ISTINA ILI SATIRA?

Vedrana Rudan napisala da se rastala i da se udaje za 16 godina mlađeg: ‘Evo vam i ekskluziva...‘

‘Gledajte, ono što je napisano je napisano, a to je što god vi hoćete...‘, rekla je, među ostalim Rudan, i ponudila nam ekskluzivu
Vedrana Rudan
 Srđan Vrančić/Cropix

Svi su mediji danas pohitali prenijeti vijest s bloga Rudan.info gdje je književnica, novinarka i blogerica Vedrana Rudan (71) napisala da se rastala nakon 30 godina braka. Ne spominje tamo imenom supruga, no poznato je da se radi o Ljubiši Drageljeviću.

No, ova je vijest posebno intrigantna jer je Rudan u istom blogu najavila i vjenčanje s novim odabranikom koji je 16 godina mlađi od nje.

- Da, ovog ćemo utorka pripremiti svadbu u opatijskom parku, tamo pokraj crkvice. Nemojte nikome reći. On će na nogama imati one ljubičaste cipele koje sam mu kupila, kupila sam mu i ljubičasto odijelo na prugice i crnu košulju i zelenu kravatu na sitne točke, ja ću biti u crnoj vjenčanici koja će biti u skladu s njegovom košuljom – napisala je.

- Vjenčat ćemo se, neka to zaista ostane među nama, u crkvi. Nismo kršteni ni jedno ni drugo, svećenik je rekao, nema veze, platite novo zvono - nastavila je Rudan na blogu.

Odlučili smo nazvati buduću mladenku kako bismo provjerili ove navode.

- Gospođo Rudan, dobar dan, vi ste?

- Da, da, tko je?

- Poštovanje, zovem iz Jutarnjeg lista. Pročitala sam vaš novi post na blogu o razvodu i novom vjenčanju, ali kako ste vi i književnica, vrlo poznata, zanimalo me samo je li to doista istina? Ili je možda riječ o nekoj fikciji, satiri, najavi nove knjige, recimo?

- Gledajte, ono što je napisano je napisano, a to je što god vi hoćete... - odgovora Rudan.

- Aha, kako to mislite? - pitam.

- Čim se žena sa sedamdeset i nešto godina udaje za mlađeg frajera i to još u ljubičastim cipelama, odmah je to velika vijest. A da se radi o nekom starcu, onda nikome ništa!

- Dakle, udajete se?

- Pa, tko to zna, pa nisam ja sad pred papom da se ispovijedam novinarima. Ja sam samo uočila novi trend nakon korone, da žene sve više odlaze od svojih supruga i pronalaze mlađe. To je fakt. Podržite me! Nemojte mi sada pokvariti prvu bračnu noć... Ili, ne daj Bože, orgazam!

- Aha... - potpuno zbunjena više ne znam što je istina. No, Rudan ne posustaje.

- Idemo i na bračno putovanje. Gdje ono... Zaboravila sam... Čekajte da provjerim! Dragi, gdje ono idemo na bračno putovanje? - zadere se u tihi prostor iz kojeg se povratno ne čuje nikakav odgovor.

- A, da, idemo u Ploče. Evo, to vam je sad ekskluziva. Nema tamo puno hotela, ali ima malih romantičnih apartmana za zaljubljene duše – govori mi Rudan.

- Pa, sjajno, onda... Hvala vam i oprostite na smetnji – odgovaram.

- Ma, niste smetali, nema problema i drugi put kad ću se udavati dat ću vam ekskluzivu – pozdravlja me Rudan smijući se.

Razgovor prenosimo u cijelosti jer sami ne znamo u što povjerovati.

Možda se Rudan doista razvela i sada se pak udaje. I možda doista ide uživati u prvoj bračnoj noći u Ploče.

A možda je sve ovo performans. Satira. Fikcija. Izmišljena priča maštovite književice na koju smo svi nasjeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 04:14