TRAŽI SE SUPERTALENT

‘Vidjeli smo u prvom krugu sjajne talente, ali i one koji bi trebali nastupati samo za obitelj‘

‘Vjerojatno zbog cijele situacije i načina vježbanja ima manje plesnih točaka, posebno grupnih‘, otkrio nam je Davor Bilman
Maja Šuput i Davor Bilman na Supertalentu 2017.
 Sandra Simunovic/Cropix

Četveročlani žiri Supertalenta Martina Tomčić, Davor Bilman, Janko Popović Volarić i Maja Šuput nakon godinu i pol stanke ponovno su zasjeli za sudački stol najpopularnijeg svjetskog talent showa koji će se na Novoj TV prikazivati u 8. izdanju.

Tijekom osam dana, koliko je trajalo snimanje audicija, pred već dobro znanim žirijem izmjenjivali su se razni kandidati, od plesača, akrobata, pjevača, imitatora do iluzionista i brojnih natjecatelja s nesvakidašnjim i neobičnim talentima, pokušavajući izboriti prolazak u sljedeću fazu showa. Kako je ispričao već itekako iskusan član žirija Davor Bilman, u novoj sezoni bit će uistinu sjajnih talenata koji su žiri oborili s nogu, ali i onih kojima su morali poželjeti više sreće drugi put, no gledatelje očekuje i više nego uzbudljiva sezona.

image
Nova Tv

Manje plesnih grupa

- Bilo je kandidata koji su se uistinu istaknuli, ali naravno, ne smijem ih imenovati. A što se tiče same sezone, svi smo joj se veselili, s obzirom na cijelu situaciju, jedva smo čekali da se nešto počne događati. Rekao bih da je osma sezona izvan svih očekivanja, barem mojih. Vidjeli smo čak ono što smo svi zaboravili, a to su pravi istinski talenti, koji kad dođu, doslovno vas iznenade toliko da i ne dišete. A vidjeli smo i onih drugih, takozvanih rubnih, za koje ne znate jesu li za pozornicu ili da nastupaju isključivo u krugu obitelji. Bilo je uistinu svega - u svom je stilu prokomentirao Bilman.

image
Davor Bilman
Neja Markicevic/Cropix

Nakon odgledanih nastupa, najteži dio za žiri bio je među brojnim talentima odabrati one koje će publika vidjeti u polufinalnim emisijama i koji u sljedeći krug natjecanja idu s minimalno tri glasa "da".

- Nemam previše problema sa žaljenjem kad nekog odbijem. Ali pri odabiru uvijek ima situacija kad je netko jako simpatičan, trudi se, a ne ide mu baš, pogotovo kad je to dijete od sedam, osam godina koje teško može razumjeti zašto ne prolazi dalje. Tu ima malo težine i žalosti. A ima i onih koji su bili arogantni pa ih je lakše ne pustiti. Naravno, ako nemaju talenta - objašnjava Bilman.

image
Nova Tv

Posebnost ove sezone je i to što ima manje grupnih plesnih točaka.

- Vjerojatno zbog cijele situacije i načina vježbanja ima manje plesnih točaka, posebno grupnih. No, mene je jedna plesna točka na audicijama baš izula iz cipela - kaže.

Akrobatski elementi

- Mislim da su ove sezone zastupljeniji akrobatski elementi. Tu stvarno ima dobrih izvedbi i oni su definitivno trend i zbog situacije, ali i zbog talenata, jer već se dugo prikazujemo pa smo dosta i regionalni i internacionalni. Bilo je kandidata iz svih dijelova planete - najavljuje Bilman.

image
Supertalent
Nova Tv

Zanimljivi trenutci u samoj sezoni su oni kad su se članovi žirija i sami poželjeli okušati u talentu kojim su se natjecatelji došli predstaviti. Maju i Janka toliko je ponijela izvrsna točka natjecatelja žonglera Alexandera Koblykova iz Ukrajine pa su i sami pokušali žonglirati s nekoliko loptica - Izgledalo je jednostavno, kao da to svatko može napraviti" - prokomentirala je Maja svoje i Jankove neuspjele pokušaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:09