PRETPREMIJERA

Zoran Vakula promovira meteorologiju i u kazalištu: ‘Sunčasta‘ je napravljena prema njegovoj slikovnici

‘Sunčasta‘ je inače treća meteoslikovnica Zorana Vakule, a nastala je nakon ‘Vjetropiraste‘ i ‘Oblačaste‘

Djela Zorana Vakule

Zahvaljujući Zoranu Vakuli meteorologija se od danas promovira u kazališnim predstavama. Naime, u sklopu interaktivne pričaonice za djecu 'TATA SLIKOVNICA PRIČA VREMENASTE PRIČE' danas je u zagrebačkom Centru za kulturu Maksimir održana pretpremijera predstave 'Sunčasta', napravljene prema Vakulinoj slikovnici. Tridesetpetominutna predstava je realizirana u suradnji s Malim teatrom, a u 'Sunčastoj' igraju Mirna Ostrošić i Igor Baksa koji je i režirao ovu kazališnu igru.

image

Slikovnica 'Sunčasta'

image

TATA SLIKOVNICA PRIČA VREMENASTE PRIČE

Centar Za Kulturu I Informacije Maksimir
image

TATA SLIKOVNICA PRIČA VREMENASTE PRIČE

Centar Za Kulturu I Informacije Maksimir

'Sunčasta' je inače treća meteoslikovnica Zorana Vakule, nastala je nakon 'Vjetropiraste' i 'Oblačaste', a stiže uoči 3. svibnja - Međunarodnog dana Sunca. Tog dana u 18 sati u Centru za kulturu Maksimir bit će svečana premijera predstave.

image

Djela Zorana Vakule

image

Slikovnica 'Vjetropirasta'

image

Slikovnica 'Oblačasta'

- Tema 'Sunčaste' je sunce. U slikovnici koju je ilustrirao Nik Titanik objašnjavamo što je sunce, koje su njegove prednosti i mane, pozitivne i negativne strane, a navedene su i preporučene zaštitne mjere kod različitih UV indeksa - pokazatelja opasnosti od UV zračenja na kožu - objašnjava Vakula koji svojim 'Vremenastim pričama' o Valu, Vedranu i Sunčici nastoji ispričati zanimljive priče ali i educirati odnosno približiti neke često spominjane meteorološke termine djeci, osobito starije vrtićke skupine i nižih razreda osnovne škole, kako bi bolje razumjeli i imali koristi od meteoroloških informacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:08