ZLATNI STUDIO 2022.

Zsa Zsa: ‘Odlazim u Ameriku čim pandemija završi, imat ću na čemu raditi‘

Mlada glazbenica i ove je godine nominirana za nagradu Zlatni studio, koja joj vrlo laska

Zsa Zsa

 Damir Krajac/Cropix

Zsa Zsa i ove je godine nominirana za nagradu Zlatni Studio. Laska li joj što uz publiku njezinu glazbenu kvalitetu i originalnost prepoznaje i žiri?

- Naravno! Svaki put iznova! I svaki put se iznenadim! Drago mi je što moje ludorije iz studija nekako nađu svoj put prema publici i stručnim glazbenicima i da uvijek netko prepozna ono nešto zbog čega ponavljam pjesmu snimajući 50 puta ispočetka. Upornost se, čini se, stvarno isplati! - kaže pjevačica koja se u kategoriji za najbolju pjevačicu bori uz Ninu, Albinu, Franku i Vannu, koja je njezin uzor iz djetinjstva. Što je najvažnije, što je mlada Međimurka naučila od Vanne s kojom je u međuvremenu postala i prijateljica?

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Vanna je žena čijoj se toplini, spontanosti i jednostavnosti zaista divim. Ona je prava diva i sjajan vokal, ali Vanna je usto i osoba koju želiš imati u životu da ti udijeli iskren savjet, kritiku ili za neku zafrkanciju. Od nje sam naučila da je jednostavnost vrlina i veličina, da na glazbenoj sceni ima mjesta za sve i da je ljubomora glupost, da treba podržavati mlade, pa čak kad sam i ja u ovoj skupini 'mladih' jer uvijek postoji netko mlađi od mene tko treba mali 'push' i motivaciju, baš kao što je meni to dala Vanna - kaže 27-godišnja pjevačica koja je u svojoj karijeri snimila brojne duete: od onog s Vannom, preko dueta s Hiljsonom, Damirom Kedžom, Vlahom Arbulićem... Po kojim kriterijima bira hoće li s nekim snimiti pjesmu?

- Biram srcem! Srce bira, ja samo pjevam. Naravno, svatko s kim pjevam mi je prije svega prijatelj i moramo imati neku konekciju da bismo uopće stvorili pravu i iskrenu pjevačku, a kasnije u spotu i glumačku sinergiju. Uvijek prije upoznam ljude s kojima radim i prije svega moramo kliknuti privatno... Svi s kojima sam radila su talentirani i imaju nešto drukčije od mene pa se zato sjajno nadopunjujemo, što i jest cilj dueta. Volim spojiti različite stvari i pokazati koliko se zapravo možete igrati s glazbom - govori Zsa Zsa koja je prije pandemije provela mjesec dana u Los Angelesu, gdje se planira vratiti čim se stvari koliko-toliko vrate u normalu. Kako kaže, tijekom lockdowna napisala je puno pjesama i definitivno će imati na čemu raditi kad se vrati u Ameriku.

- Za mene je danas izazov u glazbi ostati vjeran sebi i ostati prisutan. Danas se glazbena industrija mijenja nenormalnom brzinom i teško je slijediti taj tempo. Teško je uz sve trendove u glazbi i brzo mijenjanje produkcije i sounda i dalje imati onaj neki svoj začin koji se čuje u svakoj pjesmi. Najveći izazov i definitivno jedan od strahova koji svaki glazbenik u nekom trenutku osjeti onaj je koji glasi: jesam li dobar za to, hoću li trajati, je li ovo održivo... Odgovor je 'da', naravno, ako si u tome 100 posto dušom i srcem. U tom slučaju jedini je izazov kako spojiti privatni život s ganjanjem svojih snova koji znaju biti poprilično zahtjevni vremenski - priznaje glazbenica koja će 2021. godinu pamtiti po žestokom tempu.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:07