BAUS I GOLEŠ

Voditeljski par koji je javnost zavoljela na prvu: ‘ Znamo da nadređenima nije bilo jednostavno donijeti tu odluku‘

Valentina Baus i Dino Goleš postali su treći voditeljski par Dnevnika Nove TV, emisije nominirane za Zlatni Studio

Valentina Baus i Dino Goleš

 Andrea Paic/Nova TV

Prije nešto više od godinu dana Valentina Baus i Dino Goleš postali su treći voditeljski par Dnevnika Nove TV, najgledanije središnje informativne emisije u Hrvatskoj koja se sada našla u finalu Zlatnog Studija u kategoriji najbolje TV emisije.

Svoj prvi "dnevnički" dan 29-godišnja Baus i 31-godišnji Goleš, kažu, nikada neće zaboraviti.

Za svoje favorite Zlatnog Studija možete glasati OVDJE!

- Sjećamo se datuma prvog vođenja, nedavno je bila godišnjica tako da se uvijek s osmijehom na licu sjetimo tog Dnevnika, ali i tog cijelog dana i svega što nam je prolazilo kroz glavu. S obzirom na to da smo nas dvoje jako dobri prijatelji, bodrili smo jedno drugo, znali smo da se možemo osloniti jedno na drugo u bilo kojem trenutku ako nešto pođe po zlu, i to nam je psihološki bilo jako bitno. Sjeli smo u taj studio, prvi put, kao novi voditeljski par i osjećali ogromnu odgovornost prema gledateljima, našim nadređenima koji su nam dali povjerenje i htjeli smo to odraditi na najbolji mogući način. I stvarno mislimo da jesmo. Dali smo sve od sebe, a posebno smo bili iznenađeni pozitivnim reakcijama koje su uslijedile - prisjećaju se Baus i Goleš.

image

Valentina Baus i Dino Goleš

Nova TV

Savjete i potporu davali su im stariji kolege voditelji koji su dugi niz godina zaštitna lica našeg Dnevnika (Marija Miholjek, Saša Kopljar, Romina Knežić i Petar Pereža), ali i urednici, direktorica... Imali su, ističu, golemu podršku.

- S jedne strane, znamo da nadređenima nije bilo jednostavno donijeti odluku da nakon deset godina stave dvoje mladih ljudi u studio najgledanijeg Dnevnika u zemlji, a, s druge strane, ni nama nije bilo jednostavno sjesti na mjesto na koje deset godina nije sjeo nitko nov. Ali nekako je to sve ispalo toliko divno i danas, da nas pitate, apsolutno niti jednu stvar ne bismo mijenjali. Rekli su nam da budemo svoji i mislimo da nas dvoje to stvarno jesmo - govore mladi voditelji.

image

Valentina Baus

Nova TV

Nije prošlo ni godinu dana a za ovaj je dvojac, ali i sve ostale na Novoj, uslijedila nova promjena - preseljenje. Dnevnik je dobio novi, tehnološki najmoderniji studio, ali i novi termin, od 19 sati.

- Novi studio nam je bilo ogromno uzbuđenje i rekli smo jedno drugom: ‘Čovječe, ovo sad će nam opet izgledati kao prvi Dnevnik u životu. Sve je novo - prostor, najmoderniji studio, stol se vrti…‘ I stvarno je nekako osjećaj bio približan onome iz prvog Dnevnika. Ali i tu smo nas dvoje sve odradili kroz zezanciju. Nakon nekoliko minuta maksimalno smo se opustili i udomaćili u novom okruženju - otkrivaju.

image

Dino Goleš

Nova TV

Zato je, nastavlja ovaj voditeljski tandem, prošla godina i za njih, kao i za cijelu Novu TV, bila baš izazovna, uzbudljiva i vesela.

- Dnevnik Nove TV u listopadu se počeo emitirati iz novog studija u novom terminu od 19 sati. Prvi put u povijest dogodilo se da sva tri dnevnika idu u isto vrijeme, a ta se odluka za naš Dnevnik pokazala vrlo uspješnom i liderska se pozicija najgledanijeg informativnog programa u zemlji dodatno učvrstila. Što se nas dvoje tiče, mi smo nekako neopterećeni. Profesionalizam je uvijek na maksimumu, ali uz dozu smijeha. Gafova bude, ali oni su mali, gotovo pa i publici neprimjetni. Možda to samo mi primijetimo. Pa se počnemo smijati i sve okrenemo na šalu. Bilo je situacija u kojima smo gledali u krive kamere, krivo pročitali neku riječ, jednom se nismo mogli suzdržati od smijeha pa smo jedva pročitali najavu priloga, ali sve su to čari programa uživo i ne bismo ni voljeli da je drugačije. Ako baš moramo izdvojiti nešto posebno za prošlu godinu, onda je to definitivno selidba Nove TV na novu lokaciju, novi studio i Dnevnika i naših zabavnih emisija… Ponosni smo što smo dio tima na televiziji koja je uvijek bila ta koja među konkurentima postavlja ljestvicu jako, jako visoko.

image

Zlatni Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 08:13