IZAZOVI

Natjecatelji u reality showu "Survivor" dobivaju plaću od 1500 eura tjedno

Televizijski serijal po licenci emitira se u programu Nove TV, a prve tri epizode pratilo je 280 tisuća gledatelja
 Show Survivor

Prve tri epizode reality showa "Survivor" koji je početkom tjedan počeo s emitiranjem na Novoj TV pratilo je gotovo 280 tisuća gledatelja. Na Novoj TV s tim rezultatom, kako doznajemo, prilično su zadovoljni s obzirom na to da "Survivor" ide u kasnijem terminu od 22.15 sati, što je pri kraju udarnog termina kada je gledanost televizijskih programa, posebno tijekog radnog tjedna, u padu. Također, istraživanje UMTG-a za koje podatke pruža AGB Nielesen pokazuju da je Nova TV sa "Survivorom" ostvarila oko 29 posto udjela u gledanosti, tzv. sharea, a u ciljnoj skupini u dobi od 18 do 54 godine udio u gledanosti im je dosegnuo više od 30,6 posto.

Željena promocija

Show se snima u Dominikanskoj Republici i regionalnog je karaktera, a produkcija je podijelila timove na crveni koji čine natjecatelji iz Srbije, te plave koji su iz Hrvatske. Među njima ima i poznatih imena, poput pjevačice Ivane Banfić, no kada se gleda u globalu, najviše je trenera svih profila ili onih koji su na putu da to postanu. Kako piše Slobodna Dalmacija, honorari 20 natjecatelja koliko ih sudjeluje u ovoj sezoni "Survivora" iznose od 1000 do 1500 eura po tjednu. Informacija je neslužbena i na Novoj TV nisu željeli otkrivati koliko plaćaju kandidate.

Takvi su iznosi prilično uobičajeni u produkcijama ovako velikih zabavnih showova, a koliko će tko dobiti, ovisi i o tome koliko je poznato ime, koliko je spretan u pregovorima i, naravno, iz kojeg razloga sudjeluje u emisiji. Preciznije rečeno, neki će pristati i na manji iznos jer će im u konačnici pojavljivanje u showu donijeti željenu promociju koja će se itekako dobro odraziti na njihov posao.

image
Show Survivor

Visine honorara

Visinu honorara donekle određuje i zahtjevnost showa. Tako se još u vrijeme kada su pored "Zvijezda pjevaju" na HTV-u emitirao "Ples sa zvijezdama", koji je sada na Novoj TV, znalo da su sudionici "pjevanja" slabije plaćeni od "plesača". Tada, prije više od 10 godina, prema neslužbenim informacijama, natjecatelji "Plesa" dobivali su oko 7000 kuna po tjednu, a oni iz "Zvijezde pjevaju" oko 5000 kuna, jer uvježbavanje plesa oduzima daleko više vremena i energije.

"Survivor" ili u prijevodu "Opstanak" prilično je pak specifičan format. Jer osim što vas odvodi u izolaciju, lišeni ste i bilo kakvih dobrobiti suvremenog društva. Timovi to jest natjecatelji moraju savladavati i raznorazne fizičke, ali i psihičke prepreke, a pored toga "gastro doživljaji" su im priča za sebe. Tako trebaju biti sretni i ako osvoje dva krumpira po osobi, a u ekstremnim slučajevima morat će se zadovoljiti i gulašem od žohara, zbog čega su neki pratitelji emisije komentirali kako "nema tih para zbog kojih bi prolazili tako nešto".

image
Show Survivor

Najizdržljiviji

U plavom timu su magistar kineziologije Goran Špaleta, pjevačica Ivana Banfić, fitness instruktor Kristian Rauch, studentica kineziologije Nika Rakić, studentica marketinga, društvenih medija i odnosa s javnošću Sanja Močibob, kondicijski trener i suvlasnik teretane Tomislav Rubinjoni, studentica Pravnog fakulteta Sumejja Šejto, djelatnik teretane Viktor Bobić, studentica krajobrazne arhitekture Tena Tomljanović i konobar Roko Simić.

Crvenu ekipu čine glazbenik Igor Lazić Niggor, osobna trenerica Maša Kuprešanin, glumica Mina Nikolić, konobar Vladimir Govedarica, profesor tjelesnog odgoja Branko Milošev, košarkašica Milica Dabović, studentica psihologije Nađa Erić, zaposlenik Crvenog križa Stefan Nevistić, igrač ragbija i diplomirani ekonomist Stevan Stevanović te trenerica Ivona Koković.

Show se emitira od ponedjeljka do petka i planirano je 50-ak epizoda, što znači da će oni najizdržljiviji natjecatelji, koji se najdulje zadrže u "Survivoru", kući stići ipak s pristojnom količinom novca. Koliko iznosi glavna nagrada, na Novoj TV još nisu obznanili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 04:16