PREMOĆNA POBJEDA

Trijumf Leta 3 na Dori: ‘Mama ŠČ!‘ predstavlja Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu!

Popularni i kontroverzni riječki glazbenici skupili su najviše bodova žirija te najviše glasova publike

Let 3 su pobjednici Dore 2023. godine

23:08 Proglašeni su pobjednici Dore 2023. i to su Let 3 s pjesmom "Mama ŠČ!" koji su skupili najviše bodova žirija te najviše glasova publike.

image

Let 3

Damir Skomrlj/Cropix
image

Konačna tablica

Screenshot/hrt/

22:57 Iz Šibenika i Knina je 10 bodova pripalo grupi Detour, a 12 bodova Letu 3. Vukovar je 10 bodova dodijelio Letu 3, a 12 pjesmi ‘Bye Bye Blonde‘ Meri Andraković. Pulski žiri 10 bodova dao je pjesmi ‘Mama ŠČ!‘, a 12 ide pjesmi ‘Lost and Found‘.

image

Stanje tablice u 22:57

Screenshot/

Iz Zadra se javila Natali Dizdar koja je dodijelila 10 bodova grupi Detour, a 12 Letu 3.

22:40 Glasanje je završeno i prvi se javio Robert Ferlin iz Rijeke. Pjesmi Leta 3 ‘Mama ŠČ!‘ Riječani su dali su 10 bodova, a ‘Lost and Found‘ splitskog benda The Splitters dali su 12 bodova. Iz Čakovca i Varaždina 10 bodova otišlo je Damiru Kedži, a 12 Letu 3. Split je s 10 bodova nagradio Let 3, a s 12 grupu The Splitters. Iz Osijeka su gledatelji 10 bodova dali pjesmi ‘Nevera‘, a 12 pjesmi ‘Mama ŠČ!‘.

image

Trenutačno stanje tablice

Screenshot/hrt/

Dok se zbrajaju glasovi publike i glasovi stručnog žirija, vrijedi istaknuti da su došli Dubravko Merlić, Željka Ogresta i njihova kćerka Marta. Jednoglasno kažu: "Mi smo za Let3", a Ogresta dodaje da joj je dobra i "Nevera" Harmonije disonance.

image

Dubravko Merlić, Željka Ogresta i njihova kći Marta

Klara Rozman/

Čuveni HRT-ov producent u mirovini Branko Matutinović nema dvojbe.

- Pobijediti će Let3, a na drugom mjestu bit će Let 3 - kaže.

image

Branko Matutinović i supruga Katica

Klara Rozman/

21:50 Sada nastupa ženski vokalni Ansambl Harmonija disonance koji je započeo s djelovanjem 2016. godine kao projekt na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Od 2019. godine se kao samostalni vokalni ansambl, koji surađuje s vrsnim poznavateljima tradicijske glazbe, bavi njenim sakupljanjem, očuvanjem i interpretacijom. Svojim djelovanjem jasno ukazuju na važnost tradicijske glazbe, pogotovo za one koji nisu njeni direktni sudionici. Harmoniju disonance čini trinaest pjevačica, ali u Opatiju ih je doputovalo šest. Na Dori će nastupiti Magdalena Cvitan, Mira Crnčić, Marta Cvitan, Jana Radić Franić, Francesca Paleka i Hana Zdunić.

- Nadamo se da ćemo ljudima nastupom na Dori dodatno približiti tradicijske napjeve, da se barem jedna osoba za to zakači - kažu glazbenice.

image

Harmonija Disonance

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

21:46 Trenutno je mikrofon u rukama Eni Jurišić koja je priznala da je na njezinu glazbenu karijeru najviše utjecala njezina mama Jozefina Jurišić, koja je 80-ih godina nastupala kao dio kultne riječke Grupe 777.

image

Eni Jurišić

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

- Od malih nogu gledam mamu kako odlazi na nastupe, a sad je došlo vrijeme da ona mene gleda kako ja tamo odlazim. Od malena sam upijala glazbu, mama me nikada me nikada nije forsirala da se time bavim, već me pustila da sama izaberem svoj put - kaže riječka pjevačica i dobitnica Zlatnog Studija za hit ‘Trebaš li me‘ što ga je snimila s Matijom Cvekom, autorom pjesme s kojom večeras nastupa na Dori.

- Ova pjesma nije pisana namjenski za Doru, ona je postojala i prije i trebala je izaći kao moj sljedeći single - kaže Eni koja čeka bebu sa svojim suprugom glazbenikom Vjekom Ključarićem. Sada je u šestom mjesecu trudnoće, a prinovu očekuje u svibnju, kada se zbiva i Eurosong.

- Dogodi li se tako, ne smijemo na moju trudnoću gledati kao na hendikep. Baš suprotno: ako glasovi na Dori odluče da je pjesma ‘Kreni dalje‘ zaslužila pobjedu i plasman na natjecanje u Liverpoolu, sa zadovoljstvom ćemo dati sve od sebe da predstavljamo Hrvatsku na Eurosongu - kaže Eni koja neće biti prva trudnica što nastupa na Dori. I Vanna je, podsjetimo, u devetom mjesecu trudnoće pjevala na ovom natjecanju, na kojem je 2001. godine i pobijedila.


21:41 Jedni od favorita Dore, Let 3, prvorazredna rock atrakcija, od samih svojih početaka 1986. godine neumorno ulaze u nova područja izražavanja, iskazujući ono što širi društveni slojevi doživljavaju kao neobično, divlje, primitivno, provokativno... Njihovi fanovi, i ne samo oni, godinama su ih preklinjali da nastupe na Dori, a kada su to napokon pristali zapitali su se što tu zapravo rade.

- Netko nam je smjestio! - kaže Zoran Prodanović - Prlja.

- To je neka zavjera! - slaže se Damir Martinović - Mrle, koji otkriva što znači ‘šć‘ u njihovoj pjesmi.

- To je najstarije slovo abecede, 5.000 godina starije od prve nađene abecede. Sada ćemo mi tu našu abecedu na Dori poslati svemirskim brodom u orbitu. Kada dođe do armagedona na zemlji, odnosno, kada se smiri armagedon, raketa će se vratiti i donijeti opet prvu abecedu - objašnjavaju članovi Leta 3 koji na Dori izvode antiratnu pjesmu ratne tematike.

image

Let 3

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

21:35 Glazbenica i studentica osječke Akademije za umjetnost i kulturu, Meri Andraković, predstavit će se na Dori s pjesmom ‘Bye Bye Blonde‘. Slavonka već ima iskustva s javnim nastupima, a njena pjesma ‘To je ta ljubav‘, koju potpisuje autorski dvojac Đurđević, Boris (Colonia) i Valerija, mjesecima je zauzimala visoke pozicije na nacionalnim top ljestvicama.

- Ja sam ropkinja umjetnosti, glazbe, glume i svega što mi pomaže da sve što osjećam, mislim i želim reći pretvorim u to troje. Svi su mi uvijek govorili da sam previše osjećajna, da previše sanjarim, ali to sam pretvorila u ono što Meri čini pravom Meri, ne trudim se više prilagođavati ikome i puštam pravu sebe van. Mislim da je moj najveći blagoslov što imam prilike toliko osjećati, jer je čovjek bez osjećaja samo sjena, prazna ploča. Bez osjećajnosti, nema ni pravog umjetnika. Iskrenost je čovjekova najveća vrlina - smatra pjevačica.

image

Meri Andraković

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

21:29 Poznati Detour dolazi na Doru 2023. novom pjesmom "Master Blaster", a tvrde da je pjesma s kojom večeras nastupaju nastajala je "u raznim fazama kroz duži period".

Instrumentalna ideja kreće još 2012. godine i ponekad bih joj se vraćao, ali ju nikako nisam uspijevao dovršiti. Konačni tekst i oblik dobila je tek par dana prije slanja na natječaj za Doru, tako da se inspiracija za nju budila u više navrata. Na kraju je to ljubavna pjesma koja govori o međuljudskim odnosima i o činjenici da svatko od nas u tim odnosima može biti Master Blaster, onaj koji pritišće crveni gumb, taster i razara odnos, ili svijet - otkriva Nenad Borgudan, frontmen sastava Detour koji po prvi put nastupa na Dori. Shodno tome sastav priprema i nastup za pamćenje, koji će, najavljuju, na pozornicu donijeti dah distopijske i apokaliptične atmosfere.

image

Detour

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

Martha May, splitska kantautorica, čije je pravo ime Marta Ivić, debitirat će na ovogodišnjoj Dori s pjesmom za koju kaže da je stvorena kao čisti nalet emocija i inspiracije. Večeras nastupa kao Martha May.

image

Martha May

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

- Htjela sam zadržati svoje pravo ime jer mi je jako važno prikazati pravu sebe svojim slušateljima, dok sam May dodala jer se smatram optimističnom i vedrom osobom, a mjesec svibanj predstavlja proljeće i nekakvu novu vedrinu. Kad sam to spojila zajedno, Martha May mi se učinilo baš zgodno, i moji najbliži su mi potvrdili da mi to ime baš odgovara - kaže pjevačica koja živi i radim u Londonu kao dogsitter.

- Jako volim pse, tako da mi je taj posao idealan. Hobiji su mi yoga, čitanje i kuhanje. Jako volim i slagati puzzle, no izbjegavam to često raditi jer kad jednom krenem teško je prestati - priznaje.


21:25 Nakon pobjede 2020. godine s pjesmom ‘Divlji vjetre‘, mladi Omišljanin Damir Kedžo, koji je već godinama prepoznatljivo lice na hrvatskoj glazbenoj sceni, ovaj se put na Dori natječe sa skladom ‘Angels and Demons‘ skupine stranih autora.

- Ova je pjesma izlazak iz moje zone komfora. Govorio sam uvijek da ću se opet prijaviti na Doru kada osjetim da imam pjesmu u koju vjerujem. Dogodila se i evo me. Pjesma je, inače, nastala u jednom autorskom kampu u kojem su bili nagrađivani inozemni autori Jamie Duffin, Victoria Horn, Stefan Celar i Kyler Niko. Do mene je došla nakon razgovora s mojom suradnicom s kojom već duže vrijeme planiram snimiti pjesmu za inozemno tržište i proširiti karijeru. Mislim da je taj trenutak došao - kaže favorit Dore, koji za večeras priprema impresivan scenski nastup.

image

Damir Kedžo

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

- Čim sam prvi put čuo pjesmu ‘Angels and Demons‘ vizualizirao sam moćan kostim koji bi se uklopio u priču koju pjesma predstavlja, a to je opozicija dobra i zla koju svatko može tumačiti na svoj način, bilo to u ljubavi ili svakodnevnom životu. Matija Vuica savršeno je napravila kostim koji slijedi ideju pjesme o unutrašnjoj borbi anđela i demona, lutanju i traženju izlaza - kaže Kedžo.


21:21 Sada nastupa Hana Mašić koju mnogi uspoređuju sa Selenom Gomez pjevanjem se bavi od sedme godine te je kao djevojčica nastupala u emisiji ‘Turbo Limač Show‘. Ubrzo nakon toga je pozvana u zbor ‘Zvjezdice‘ s kojim je nastupala širom Hrvatske i u svijetu. Sa svojom prvom pjesmom ‘Otkucaj srca tvog‘ se predstavila 2003. godine na Euroviziji za djecu. Od malenih nogu je glumila i pjevala u HNK, a mnogi je pamte kao prvu pjevačicu iz Hrvatske koja je uspjela izboriti nastup u finalu srpskog showa ‘Zvezde Granda‘.

Od nastupa na Dori očekuje da ljudi prepoznaju sve ono što je dala pjesmi - sebe, dušu i ogromnu emociju te da Hrvatsku vrati u finale na Eurosongu. Inače, njena pjesma za Doru nastala je tako što joj je profesor pjevanja pustio nekoliko demo snimaka.

- Čim sam čula ‘Nesreću‘, tekst me kupio na prvu i dotaknuo moju dušu. Prošli su me trnci i odmah sam znala da to mora biti moja pjesma - kaže 22-godišnjakinja.

image

Hana Mašić

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

21:16 Bend, koji u ovoj postavi postoji od 2018. godine, čine dva para braće iz iste ulice u Splitu. Uz Josipa, to su njegov 29-godišnji brat Petar (ritam gitara i vokal) te braća Marko (26, solo gitara) i Antonio Komić (23, bubnjevi). Ideja o prijavi na Doru došla je nakon jedne koncertne promocije u Splitu. Prijedlog je dao Marko Mihaljević, koji je sa Splittersima svirao klavijature.

Splittersi bi mogli biti ‘dark horse‘ Dore. Na bini večeras nastupaju s pjevnom, melodičnom pjesmom, radi koje ih inozemni kritičari uspoređuju s modernim Beatlesima. Premda dosad nisu previše pratili Doru ni Eurosong, momci kažu da će za njih večeras navijati cijeli Split.

- Bit će to ludilo! - govore složna braća, prijatelji iz djetinjstva, koji su odrasli u istom kvartu, išli u istu osnovnu školu, a sada zajedno pokušavaju osvojiti i Doru.

image

The Splitters

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

21:12 Od glazbenih početaka u djetinjstvu, preko Ujedinjenih naroda, do prolaska na ovogodišnju Doru - tako bi se ukratko mogao opisati životni put Riječanke Patricije Gašparini koja se nakon što je završila Pomorski fakultet u Rijeci 2015. godine (magistrica je logistike i menadžmenta), zaposlila u UN-u u Ženevi, gdje je živjela sve donedavno. U Hrvatsku se vratila kako bi se mogla u potpunosti posvetiti glazbi.

image

Patricia Gasparini

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

- Oduvijek mi je bila želja biti na Eurosongu. To sam već kao mala gledala i ocjenjivala nastupe. Eurosong mi je općenito pojam nastupa zato što je tu sve bitno - i scenski nastup, i vokal, i pjesma - ističe Patricia.


21:08 Đana je u glazbenoj karijeri imala brojne nastupe uživo, duete s poznatim glazbenicima kao što su Jacques Houdek i Matija Dedić, a 2020. godine nastupila je prvi put na Dori s pjesmom ‘One‘ te zauzela 7. mjesto.

- Želim dokazati napredak u tri godine, koliko je prošlo od zadnje Dore, a želim i da se dobro zabavim i steknem novo iskustvo. Doru i Eurosong pratim od malena kod kuće sa svojom obitelji. To je tradicija. Brojne izvođače sam gledala na Eurosongu i uvijek sam maštala da budem jedna od njih - kaže 19-godišnjakinja koja je pjesmu s kojom večeras nastupa napisala kad se preselila u Zagreb zbog fakulteta.

- U tom trenu shvatiš da nema više mame koja će čuvati leđa, nego si prepušten sam sebi. Sve sam emocije izrazila kroz pjesmu. Pjesmi sam posvetila i tetovažu anđela - govori Đana.

image

Đana

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

21:05 Barbari Munjas, ovoj istarskoj kantautorici i nekadašnjoj članici Gustafa ove godine je 15. obljetnica od njezina prvog nastupa na Dori.

image

Barbara Munjas

- Nekako smatram da je zgodno da zatvorim krug. Počela sam s Dorom, te 2007. mi se puno toga otvorilo u životu, krenula sam na glazbeni put. Sada je vrijeme da se dignem na neki viši nivo - kaže Barbara koja ističe da je divan osjećaj stajati iza onoga što predstavljaš na sceni, a večeras je iznenadila osebujnim kostimom.

- Moja pjesma govori o buđenju intuicije, slušanju vlastitog instinkta koji je tu da nas navede na pravi put za koji smo predodređeni, te važnosti opreza glede toga kome ćemo na tom putu dati svoje povjerenje jer hoćeš ili nećeš puno je pokvarenog svijeta oko nas, a ako znamo slušati naš unutarnji glas on nas uvijek nekako upozori na takve ljude i situacije te nas navigira putem ka ostvarenju snova - kaže kantautorica.


Na opatijsku pozornicu se popela Maja Grgić, jazz glazbenica iz Dubrovnika po završetku Jazz akademije u Grazu, diplomirala je i songwriting kompoziciju i izvedbu u Londonu. Ostvarila je karijeru na inozemnoj, ali i na domaćoj sceni, na kojoj je višestruko nagrađivana: 2008. godine strukovnom nagradom ‘Status‘, a godinu dana kasnije, za kompoziciju ‘Dječak Joe‘ s debi albuma ‘Crno bijelo‘ dobiva i nagradu Porin.

Za pjesmu ‘I still live‘ je napisala tekst koji je poslala svom suradniku, klaviristu i producentu Mateu Martinoviću koji je sve to uglazbio u samo dva sata.

- Dobio je inspiraciju. Nas dvoje tako surađujemo, jako dobro se poznajemo i razumijemo u glazbenom smislu. Napravio je to jako brzo, u samo dva dana imali smo gotovi proizvod. Prva ideja nije bila da se pjesma negdje šalje jer radimo pjesme za novi album. Kako je izašao natječaj za Doru, dobila sam želju da probam imamo li ikakve šanse. Kad su stigli rezultati, bilo je veliko veselje. Nismo vjerovali da smo uspjeli tako nešto napraviti sa specifičnom i drugačijom pjesmom. Jako smo sretni radi toga - ističe Maja.

image

Maja Grgić

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

20:56 Na pozornicu je na skateboardu došao Krešo koji predvodi bend ‘Krešo i Kisele Kiše‘.

- Poruka naše pjesme je opis stvarnog stanja u državi za većinu ljudi u Hrvatskoj, pjevamo o pričama iz svakodnevnog života. Svi poznajemo dosta takvih ljudi, koji se cijelo vrijeme žale na sve i svakoga - kaže Krešimir Burić, frontmen sastava Krešo i kisele kiše, koji postoji već dva desetljeća. Članovi ovog punk-rock sastava kažu da pomno prate Eurosong. Baš zato i misle da oni kao, drugačiji od drugih, imaju velike šanse na tom natjecanju.

image

Krešo i Kisele Kiše

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

- Kada gledate Eurosong, nijedan refren vam zapravo ne ostaje u glavi. Mislim da je ljudima potrebno nešto novije, nešto drugačije - smatraju članovi benda koji imaju svoje eurovizijske favorite.

- Lordiji su mi bili fora. Måneskin je ispao potpuno drugačiji, a pjesma mi je čak ušla i u uho. S Dore mi se svidio Kawasaki 3P, odnosno njihova ‘Antonija‘, kao i Maja Blagdan koja je pjevala ‘Svetu ljubav‘. Njena je pjesma po meni evergreen. Drugo je sve stvar ukusa, a ja možda drugačije gledam na glazbu jer sam od djetinjstva prošao puno koncerata. Uvijek sam držao da kad god nešto prvi put čuješ, da ti barem refren mora ostati u glavi kojeg ćeš fućkati po povratku kući - kazao je Krešo.


20:53 Sada nastupa Tajana, koju je publika imala prilike upoznati u drugoj sezoni HRT-ova showa The Voice Hrvatska, kada je pod mentorstvom Ivana Dečaka došla do polufinala. Nakon The Voicea pridružila se pjevačkom timu HRT-ove emisije A strana, gdje je sudjelovala u drugoj i trećoj sezoni. Inače radi kao Marketing manager u jednoj IT kompaniji i ovo joj je prvi nastup na Dori kojemu se jako se veseli. Marcel Sprunker, autor njene pjesme, zaslužan je za to da se prijavila na natjecanje.

- On je obožavatelj Dore i kada smo započeli suradnju, on je odmah htio da se prijavimo. Ja nisam imala vremena razmišljati i tome, ali da me on nije gurnuo, ne bi se ni prijavila - priznaje Tajana

image

Tajana Belina

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

20:49 Trenutno je pozornicu preuzeo Boris Štok, vivši frontmen Quasarra, koji je tijekom višegodišnje solističke karijere napisao mnoge lijepe pjesme i ostvario suradnje s velikim zvijezdama, na Doru se prijavio jer vjeruje da je to jedinstvena prilika da njegovu glazbu čuje neka nova publika, a to mu je i jedno potpuno novo iskustvo.

- Poruka moje pjesme su ljubav i strast prije svega - kaže Štok koji je najavio dojmljiv scenski nastup.

- Moj nastup biti vizualno vrlo stiliziran, ali dinamičan i sexy. Zbog Dore neću odstupiti od svojeg senzibiliteta i ekspresije. Pristupam svemu jako profesionalno, imam odličan tim, odličnu pjesmu i baš se veselim nastupu - kaže Štok.

image

Boris Štok

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

20:42 Na redu je Yogi, glazbenik hrvatsko-peruanskog porijekla koji je rođen i odrastao u Kaliforniji, no posljednjih godina živi i radi u Hrvatskoj tijekom karijere radio je kao glazbeni autor, kantautor, član bendova i prateći glazbenik svjetskim glazbenim imenima poput Chrisa Cornella, Shakire, Anastacie, Alanis Morissette... Svirao je i na otvaranju Kuće slavnih rock and rolla (Rock And Roll Hall of Fame) s Mitchom Mitchellom i Billyjem Coxom iz Jimi Hendrix Experiencea. Kao prateći glazbenik, svirao je na turnejama s ikonama rock glazbe, kao što su The Rolling Stones, Robert Plant, Aerosmith, AC/DC, KISS, Lenny Kravitz, Linkin Park i Korn. Na sceni U Hrvatskoj (zemlji u koju se preselio prije par godina), večeras će biti, najavio je, ranjiv i sam.

image

Yogi Lonich

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

20:38 Sada nastupa Top of the Pop koji čine pjevač, klavijaturist i saksofonist Nikola Milat, bubnjar i pjevač Nikša Bišćan, gitarist i pjevač Ivan Luch, basist, harmonikaš i pjevač Armin Poldrugovac i pjevačica Kristina Iveković. Pjesma s kojom večeras nastupaju dugo je stajala u ‘ladici‘ autora Brune Krajcara, a isprva je bila namijenjena Josipi Lisac. No, dogodilo se drugačije, a nastup ovog sastava scenski će ‘podebljati‘ poznati komičar i glumac Mario Petreković koji će im se na bini pridružiti u ulozi motivacijskog govornika.

image

Top of the Pops i Mario Petreković

Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

- Kad smo čuli cijelu pjesmu, to je sve imalo svoju glavu i rep. Jedino nam je nedostajao neki ‘eurosong moment‘, jaka sceničnost, nešto što bi dalo naglasak i poruku na temu pjesme, nešto upečatljivo unutar 20 sekundi, odnosno netko tko će to učiniti fantastično. Naravno da je to Mario - kažu članovi benda.


20:20 Nakon uvodne plesne spice Dora je počela nastupom prošlogodišnje pobjednice Mije Dimšić koja je izvela ‘Guilty pleasure‘, pjesmu s kojom nas je lani predstavljala na Eurosongu u Torinu.

image

Prošlogodišnja pobjednica Mia Dimšić

Screenshot/

19:30 Dora je počela defileom izvođača, skladatelja i televizijskih zvijezda koje su u svečanim toaletama prosetale crvenim tepihom prostrtim ispred opatijske dvorane "Marino Cvetković". U mnoštvu se isticala Barbara Munjas koja je pred fotografe izašla u hotelskim papučama. Svečane salonke s visokom potpeticama nije mogla obuti jer je u petak vrucom vodom opekla nogu u trenutku dok se pokusavala inhalirati, kako bi umanjila prehladu. Pravi spektakl priredili su i favoriti Dore, Let 3, koji su se do crvenog tepiha dovezli na pravom pravcatom traktoru.

image

Let 3 stigao na Doru velikim zelenim traktorom

Damir Skomrlj/Cropix
image

Damir Kedžo

Livio Andrijic/Cropix
image

Eni Jurišić

Livio Andrijic/Cropix
image

Barbara Munjas

Damir Skomrlj/Cropix
image

Ksenija Urličić

Livio Andrijic/Cropix
image

Patricia Gasparini

Damir Skomrlj/Cropix
image

Detour

Livio Andrijic/Cropix
image

Boris Štok

Livio Andrijic/Cropix
image

Martina Validžić

Livio Andrijic/Cropix
image

The Splitters

Livio Andrijic/Cropix
image

Let 3

Livio Andrijic/Cropix

Večeras ćemo, malo prije ponoći, doznati tko će postati pobjednik Dore i predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu. U utrci je osamnaest pjesama i izvođača, a pobjednik će se na osnovu glasova deset žirija (Zagreb, Čakovec i Varaždin, Rijeka, Pula, Osijek, Zadar, Knin i Šibenik, Split, Dubrovnik, Vukovar) i publike birati u izravnom televizijskom prijenosu na HTV1. U slučaju izjednačenja, pravo prvenstva na tablici ima ona pjesma s većim brojem bodova publike.

Kroz natjecanje i show program, u kojem nastupa Tony Cetinski, vode nas Mirko Fodor, Marko Tolja i Mario Lipovšek Battifiaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:10