LA PETITE MARIE

Vjekoslava Huljić predstavlja novu knjigu: ‘Nisam ju čitala unučici Albi, ali zato joj svakodnevno pričam bajke‘

Spisateljica će danas na zagrebačkom interliberu predstaviti svoju četrnaestu knjigu

Vjekoslava Huljić

 Ante Cizmic/Cropix

- Roman La Petite Marie dugo sam osmišljavala u svojoj glavi, a napisala sam ga u zadnjih godinu dana. Možda bih ga napisala i ranije, ali to je tako kod mene: ja uvijek usporedo radim više stvari, a izlazak romana malo je usporila i moja unučica Alba, kojoj smo svi mi posvećeni i koja nas svakog dana ispunjava emocijama i smijehom - govori Vjekoslava Huljić koja će danas na zagrebačkom Interliberu predstaviti svoju četrnaestu knjigu.

La Petite Marie je obiteljska saga kroz sto godina, koja počinje 1910. godine u srcu Mediterana, Splitu, u trenutku kada je glavni junak zbog svog nepromišljenog ponašanja prisiljen otići u Pariz. Radnja se nastavlja u Splitu, ali i u Parizu, te obuhvaća razdoblje duže od jednog stoljeća.

Glavni junak, koji će se u Parizu družiti s umjetnicima poput Modiglianija, ne zna da je u Splitu uz svoju djevojku ostavio i nerođeno dijete...Ovo nije ljubavni roman, ali jest priča o ljubavi, onoj koju nazivom vječnom, toliko velikoj da je ni rastanak ne može ugasiti - kaže Vjekoslava, čiju su knjigu prva pročitala njena djeca, Ivan i Hana, koja je svojoj mami dala podršku tako što je putem društvenih mreža pozvala svoje pratitelje na Interliber gdje će Vjekoslava potpisivati svoj najnoviji roman La petite Marie.

- Ovu najnoviju knjigu mojoj unučici Albi nisam čitala jer ovo je roman, a ne knjiga za djecu. Ali, njoj svakodnevno pričam bajke, priče, brojalice, a pjevam joj i uspavanke. Alba sve to voli, ona je baš krasna, vesela bebica - nježno kaže ponosna baka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:47