KREĆE MASTERCHEF

Nakon pet godina na Novu TV vraća se popularni gastroshow: Evo kakve novosti donosi peta sezona

U četiri mjeseca snimanja, koje je počelo u lipnju, na audicijama MasterChefa sudjelovalo je stotinjak od čak 2000 prijavljenih kandidata
Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović
 Ranko Šuvar/Cropix

Nakon petogodišnje stanke na Novu TV vraća se MasterChef, jedan od najpopularnijih i najuspješnijih kulinarskih zabavnih formata, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, a njegov je žiri od tri vrhunska chefa, dosad gledateljima nepoznata, danas predstavljen u jednom zagrebačkom restoranu.

Nakon što su u vlastitim kuhinjama dosegli kulinarsko savršenstvo, Melkior Bašić, Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin u idućih će 60 epizoda moderirati MasterChef, ali i voditi kandidate kroz brojne izazove, podučavati ih i ocjenjivanjem napraviti selekciju u kojoj ostaju samo oni najbolji.

U četiri mjeseca snimanja, koje je počelo u lipnju, na audicijama MasterChefa sudjelovalo je stotinjak od čak 2000 prijavljenih kandidata, no već u nekoliko prvih emisija njihov će se broj svesti na 60 zaljubljenika u kuhanje koji ulaze u slijedeći krug natjecanja.

image
Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović
Ranko Šuvar/Cropix

Tri vrhunska chefa, koji su u ovoj sezoni ujedno i voditelji, u svojim će timovima imati mjesta za samo po sedam kandidata i samo 21 najboji ide u daljnje natjecanje i posljednje eliminacije prije ulaska u MasterChef kuhinju.

U studiju će se atmosfera dodatno zagrijati kad im uz odabranog člana žirija zadatak bude izraditi repliku jela, slijedeći svaki korak od pripreme do serviranja na tanjur.

Nakon napetih eliminacija još će se dvoje zauvijek oprostiti od Masterchefa, a 19 najboljih dobit će jedinstvenu priliku da uđu u MasterChef kuhinju, ali i vilu u kojoj će živjeti sve do trenutka dok peta sezona ne iznjedri novog pobjednika.

image
Damir Tomljanović
Ranko Šuvar/Cropix

Do samog finala prolazit će brojne izazove poput Kutije iznenađenja, Stres-testa, Gastroduela na atraktivnim lokacijama ili pak goste kuhare.

Tri nova vrhunska chefa u žiriju i sami otkrivaju da su prilično različitih karaktera, ali su ujedno idealan i skladan trojac s istim ciljem - da što više kandidata u budućnosti krene njihovim stopama.

Složni su i u činjenici da im se najteže oprostiti od natjecatelja i priopćiti im da moraju napustiti show.

image
Melkior Bašić
Ranko Šuvar/Cropix

Iako je MasterChef već dobro poznat show sa svim svojim etapama, iskusni producent te i sam izvrsni kuhar Tomislav Škunca Škuf otkrio je da peta sezona ima i nekoliko inovacija.

Prije svega, u ulozi voditelja naći će se sami chefovi, a nakon što se godinama slijedio australski model MasterChefa, u novoj verziji gledatelji će pratiti show na hrvatski način, ali prema grčkom uzoru. Kandidati su itekako zanimljivi, otkriva Škuf, a novi chefovi itekako ugodno osvježenje.

image
Stjepan Vukadin
Ranko Šuvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:17