U NEW YORKU

Alec Baldwin našao se u žestokom sukobu s protuizraelskim prosvjednicima: ‘Začepi, je*ote!‘

X-om kruži video na kojem je Baldwin u sukobu s prosvjednicima dok ga pitaju o njegovu stavu o ratu Izraela i Hamasa

Alec Baldwin

 Theimagedirect.com/The Image Direct/Profimedia/Theimagedirect.com/the Image Direct/profimedia

Alec Baldwin (65) uhvaćen je usred žestokog sukoba s protuizraelskim prosvjednicima u New Yorku u ponedjeljak. Viđen je u blizini West 29th ulice dok se gomila okupila oko njega pitajući ga podržava li Palestinu ili Izrael. Policajci su čuvali glumca dok je pokušavao pristupiti zaključanim vratima, ali Baldwin se trudio ignorirati stalne primjedbe prosvjednika.

„Podržavam mir za Gazu“, rekao je prosvjednicima, no oni nisu bili zadovoljni odgovorom. Počeli su mu dovikivati vulgarnosti i pokušavali su mu se približiti.

„Začepi svoja je*ena usta, nemaš je*enog srama“, čulo se.

X-om kruži video na kojem je Baldwin u sukobu s prosvjednicima dok ga pitaju o njegovu stavu o ratu Izraela i Hamasa.

„Zato što sam u Hollywoodu?“, pitao je nazad glumac gurnuvši muškarca od sebe.

„Postavljaš glupa pitanja. Postavi mi pametno pitanje“, nastavio je.

„Začepi, je*ote“, vikao je Baldwin dok se udaljavao.

Podsjećamo, glumac je bio na meti kritika kad je u listopadu 2021. pucao iz napunjenog rekvizita na setu filma „Rust“ i ubio snimateljicu Halynu Hutchins. Optužbe protiv Baldwina za ubojstvo iz nehaja odbačene su u travnju.

Prosvjednici su se i na to osvrnuli.

„Ipak si ubio nekoga, zar ne? Ti si ubojica!“, rekao je netko iz skupine.

Izvor je rekao novinaru HuffPosta da Baldwin nije namjeravao umiješati se u prosvjed već je išao predavati tečaj glume.

„Nije imao namjeru ići na prosvjed i nije ni na koji način uključen. Prilazilo mu se agresivno više puta. Policija je uskočila kako bi izbjegla daljnje sukobe kako bi mogao sigurno doći do razreda“, rekao je izvor.

Slavni na meti kritika

Nekoliko se slavnih osoba našlo na meti kritika jer je nekoliko obožavatelja zahtijevalo njihovo stajalište o ratu koji je u tijeku.

Taylor Swift nedavno je kritizirana nakon što je početkom ovog mjeseca prisustvovala skupu za prikupljanje sredstava za Gazu komičara Ramyja Youssefa sa Selenom Gomez. Sav prihod od nastupa doniran je organizaciji American Near East Refugee Aid (Anera), koju jeruzalemska nevladina organizacija Monitor opisuje kao „vrlo političku“, koja predstavlja „vrlo pristrano gledište“ na izraelsko-palestinski rat, „ignorirajući odgovornost bilo kojeg Palestinca za teškoće i doprinos demonizaciji Izraela”, prema političkoj komentatorici Megyn Kelly.

image

Taylor Swift i Selena Gomez

Akm Images/Backgrid Usa/Profimedia/Akm Images/backgrid Usa/profimedia

Kelly je zahtijevala od obožavatelja da „bojkotiraju“ pjevačicu zahtijevajući od nje da se „Izraelcima i Amerikancima Židovima ispriča“ za odlazak na nastup komičara.

Swiftina prijateljica Gigi Hadid također dijeli ista propalestinska stajališta i otvoreno je osudila „teroriziranje nevinih ljudi“.

U međuvremenu, glumica Melissa Barrera izbačena je iz filma „Vrisak 7“ prošlog mjeseca nakon što je na društvenim mrežama objavila stavove o ratu, koje je Spyglass Entertainment ocijenio antisemitskim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:09