OMILJENI VODITELJ

Zašto Mirko Fodor već danima cupka na zimi i izvještava s placa? Kontaktirali smo ga: ‘Nije kazna, to mi je nagrada!‘

- Ja sam ne samo voditelj, nego i novinar i to novinar kojeg zanima opipati puls grada, koji voli popričati s ljudima, poručuje

Mirko Fodor

 Facebook/

Nije kazna. To mi je nagrada! - kaže Mirko Fodor smirujući naše čitatelje koji su se zapitali je li prekaljeni televizijski voditelj u nekoj kazni, jer su primijetili kako se u posljednje vrijeme u sklopu emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ osim iz toplog televizijskog studija javlja i sa hladnih zagrebačkih ulica. Tako je bilo i danas kada se Fodor u 6.45 sati, u sam osvit dana, drhtureći na temperaturi od 3 stupnja, s mikrofonom u ruci, javio sa zagrebačkog Trešnjevačkog placa. U svom javljanju izvijestio je o prometnim problemima i radovima na cestama, nabrojao mjesta u kojima danas neće biti vode, preporučio građanima da se slojevito odjenu, te obećao kolegici Maji Ciglenečki kako će joj po povratku na Prisavlje darovati ružu što ju je dobio od kumice s placa.

Zašto se Fodor javlja s ceste?

- A zašto ne? Ja sam ne samo voditelj, nego i novinar i to novinar kojeg zanima opipati puls grada, koji voli popričati s ljudima, dati im informaciju o malim svakodnevnim sitnicama koje nas sve zanimaju - kaže Fodor, kojem je ovo u posljednjih mjesec dana već četvrto javljanje s gradskih ulica.

- Dogovor je da se javljam otprilike jednom tjedno, reakcije gledatelja zasad su pozitivne, kako onih koji me gledaju iz svojih domova, tako i onih koje sretnem na ulici tijekom javljanja - govori Fodor koji je na ovaj svoj novi zadatak pristao i zbog toga jer je nakon 25 godina, na ogorčenje brojnih slušatelja, ukinuta kultna radijska emisija ‘Globotomija‘ što ju je vodio s Androm Tomovićem.

- Kako više ne radim na radiju, prihvatio sam više televizijskog posla - kaže Fodor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:11