati, tvrdi da ne shvaća negativna mišljenja javnosti, inzistirajući da je "nije briga što tko misli o njoj".

- Nije me briga što netko misli o meni ili kakve prosudbe želite donijeti o onome što se dogodilo u privatnosti moje kuće, u mom braku, iza zatvorenih vrata' - rekla je.

- Ne pretpostavljam da bi prosječna osoba trebala znati te stvari tako da to ne shvaćam osobno - dodala je.

Podsjetimo,ovo je prvi put da se Heard javno izjasnila o presudi. Prethodno nazvala 'neuspjehom za druge žene' u izjavi objavljenoj nekoliko minuta nakon što je presuda pročitana na sudu.

- Razočaranje koje osjećam danas ne može se opisati. Slomljena sam što brdo dokaza još uvijek nije bilo dovoljno da se suprotstavim nesrazmjernoj moći i utjecaju mog bivšeg muža - rekla je Heard u izjavi objavljenoj samo nekoliko minuta nakon što je presuda pročitana na sudu.

Depp je pak objavio da je "razočaran što ova presuda predstavlja za druge žene" i naziva je "nazadovanjem". Citirajući Deppa, "odbacuje ideju da se nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:57