NOVI SUPERPAR

Ratka i Gordon, bajkeri iz Slatine, bogatiji za titulu drugog hrvatskog superpara i 117,494 kuna

‘Prekrasno iskustvo! Svim parovima koji se stvarno vole preporučila ih da to prođu‘, rekla je Ratka
 Maja Bota Za Rtl

Gotovo je! Hrvatska je dobila svoj 'Superpar'! Oni su Ratka i Gordon Turk, bajkeri iz Slatine.

"Prekrasno iskustvo! Svim parovima koji se stvarno vole preporučila ih da to prođu. Mi smo sad čvršći nego ikad prije“ - rekli su nakon proglašenja pobjednika.

No evo i kako je sve kulminiralo, odnosno kako su zapravo ratka i Gordon postali drugi hrvatski superpar.

image
Maja Bota za RTL

U finalu druge sezone zabavne emisije „Superpar“, za novčanu nagradu i titulu superpara borili su se Ratka i Gordon, Dolores i Anton, Nikolana i Marko te Marijeta i Balcano! „Moramo zagristi kao tigrovi“, govorio je Balcano Marijeti, a i ostali parovi bodrili su se svatko na svoj način - „šumski“ su meditirali za pobjedu, Ratka i Gordon pričali su kako su najbitniji čisto srce i čista glava, a Nikolani i Marku najvažnije je što su zaključili kako već jesu superpar i da su u showu samo to utvrdili.

A kako bi sve malo opustio, Balcano je napisao nekoliko šaljivih rima i razveselio ekipu. Nakon što su jedni drugima poželjeli sreću stigao je Enis i pokazao parovima koliko imaju novca u banci. Nikolana i Marko imaju 98.916 kuna, Ratka i Gordon 97.494 kuna, Dolores i Anton 96.925 kuna te Marijeta i Balcano samo 35.700 kuna. Potom im je otkrio kako moraju pobijediti u dvije igre - prva je igra na vrijeme; par s najlošijim vremenom ispada iz finalne igre tako da tri para ulaze u superfinalnu igru.

Dakle, finale je bilo „vjenčanje“ svakog para, kojem je prethodilo jedno putovanje pa su se parovi za početak trebali spakirati za more. Prvi je korak bio slaganje slagalice u torbi, potom spremanje kofera u auto. Iz auta su trebali uzeti ključ od kućice, gdje su ostale stvari koje su morali potrpati u auto. Kad su bili gotovi, dame su sjele za upravljač, a partneri su ih gurali. Kad dođu do određenog mjesta, vade stvari, stavljaju ih na kolica, potom se poljube i prva je igra završava. „Moraš biti koncentriran, brz, dobro gledati oko sebe“, rekla je Ratka, a Anton dodao: „Sad je samo pitanje sreće i snalažljivosti.“

image
Maja Bota za RTL

Igru su otvorili Ratka i Gordon. „Ja pakiram kofere i sve što nam treba za godišnji, a on uvijek slaže u auto i u tome je ekspert“, rekla je Ratka. Brzo su se spakirali, Ratka je sjela za upravljač i Gordon ju je odgurao do cilja. Cijeli zadatak obavili su za šest minuta i 40 sekundi i rekli: „Sad čekamo što će biti.“

Drugi su finalisti bili Nikolana i Marko, koji su malo zapeli na ispuhivanju flaminga. „Sve to polako ide, tri dana neće iscuriti“, rekao je Marko, koji na prvu nije primijetio da su bila dva čepa pa mu je zato sporije išlo, no kasnije je sve išlo prema planu. Zadatak su završili za šest minuta i 38 sekundi.

Sljedeći su bili Marijeta i Balcano. „Puni smo adrenalina i jedva čekamo da počne izazov“, komentirali su, no kao i kad su u jednoj od prijašnjih epizoda slagali puzzle - ni sad im ije išlo! „Trebat će nam tri epizode da mi to složimo“, rekao je Balcano. Kasnije su se ubrzali, ali su se ponovno malo spetljali kod slaganja torbi na kolica pa su zadatak završili za 12 minuta i 29 sekundi.

image
Maja Bota za RTL

Posljednji par u prvoj finalnoj igri bili su Dolores i Anton. „Nervozniji sam od Dolores“, priznao je Anton, a Dolores dodala: „I u najstresnijim situacijama pokušavam naći zabavu i veselje.“ Sve im je išlo dobro, samo je Dolores slučajno udarila Antona vratima od gepeka. „Glava mi je najotporniji dio tijela, možeš udarati koliko hoćeš“, rekao je Anton. Zadatak su završili za šest minuta i 45 sekundi.

Mjesta u superfinalu bilo je samo za tri para, a Marijeta i Balcano nisu bili jedan od njih. „Uvijek nas puzzle zeznu, uvijek“, komentirali su i dodali da ih neće kupovati ni kad budu imali djecu. „Kad ih vidim u trgovini, srušit ću ih s police“, u šali je zaključio Balcano.

image
Maja Bota za RTL

„Vrijeme je da dokažemo tko je superpar“, uglas u rekli Dolores i Anton prije superfinala, gdje je superparove čekalo njihovo supervjenčanje, a bodrili su ih i bivši natjecatelji, koji su došli kao uzvanici na supersvadbu. „Svi su lijepo obučeni, svečani, baš kao da idu na svadbu“, rekla je Marijeta, a Tina i Mate dodali: „Pa moramo lipo izgledati, ipak smo mi sada face!“ Ozana i Ognjen otkrili su da navijaju za Dolores i Antona, Jelena i Mirko za Ratku i Gordona, Tina za Nikolanu i Marka dok njezin Mate za Ratku i Gordona. Najmlađi par u kući - Daliborka i Matej otkrili su kako su im se na kraju najvećim prijateljima pokazali Anton i Dolores, a malo su ih razočarali Ratka i Gordon. Par koji je upravo ispao, Marijeta i Balcano, odlučili su se za Ratku i Gordona.

Došlo je vrijeme i za superfinale. Superfinalisti su bili odjeveni za vjenčanje, a prvi su predstavljeni Dolores i Anton. „Poželjela sam da smo mi tamo; ne zbog finala i nagrade, nego zbog vjenčanice“, komentirala je Jelena. „Zvijezde kažu da smo mi pobjednici“, šalila se Dolores prije zadatka, a potom su stali kod svoje plave torte. Sljedeći „mladenci“ bili su Nikolana i Marko, koji se šalio kako će od nagrade kupiti brod, no njegova se supruga nije složila s tim. Potom su stigli „mama i tata kuće“ - Gordon i Ratka koja je rekla: „Zadnji put sam se ovako osjećala u ovoj opravi prije 24 godine.“

Enis im je objasnio što je njihov finalni zadatak - parovi su trebali složiti svoju svadbenu tortu, popeti se na vrh i poljubiti, a pobjednik uz osvojeni iznos, dobiva još 20.000 kuna! „Zadatak može biti jako brz, a može se i oduljiti“, bodrio je Enis uzbuđene parove.

image
Maja Bota Za Rtl

Finalni zadatak je počeo, a Anton je komentirao: „Svjesni smo da trebamo biti brzi i nismo spremni za početak.“ Nikolana i Marko imali su taktiku: „Idemo to probati a da se ne ubijemo“, baš kao i Gordon koji je rekao: „Kako sam velik i krupan, pravio sam si stepenice na torti da se lakše popnem.“ Ostali natjecatelji su ih napeto gledali i navijali dok su Ratka i Gordon mirno završavali zadatak. I kao što su tijekom cijele druge sezone „Superpara“ pokazivali kako je najvažniji timski rad, tako su i sad prvi završili na vrhu svoje torte i postali drugi hrvatski superpar!

„Uopće nisam bila svjesna“, govorila je Ratka koju je Gordon grlio i ljubio. „Kako je moguće da su oni to tako brzo napravili?!“ čudila se Dolores, a potom su priznali kako oni to ne bi uspjeli tako brzo.

„Toliko nam je drago da su oni pobijedili, a mi složili cijelu onu tortu“, rekli su Nikolana i Marko. „Sad ću početi i ja plakati“, zafrkavao je Gordon uplakanu Ratku i na kraju je ponosno poljubio. Par iz Slatine osvojio je 117,494 kune, a Nikolana i Marko su zaključili: „Nagrada je otišla baš u prave ruke.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:41