ZLATNI STUDIO 2024.

Zahuktava se atmosfera pred dodjelu najvećih medijskih nagrada u zemlji: Nina i Grašo, Let 3, Grše... Tko će slaviti?

Sedma dodjela najveće medijske nagrade bit će 9. veljače u najvećem HRT-ovu studiju ‘Anton Marti‘, a za prestižni kipić bore se 63 finalista

Zlatni Studio

 Tomislav Kristo

Spektakl za pamćenje, večer glamura, vrhunske zabave, napetosti, uzbuđenja, jedinstvenih glazbenih brojeva, događaj o kojem će se još dugo pričati nakon što se zastori spuste... To je ukratko opis sedme dodjele najveće medijske nagrade Zlatni Studio za koji već poslovično najbolji biraju najbolje, a koja slijedi uživo 9. veljače u najvećem HRT-ovu studiju ‘Anton Marti‘. Za prestižni kipić i laskavu titulu najboljeg od najboljih bore se 63 finalista u pet kategorija - televizija, radio, film, glazba i kazalište - koje ukupno imaju 21 potkategoriju. A koliko je napeta borba za pobjedu omiljenog finalista, dovoljno govori činjenica da je za svoje favorite glasove dalo oko milijun čitatelja.

Legendarni glazbeni brojevi

Svake godine je dodjela nagrada Zlatni Studio tradicionalno nova poslastica za gledatelje, što je u velikom dijelu zasluga glazbenog producenta Ante Gele, pod redateljskom palicom Ivana Miladinova. Sama dodjela, kao i njezin glazbeni dio koji uključuje glazbene brojeve koji pomiču granice izvedbi uživo, pripremaju se mjesecima unaprijed, pažljivo se i kreativno biraju prilozi vezani uz povijest, aktualna događanja, godišnjice... Primjerice, izvedba glazbenog broja ‘Igraj, moja Hrvatska‘ iz 2019. godine, u kojoj su sudjelovali legendarni hrvatski sportaši, dobitnici svjetskih i olimpijskih odličja, ima milijun i 300 tisuća pregleda na YouTubeu.

A na ovogodišnjoj dodjeli posebna će pažnja biti posvećena okrugloj velikoj 60. godišnjici tjednika Studio čiji je prvi broj ugledao svjetlo dana u travnju 1964. godine. Tako će tijekom večeri svečane dodjele na više od 150 četvornih metara videozida biti prikazane naslovnice koje su obilježile Studio u proteklih šest desetljeća.

Na finalnoj večeri neće manjkati iznenađenja u zabavno-glazbenom programu u koji će, naravno, biti uključene najveće zvijezde domaće javne scene dok se budu otkrivali dobitnici iz kategorija televizije, filma, glazbe, radija i kazališta. Zlatni Studio na neki je način i rasadnik novih nada domaće glazbene i glumačke scene, a neka od današnjih poznatih imena stasala su uz našu medijsku nagradu.

I za ovogodišnju dodjelu priprema se spektakularno otvaranje u kojem će sudjelovati bend Zlatnog Studija čije članove ostavljamo za iznenađenje, a kroz program će nas voditi Jelena Glišić i glumac Igor Kovač. Njima će se na pozornici šaljivim upadicama i ‘podbadanjem‘ pridružiti najdugovječniji, ali i najomiljeniji član redakcije Studija - legendarni Piko Bodljić.

image

Mario Petreković

Tomislav Kristo

Proglašenje pobjednika Zlatnog Studija popratit će osam genijalnih glazbenih brojeva, a samo neki od izvođača su ujedno i nominirani finalisti Let 3, Grše te Petar Grašo i Nina Badrić koji će na dodjeli iznova udružiti snage, no ovaj put će izvesti svoj veliki hit ‘Nemoj‘ koji konkurira u kategoriji za pjesmu godine.

Nagrada za životno djelo

Nagradom za životno djelo ove će godine iznimno biti ovjenčano dvoje laureata koji su svojim radom i karijerom ostavili neizbrisiv trag u medijskom prostoru Hrvatske.

Spektakl kakav je dodjela najveće medijske nagrade Zlatni Studio uključuje i slavne prezentere, a oni su, kao i dosad, najveće zvijezde filmske, kazališne, televizijske i glazbene scene. Da se uistinu radi o najvećem medijskom događaju godine, govori i činjenica da su se zbog dodjele Zlatnog Studija prijašnjih godina otkazivale predstave i pomicali datumi koncerata.

Sama za sebe, zvijezda dodjele je i sama pozornica, odnosno HTV-ov studio ‘Anton Marti‘ koji svake godine iznova svojom scenografijom obilježi i novim idejama iznenadi neponovljivi Dragutin Broz.

image

Jalta Jalta

Svaka dodjela završi i posebnim glazbenim brojem, kao što je lani bila uzvedba kultne pjesme Vlade Kalembera ‘Nek živi ljubav‘ ili, pak, remake ‘Moje domovine‘ u kojoj su sudjelovali novi, ali i originalni izvođači, kao i najpoznatije skladbe iz mjuzikla ‘Jalta, Jalta‘ te već spomenutog spektakularnog završetka pjesmom ‘Igraj moja Hrvatska‘. Svaki od glazbenih brojeva koji obilježe završnicu, u pravilu postaju hitovi na društvenim mrežama i bilježe milijunske preglede. Posebna poslastica koja slijedi nakon proglašenja pobjednika je tradicionalni party nakon dodjele, koji slovi kao tulum godine i spontani performans najvećih zvijezda domaće scene gdje glasove udružuju i glazbenici i glumci i voditelji, a pjesma i ples završe tek u jutarnjim satima. Upravo su zabave Zlatnog Studija prijašnjih godina, u opuštenom izdanju, izrodile i neke nove uspješne suradnje, a svakako su i same događaj čije se crtice još mjesecima prepričavaju.

Da bi se pokazali u najboljem svjetlu kad se reflektori upale, finalisti, posebno naše poznate dame, već neko vrijeme biraju svečane toalete za tu posebnu večer, šivaju se haljine, angažiraju dizajneri, a frizeri i vizažisti imaju pune ruke posla. Zato je i svaka nova dodjela svojevrsno godišnje modno događanje na kojem dizajneri također imaju priliku pokazati svu raskoš svojih kreacija za posebne prilike.

Kako bilo, za manje od dva tjedna očekuje nas veliki rasplet najvećeg medijskog natjecanja, 21 novi vlasnik kipića Zlatnog Studija, možda i neki novi rekordi, ali u svakom slučaju večer koja se ne propušta i u kojoj zapravo nema gubitnika.

image

Zlatni studio - pasica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:14