PARNI VALJAK

Talentirani Igor spominje se kao nasljednik Akija Rahimovskog. Hus: ‘Uskoro ćemo podijeliti sve detalje‘

31-godišnji Podravec bio je član grupe ‘Gea‘, nastupao je u showu ‘A strana‘, a osim glazbe voli i kazalište

Marija Šimić Buga, Igor Drvenkar

 Ines Novkovic/

Sve su glasnija šuškanja o tome da će upravo Igor Drvenkar postati novi pjevač Parnog Valjka, legendarnog benda koji bi svoje buduće nastupe radio pod imenom ‘Parni valjak feat Igor‘. Da se ‘nešto valja iza brda‘ dao je do znanja i vođa benda, Husein Hasanefendić Hus koji kaže:

- Sredinom ožujka objavit ćemo i s publikom podijeliti sve detalje vezano za daljnje aktivnosti Parnog valjka, pa vas do tada molim za još malo strpljenja - rekao je Hus, koji je očito prelomio. Jer, Parni valjak želi i dalje svirati, publici podariti još mnogo lijepih pjesama, no kako je Aki Rahimovski bio i ostao nezamjenjiv, sjajna je ideja da se bend nastavi ‘valjati‘ pod imenom ‘Parni valjak feat Igor‘.

No, tko je zapravo Igor Drvenkar?

31-godišnji Podravec bio je član grupe ‘Gea‘, nastupao je u showu ‘A strana‘, a osim glazbe voli i kazalište. Prije tri i pol godine u predstavi ‘Jesus Christ Superstar‘, koja se sada ponovo vraća na scenu, sjajno je igrao Poncija Pilata, a lani je tumačio Zvijer u mjuziklu ‘Ljepotica i zvijer‘. Odakle mu ljubav prema glumi?

- Poncije Pilat, prva uloga u kazalištu Komedija, u rock-operi ‘Jesus Christ Superstar‘ u režiji Damira Lončara, iskustvo je koje me nakon male pauze vratilo na kazališne daske i ne mogu vam opisati koliko sam bio sretan vratiti se u to. Ljubav prema glumi kod mene se rodila 2013. godine kada sam po prvi puta iskusio kazalište u mjuziklu ‘Uskrsli’ autora Daniela Riccia, u režiji Roberta Boškovića i Marka Cindrića, također u ulozi Poncija Pilata. Od tada su mi rock-opere i mjuzikli postali najveća strast kada se radi o umjetničkom izvođenju - ističe glazbenik koji voli uloge ‘negativaca‘.

image

Igor Drvenkar

Ante Cizmic/Cropix

- Negativci su mi karakterno zanimljiviji za izvedbu. Kroz ulogu i pokret prikazati unutarnje borbe i emocije s kojima se nose velik je i uzbudljiv izazov. Po prirodi sam prilično mirna osoba pa mi taj kontrast super odgovara - ispričao nam je prije par mjeseci za Studio Igor koji je glazbu zavolio još u osnovnoj školi.

- Uvijek sam kao mali volio pjevati uz radio, pogotovo kada bih bio sam doma. Snimao bih pjesme na kazetu, stalno ih vraćao, puštao i pjevao uz njih. U obitelji mi se nitko nije bavio niti se bavi glazbom pa je u samim počecima bila prisutna sumnja i pitanje je li to samo neka moja faza, no danas mi je obitelj najveća podrška u svemu što radim i stvaram te je uvijek tu da me usmjeri na pravi put. Što se glazbe tiče, moj profesionalni put počeo je 2008. godine s prvim nastupom i pobjedom na festivalu pjevača amatera u Podravini. U to vrijeme sam s prijateljima iz škole osnovao i prvi bend ‘Otkazani let‘, te po završetku srednje, 2009. otišao u Zagreb kako bi se dalje glazbeno razvijao. Pjevanje sam usavršavao kod profesora Marijana Hujića, a vrlo brzo zainteresirao sam se i za glazbenu produkciju i snimanja, što me dovelo do otvaranja glazbenog studia i platforme Performer Point pomoću koje pomažem glazbenicima u njihovom stvaralaštvu. Od 2015. do 2022. nastupao sam kao frontman grupe ‘Gea‘ s kojom imam snimljen jedan autorski album - opisuje mladić kojeg je publika zapazila po sjajnim nastupima u HTV-ovom showu ‘A strana‘ u kojoj je svoj prvi nastup imao 2018. godine u emisiji posvećenoj Oliveru Dragojeviću.

image

Vjeko Ključarić, Dino Purić, Igor Drvenkar i Stjepan Lach pjevaju hitove Parnog Valjka u čast pokojnom Akiju Rahimovskom

Davor Pongracic/Cropix

Glazbenik koji je odlaskom u solističke vode potpisao ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records otkrio nam je i kako se nosi s obožavateljicama.

- Ne nosim se (smijeh). Trudim se koliko mogu ostvariti lijep i prijateljski odnos sa svima iako to ponekad bude malo teško - rekao je Igor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:07