SANJA ŽULJEVIĆ

Trenerica koja će se prvi put okušati kao voditeljica emisije ‘Život na vagi‘: ‘RTL me iznenadio‘

‘Već godinama provodim programe za gubitak kilograma i već dulje sam više u ulozi predavača i mentora‘
Sanja Žuljević
 Maja Bota

Nakon što je prošlu sezonu pauzirala od "Života na vagi", trenerica Sanja Žuljević vratila se u peto izdanje tog showa koji kreće u subotu 17. listopada na RTL-u. Međutim, Žuljević, kao što bi se to očekivalo, više neće trenirati natjecatelje već voditi emisiju umjesto Marijane Batinić koja je u međuvremenu rodila.

Jeste li se iznenadili kada su vam na RTL-u ponudili taj angažman?

- Naravno! Nakon poziva izvršnog producenta Vanje Meandžije imala sam par ideja u glavi zašto bi mogao zvati, ali ni jedna nije uključivala ovo.

Jeste li dugo razmišljali o toj ponudi i zašto ste je prihvatili, jer to ipak nije vaša zona komfora?

- Nisam predugo, kojih dan-dva. Generalno, ovu ulogu bih prihvatila možda samo u ovoj emisiji. Ovo je područje mog djelovanja, bez obzira u kojoj ulozi bila. Već godinama provodim programe za gubitak kilograma i već dulje sam više u ulozi predavača i mentora nego čisto trenerskoj, tako da mi nije bila u potpunosti strana ova ideja. Također, nismo mi prvi koji su iskoristili prijašnje iskustvo trenera i stavili ga u poziciju voditelja. To su učinili i u američkom 'The Biggest Loseru' i pokazalo se da je to bila odlična odluka i osvježenje emisiji.

Je li bilo treme u početku?

- Kod mene postoji izuzetno kratka prva trema, prvih par minuta prvog snimanja i tada uđem u priču u potpunosti, a treme više nema. Tako je bilo i prvi put u prvoj sezoni u ulozi trenera, a tako je bilo i sada.

Jeste li dobili poriv udijeliti kao trenerica kandidatima ili možda svojim kolegama poneki savjet?

- Da, naravno, to je po meni ljudski moment, kada vidiš i znaš nešto što netko možda u tom trenutku ne primjećuje ili gleda iz drugog kuta, a tebi je jasno što se događa.

Procijenila bih i dala poneki savjet, isključivo kada bi bio dobar trenutak za poentiranje ili zaokruživanje neke ideje iz drugog kuta.

Što gledatelje očekuje u petoj sezoni "Života na vagi", osim vašeg debija kao voditeljice?

- Nova kombinacija ljudi i timova, nove podjele, raznolikost karaktera i ljudskih priča, drugačiji izazovi unutar samih kandidata, puno malih, ali značajnih pobjeda, divni pejzaži, neočekivani obrati i slično...

Ovo izdanje po mnogočemu je specifično, no prvenstveno zato što se odvija u doba korone. Kako je izgledalo snimanje u tim okolnostima?

- Svakako izazovnije nego inače budući da je riječ o ugroženoj skupini. Ali moram pohvaliti produkciju i RTL da su sjajno reagirali, poduzeli sve mjere opreza i izgurali cijelu sezonu bez ikakvih problema.

Kako su kandidati emisije ionako rizična skupina zbog pretilosti, jeste li bili zabrinuti za njih? Kako su se oni nosili s tim dodatnim pritiskom?

- Prednost ovog projekta je što su kandidati u potpunoj izolaciji pa do njih nisu dolazile nikakve vijesti, a to je u ovakvom projektu i za ove ljude ogromna prednost. Mogli su se koncentrirati u potpunosti na sebe i svoje ciljeve, bez dodatnih briga, bojazni i stresa.

Iz ove perspektive, koja vam je uloga draža, ova voditeljska ili trenerska?

- Nešto između. Kao trener sam 'doma', ali kao što spomenuh, već neko vrijeme nisam niti u svom poslu u čistoj ulozi trenera, tako da mi odmak paše. Kao voditeljica imam određeni odmak od kandidata i njihovih svakodnevnih borbi i izazova, što pojačava objektivnost, a to omogućuje nove uvide i pogled iz druge perspektive. To mi je super trenutak, nove spoznaje, nova znanja. Tako da ne postoji crno-bijeli odgovor na ovo pitanje.

Koliko ste bili ovako sa strane zadovoljni rezultatima koje su postizali kandidati?

- Hm, zanimljivo pitanje... Voditeljsku ulogu, za razliku od trenerske, doživjela sam emotivno drugačije. Kontakt s kandidatima i cijelom problematikom je manje direktan pa samim time nisam bila na isti način 'uvučena' u priču. Mogu reći da opuštenije i objektivnije proučavam njihov put u ovoj ulozi, manje se fokusirajući na same rezultate vaganja. Mogu navesti malo veću razočaranost u kandidate (ne sve, naravno, ali većinu) ove sezone na polju razumijevanja i promjene prehrambenih navika, eto.

Četvrtu sezonu niste sudjelovali u showu, no jeste li ga pratili?

- Pogledala sam ga u cijelosti, isto kao i sve zadnje sezone američkog i australskog izdanja emisije. Priprema je bitna, a ja sam štreber.

I za kraj, što se radili u ovih godinu i pol dana koliko vas nismo vidjeli na malim ekranima?

- Radim uvijek na puno fronti. Na jesen smo započeli program 'LeeZona Uživo' - to je moj autorski projekt, koji sam u suradnji sa psiholozima, nutricionistima i liječnicima te sa svojim timom, razradila do tančina i zaista smo ponosni na njega. Ide u dva smjera: prvi je za svaku osobu zaljubljenu u kretanje, prirodu i zdravo i ukusno kuhanje, sa željom još veće izgradnje pozitivnih navika i dobre ekipe. A drugi smjer je najjednostavnije opisati kao 'Život na vagi u stvarnosti', jer taj program obuhvaća sve dijelove koji su potrebni da osoba, ne samo izgubi višak kilograma, već napravi i pravu dubinsku promjenu svoje osobnosti.

Osim toga, konstantno razvijamo 'LeeZona Online' projekt i ove jeseni ga udarno širimo. Osim što namjeravamo izaći i na vanjsko tržište, ubacit ćemo razne nove dijelove, i uživo i studijski. I iskoristit ću ovu priliku da pozovem sve čitatelje da se priključe u projekt vlastite promjene pod nazivom COUNTDOWN 2020 - online izazov koji će pratiti emitiranje ove sezone 'Života na vagi'! Upravo smo započeli s izazovom, a prijave potražite na www.leezona.rtl.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:10