ZLATNI STUDIO 2024.

Biramo najbolji reality: ‘Hoće li prevlast RTL-a u ovoj kategoriji pomrsiti ‘Riba na torti‘ Nove TV?‘

RTL je zastupljen s čak četiri showa - ‘Masked Singer‘, ‘Ljubav je na selu‘, ‘Superpar‘ i ‘Život je na vagi‘

Najbolji reality showovi

 RTL/Nova TV

Ove godine u utrci za Zlatni Studio kategorijom Najbolji reality show caruje RTL. Doduše, ne u potpunosti, jer im je taj televizijski "apsolutizam" pomrsio novi projekt Nove TV - "Riba na torti". Ipak, tematski je svaki od njih posve različit. U jednom se ljubav tek traži, u drugom se dokazuje najbolji par, u trećem se kuha, u četvrtom mršavi i u petom reklo bi se da se također skidaju kilogrami s obzirom na to da pjevaju i plešu maskirani u teške kostime.

Više od tisuću ljudi

RTL-ov "Život na vagi" već ima nekoliko osvojenih Zlatnih Studija u toj kategoriji. Sada ponovno pretendiraju na nagradu s još uvijek aktualnom sedmom sezonom showa, u koju se prijavilo više od 1000 ljudi, a njih 16 dobilo je priliku pokazati da su ozbiljni u namjeri da poboljšaju zdravlje.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Kandidati sedme sezone najdeblji su dosad i na prvom vaganju težili su 2631,5 kilograma. Njihov prijašnji tjedni meni sastojao se od 12,5 kilograma šećera, 56 kilograma pekarskih proizvoda, 55 kilograma mesa i samo jedne zdjele povrća! Najdeblji kandidat ove sezone je Krunoslav Šuvak (32) s 201 kilogramom, a najmlađi 21-godišnji Martin Jakubovski, koji je u show ušao s 159,7 kilograma i kojeg je bodrio i njegov tata, Ivan Jakubovski, gledateljima poznat iz četvrte sezone "Života na vagi". Voditeljica showa je Marijana Batinić, a treneru Edinu Mehmedoviću ovu se sezonu pridružila Mirna Čužić. Sezona se bliži kraju i uskoro će biti poznat pobjednik.

image

‘Superpar‘ - Ismet i Azelma

Maja Bota/RTL

Također RTL-ov projekt, reality show "Superpar" stigao je do svoje četvrte sezone, a sudjelovalo je deset parova u 35 izazova tijekom 35 snimajućih dana, koji kroz različite izazove pokušavaju dokazati da se upravo oni najbolje poznaju. Nova sezona donijela je novu lokaciju, ovaj put bila je to vila s bazenom iznad zagrebačkog Miroševca, gdje su natjecatelji prikupljali energiju za izazove koji su se snimali u Jadran filmu.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE

No, puno se zadataka izvodilo i izvan studija, što je otvorilo cijeli spektar novih mogućnosti. Da bi gledatelji mogli uživati u detaljima igara i reakcijama natjecatelja, snimalo se s 13 kamera i pet GO-pro kamera, a da bi sve prošlo u najboljem redu, kao sigurnosna mjera HGSS je uvijek bio u blizini parova. Kao i u prijašnjim sezonama, voditelj showa bio je glumac Enis Bešlagić, a pobjednici četvrte sezone "Superpara" bili su Azelma i Ismet Žerić iz Bihaća, koji su osvojili 10.250 eura.

image

‘Riba na torti‘ - Ivan Pažanin

Nova Tv

"Riba na torti" Nove TV ima najmanje staža u ovoj konkurenciji, no možda im je upravo to prednost.

- Produkcijski tim showa ‘Riba na torti‘ počašćen je nominacijom za medijsku nagradu Zlatni Studio, naročito zbog toga što je vijest o nominaciji stigla svega nekoliko tjedana nakon premijernog emitiranja. Cilj nam je bio kroz ovaj format donijeti zabavu u domove naših gledatelja i drago nam je da je, osim gledatelja, projekt prepoznat i od strane medijskih stručnjaka kao kvalitetan TV proizvod - kazali su na Novoj TV. "Riba na torti" je kulinarski show koji gledateljima pruža mogućnost da poznate ličnosti upoznaju u drugačijem i opuštenijem okruženju. Točnije, oni se natječu u kulinarskim izazovima, što dovodi do svakakvih situacija. Osobni pečat emisije postiže se kroz tematske tjedne, kreativne zadatke koje postavlja voditelj Ivan Pažanin te dinamičnu montažu uz duhovite komentare naratora.

Pod maskama

Druga sezona "Masked Singera" išla je uživo, što je bio dobar potez RTL-a. Pobjedu je na kraju u maski Tovara izvojevao Damir Kedžo. Show je ovog puta vodila Nikolina Pišek, a panel detektiva bio u sastavu Antonija Blaće, Nives Celzijus, Saša Lozar i Borko Perić.

image

‘Masked Singer‘ - Tovar (Damir Kedžo)

Rtl

Dizajner Juraj Zigman osmislio je 12 maštovitih maski, od kojih je najkompliciranija bila Kraljica, na kojoj je radio tjednima. RTL je u ovoj sezoni uspio angažirati i više nego zanimljive, dapače neočekivane natjecatelje, poput bivše premijerke Jadranke Kosor kao Kraljice, Zorana Šprajca kao Mede, Nike Fleiss kao Dine, Hiljsona Mandele kao Čudnovišta, Mirana Kurspahića kao Vrtnog Patuljka, Mile Elegović kao Pantere, Mirte Miler kao Jokera i braće Sinković kao Paste i Četkice.

image

‘Ljubav je na selu‘ - Anita Martinović

/Cropix

Najviše staža u kategoriji reality showa ima pak RTL-ov "Ljubav je na selu". Dogurali su upravo do 16. sezone, koju su nedavno i okončali, a voditeljica je Anita Martinović. "Ljubav je na selu" s godinama se prometnuo u najdugovječniji show koji se emitira na nekom hrvatskom televizijskom kanalu. Diljem Hrvatske, ali i izvan njezinih granica, show natjecateljima donosi ostvarenje svih ljubavnih snova. U prilog tome govori i sretna statistika nakon emitiranih 16 sezona - 20 brakova i veza te 21 rođeno dijete farmera i kandidatkinja. U 16 emitiranih sezona emisije sudjelovalo je 113 farmera i farmerica, a dosad je emitirano čak 347 epizoda emisije.

image

Zlatni Studio - novo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:54