DOZNAJEMO

Iza kulisa finala Supertalenta: Zbog korone unaprijed snimili slavlje triju mogućih pobjednika

U zadnjoj emisiji 12 finalista izvest će svoje točke, žiri će izabrati tri najbolja kandidata, a potom će gledatelji izabrati pobjednika

Supertalent 1

 Luka Dubroja

Ove godine Nova TV uvela je novost - prvi put finalnu emisiju 'Supertalenta' neće prikazivati izravno iz zagrebačkog studija Jadran filma. Ove godine, naime, nijedna epizoda nije prikazana uživo, već su sve unaprijed snimljene.

U izazovnom razdoblju epidemije koronavirusa, koja se odrazila na produkciju i ovog televizijskog showa, Nova TV je uvela promjene u način snimanja showa. Naime, da bi se spriječilo širenje zaraze na snimanju te zbog potencijalne reorganizacije finalista u slučaju zaraze ili samoizolacije, finale osme sezone Supertalenta snimljeno je unaprijed (live-to-tape).

Novi koncept finala

Prije ulaska u studio na dan snimanja finalne epizode svi kandidati, publika i članovi ekipe bili su testirani na koronavirus, nakon čega su svi s negativnim rezultatom testa mogli ući u studio, koji je bio temeljito dezinficiran, a svi su bili dužni pridržavati se određene udaljenosti i propisanih mjera.

image

Frano Riđan i Igor Mešin

Luka Dubroja

Sukladno tome, promijenjen je i koncept finala u odnosu na prošle sezone pa će u odabiru ovogodišnjeg pobjednika sudjelovati žiri i publika. U finalnoj emisiji 12 finalista izvest će svoje točke, a po završetku svih nastupa žiri će odabrati tri najbolja kandidata koji se natječu za pobjednika.

Za odabir pobjednika osme sezone ključni će biti glasovi gledatelja koji će između tri odabrana superfinalista pozivom ili porukom moći glasati za omiljenog kandidata. Budući da će gledatelji svojim glasovima u realnom vremenu odlučivati kome će od troje superfinalista pripasti laskava titula Supertalenta i 200.000 kuna nagrade, unaprijed su snimljena tri moguća proglašenja pobjednika, a na dan finala, 19. prosinca, bit će prikazano proglašenje kandidata koji osvoji najviše glasova publike.

Najgledaniji zabavni televizijski format ove jeseni ulazi u napetu završnicu, a među 12 finalista koji će se boriti za titulu hrvatskog 'Supertalenta' je i atraktivna trbušna plesačica Azra Grljević, koja je na audiciji plijenila poglede žirija. U polufinalu je izvela točku koja se po koreografiji, kostimu, glazbi i scenografiji drastično razlikovala od audicijske. Vrhunac nastupa te talentirane plesačice, koja je i za ovaj nastup sama sašila kostim, bio je ples na kiši koji je oduševio i publiku i žiri.

I glas i stajling

Među finalistima je i Splićanin Josip Šušnjara, 12-godišnjak čarobna glasa, koji je na audiciji dirnuo mnoga srca, a za polufinalni nastup izabrao je megapopularni hit Harryja Stylesa 'Sign of the Times' i priredio pjevački spektakl koji je, po mišljenju mnogih, zavrijedio mjesto u finalu. Osim što je brojne pohvale dobio za vokal, nezapaženo nije prošao ni njegov stajling te stav koji su voditelji i članovi žirija usporedili s Malim Princom i Freddiejem Mercuryjem.

image

Lucija Šarčević

Luka Dubroja

U polufinalu je i cirkuski performer Emilio Alcantara, koji je tijekom audicijskog nastupa šokirao žiri impresivnim vještinama balansiranja, a u polufinalnoj emisiji priuštio im je još jedan show za pamćenje. Na pozornici mu se pridružila supruga koja mu je asistirala tijekom točke kojom je izborio prolaz u finale. Emilio, koji nije skidao osmijeh s lica, pripremio je točku prepunu plesnih koraka uz ritmove pjesme 'Do you love me', a oduševljenje je izazvao kad se popeo na cirkuske rekvizite koji su mu se ljuljali pod nogama.

Mlada pjevačica Anatacha Filimone već je na audicijama pokazala da se od nje može očekivati mnogo, a izravno se plasirala u polufinale zahvaljujući Martininom zlatnom gumbu. Sva očekivanja je nadmašila kad je izvela nastup dostojan velike pozornice. U polufinalu Anatacha je zasjala u raskošnom izdanju i otpjevala kombinaciju pjesama 'How Will I Know' i 'I Wanna Dance With Somebody' Whitney Houston, a njezin neupitan talent nagrađen je prolaskom u finale, gromoglasnim pljeskom te brojnim pozitivnim reakcijama.

Šarolikom i upečatljivom koreografijom prolazak u finale izborio je i Plesni studio Korak koji je na članove žirija ostavio pozitivan dojam, odvevši ih na trenutak na ulice životopisnog Pariza.

image

Josip Šušnjara

Luka Dubroja

Još jedno mjesto u finalu zauzeo je akrobatski performer Oleg Tatarynov koji je na pozornici Supertalenta izazvao senzaciju. Osim što se ponovno vinuo u zrak, gdje je pokazao vješte pokrete na šipci, Oleg je za kraj nastupa uskočio u kadu i u ritmu glazbe izveo zavodljive plesne pokrete koji su uz efekt prskanja vode dodatno došli do izražaja.

Nakon predzadnje polufinalne epizode, u kojoj je desetero natjecatelja pokazalo svoje zavidne talente, finale Supertalenta postalo je bogatije za još tri kandidata.

Akrobatkinja s rijetkim talentom balansiranja na žici Tetiana Kundyk, koja je već audicijskim nastupom žiri i publiku ostavila bez daha, vratila se na pozornicu Supertalenta zahvaljujući neupitnoj nadarenosti i Davorovom zlatnom gumbu koji ju je lansirao izravno u polufinale. Ovaj put talentirana Ukrajinka s engleskom adresom svoje mjesto u finalu osigurala je izvevši atraktivnu i opasnu točku koja je počela plesom na svili, a spektakularni nastup privela je kraju balansirajući, s povezom na očima, na žici debljine svega šest milimetara. Veliko oduševljenje na pozornici svojim nastupom izazvala je i 18-godišnja Lucija Šarčević, koja je audicijskim nastupom Maju ganula do suza. Za polufinalni nastup Lucija je sjela za klavir i izvela Gibonnijevu baladu 'Libar', a njezin emotivni nastup iznova je dotaknuo članove žirija i osigurao joj prolaz u finale.

Veza s publikom

Prolaz u finale izborio je i 12-godišnji Fabijan Kovačević izvedbom pjesme 'Inati se Slavonijo' Krunoslava Kiće Slabinca. Ovaj mladi obožavatelj slavonske tradicije svojom je veselom izvedbom zabavio članove žirija koji nisu mogli ostati imuni na njegov šarm, a posebna povezanost dogodila se između Fabijana i publike koja je njegov nastup pratila gromoglasnim pljeskanjem.

image

Teakwondo klub Marjan

Luka Dubroja

Nakon posljednje polufinalne epizode, sva mjesta u finalu 'Supertalenta' su popunjena.

Kandidat Mark Bagarić, kojemu je put do finala pozlatio Janko nakon što je na audiciji oduševio neočekivanim pjevačkim talentom, vratio se na veliku pozornicu Supertalenta s bezvremenskim hitom 'End of the road' omiljene grupe Boyz II Men i iznova izmamio pozitivne reakcije žirija.

Fantastičnim plesnim umijećem prolaz u finale izborila je i 18-godišnja zaljubljenica u ples Siena Uremović kojoj su članovi žirija već nakon audicijskog nastupa prorekli svijetlu budućnost. Ovaj put Siena je u svoju moćnu koreografiju utkala priču o Baba Rogi i noćnoj mori, a članovi žirija nahvalili su njezinu plesnu tehniku i zaključili da je ona bez ikakve dvojbe na svjetskoj razini.

Prolazom u veliko finale nagrađeni su i složni članovi Taekwondo kluba Marjan koji su, osim nevjerojatnih borilačkih vještina, pokazali disciplinu, upornost i neuništiv timski duh. Njihov adrenalinski nastup izazvao je oduševljenje žirija i publike, a spektakl koji su priredili bio je popraćen brojnim pozitivnim komentarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:38