REALITY SHOW

‘Superpar‘ u finalu Zlatnog Studija: ‘Na snimanjima se puno više zabavljamo nego što brinemo‘

‘Izvrsna gledanost potvrđuje da smo napravili dobar posao‘, rekao nam je izvršni producent Vanja Meandžija
Superpar, RTL
 Maja Bota Za Rtl

Zabavno-natjecateljski show “Superpar”, svojom drugom sezonom uspio je stići u finale Zlatnog Studija u kategoriji najboljeg reality showa u protekloj godini. Ovo je ujedno i prvi put da se taj projekt RTL-a našao u nominacijama za našu nagradu, a publika ga je svojim glasovima potom uvela i u samu završnicu.

Kao i u prvoj sezoni, vođenje “Superpara” povjereno je Enisu Bešlagiću. S obzirom na to da se i RTL-ova serija “Blago nama”, u kojoj Bešlagić ima glavnu ulogu, našla u finalu Zlatnog Studija u kategoriji najbolje TV serije, ovaj bosansko-hercegovački glumac zapravo sada pretendira na dvije nagrade. No nije jedini. Isto se dogodilo i izvršnom producentu Vanji Meandžiji, čija situacija je zapravo daleko neobičnija, jer stoji iza dva finalista, ali u istoj kategoriji - “Života na vagi” i “Superpara”.

Potonji show prikazan je u jesen 2020., a kroz 21 epizodu, osam parova prolazilo je kroz razne zadatke kako bi testirali vlastiti odnos, ali i granicu hrabrosti i požrtvovnosti. Cilj je bio, osim titule hrvatskog superpara, i nemala novčana nagrada. Parovi su svoj dom na 21 dan zamijenili zagrebačkim studijem Jadran film te raskošnom vilom, a nakon brojnih izazova i međusobnih eliminacija, pobjeda je pripala paru iz Slatine, Ratki i Gordonu Turku, koji su osvojili 117.494 kune.

- Što mi je bilo najkompliciranije, najzahtjevnije u produkciji “Superpara”? Dobra stvar je što sam se morao zamisliti kako bih odgovorio na to pitanje. To očito znači da se na snimanjima ovog showa puno više zabavljamo nego što brinemo, i mislim da se to vrlo jasno vidi i na emisiji - odgovara Vanja Meandžija.

Inače, prva stvar koju je zapamtio iz ove sezone, bilo je to da se svi u režiji gotovo neprestano smijali. Sjećam se da sam tada pomislio kako će ovo biti uspješna sezona! Zafrkancije s genijalnim Enisom i promatranje kako će se koji par snaći u određenim zadacima, uvijek su najbolji trenuci u sezoni. Što se tiče reakcije publike, neovisno o doista izvrsnim brojkama gledanosti i o tome što cijeli tim zna da je napravio dobar posao, uvijek je lijepo čuti pohvale za proizvod koji radimo. Tako su do naših ušiju došle vrlo zanimljive priče kako ljudi koji nikada ne gledaju televiziju, gledaju “Superpar” jer im je iznimno smiješan i zabavan. Odličan je osjećaj kada od slučajnog prolaznika načuješ razgovor u kojem prepričava epizodu koja se emitirala. Prema mojem mišljenju, taj “talkabout” najbolji je pokazatelj da je “Superpar” - super sjeo! - istaknuo je Meandžija.

image
Zlatni Studio
Jutarnji List
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:41