NOVA REALITY SERIJA

Deset timova pod vodstvom Beara Gryllsa bori se za 500.000 dolara. Tko će ‘Izvući živu glavu‘?

Nova reality seriji naziva ‘Izvući živu glavu‘ od srijede, 29. srpnja počinje se prikazivati na programu Doma TV
 Nbc

Kralj preživljavanja, Bear Grylls, pravog imena Edward Michael Grylls u novoj reality seriji vodit će deset timova u neponovljivu avanturu diljem Novog Zelanda.

Timovi će iz tjedna u tjedan prihvaćati nove zadatke i suočavati se s ekstremnim izazovima poput visokih planina, nepreglednih terena, opasnih klisura, kišnih šuma, rijeka i brzaca, a na putu do cilja i nagrade od vrtoglavih 500.000 dolara uz ostale prepreke naći će se i nemilosrdne tjedne eliminacije.

image
Nbc

Riječ je o novoj reality seriji naziva 'Izvući živu glavu' koja će se od srijede, 29. srpnja početi prikazivati na programu Doma TV.

Deset ekipa od po dvoje običnih Amerikanaca pridružuje se Bearu, avanturistu i stručnjaku za preživljavanje, na putovanju preko opasnog i raznolikog terena Novog Zelanda, a na kraju Bear odlučuje tko neće izvući živu glavu.

U prvom tjednu gledatelji će doznati koja ekipa ide kući, a natjecatelji će se helikopterom spustiti na opasan planinski teren, gdje će se morati popeti na vrh oštre litice.

image
Nbc

U međuvremenu, odnos između natjecatelja bit će sve napetiji, a uz malo hrane neki će biti na rubu živaca. Bear će ostaviti natjecatelje usred zaljeva gdje moraju doplivati do obale, a u žurbi će jedna ekipa biti ostavljena.

Bear Grylls ima 46 godina. Rođen je u Bernbridgeu na otoku Whightu 1974. nadimak Bear (Medvjed) kao dječaku mu je dala sestra Lara. Sin je pokojnog političara Sir Michaela Gryllsa i lady Sarah Grylls, a još kao dijete je uživao u planinarenju i jedrenju s roditeljima te borilačkim vještinama poput karatea i aikida. Prije fakulteta proveo je mjesec dana na Himalaji, a svoj avanturistički duh je odlučio iskoristiti tako što je pristupio jednoj od najtežih vojnih obuka na svijetu - u britanskim specijalnim postrojbama SAS 21.

image
Nbc

Obuka je podrazumijevala iznimno naporne vježbe pod punom ratnom spremom, a djelovale su iscrpljujuće na psihičko i fizičko zdravlje. Koliko je ovo ekstremna postrojba, govori i činjenica kako su procedure odabira vrlo mučne i dugotrajne te ih ne prođe devet od svakih deset prijavljenih. Grylls je uspio izdržati nadljudske napore te postao komandos SAS-a 21.

U jednoj od SAS-ovih akcija u Africi, doživio je umalo kobnu padobransku nesreću kada mu je na visini od 4500 m pukla jedna od uzica padobrana. Uspio se prizemljiti s djelomično otvorenim padobranom, ali su mu napuknula tri kralješka. Liječničke prognoze bile su iznimno loše te su govorile kako će ostati nepokretan. Gryllsov inat ponovno je proradio, a nakon dugog oporavka, 1998. godine osvojio je vrh Mount Everesta.

image
Nbc

Nakon ovog nevjerojatnog pothvata, počeo je držati predavanja te je započeo sa svojim televizijskim showom „Rođen da preživi: Bear Grylls“, u kojem se našao u svakojakim nevjerojatnim situacijama i otkrivao načine kako preživjeti i najekstremnije uvjete. Grylls je na popisu najprodavanijih autora, počasni je pukovnik komandosa Kraljevske mornarice i najmlađi glavni izviđač u povijesti, čime inspirira 55 milijuna izviđača u cijelom svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:44