ZLATNI STUDIO 2023.

Svestrani Igor Mešin: ‘Unatoč obavezama, stalno mi je u glavi nogomet. Teško proživljavam utakmice Vatrenih‘

Povodom dodjele nagrada Zlatnog studija 2023., Igor Mešin je nominiran za najboljeg televizijskog voditelja

Igor Mešin

 Cropix

Igor Mešin, koji će ove nedjelje uz Franu Ridjana voditi finale ‘Supertalenta‘ Nove TV doznao je da ga je naš žiri među najbolje televizijske voditelje nominirao iz službenog maila što su mu ga poslali članovi naše redakcije. Ubrzo nakon toga, počeli su mu se javljati kolege iz kazališta, tako da je već u ranim jutarnjim satima primao prve čestitke za nominaciju.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Moram priznati da me vijest o nominaciji ugodno iznenadila i razveselila - kaže izvrsni glumac koji se proteklih godina pokazao i kao jednako tako izvrstan televizijski voditelj. Pitamo ga koje odlike po njegovom sudu mora imati dobar televizijski voditelj.

- Svakako treba imati brojne pozitivne karakteristike, a ono što meni prvo pada na pamet jest da mora biti spontan, svoj, pomalo šarmantan i nenametljiv - kaže Igor koji u voditeljskom poslu nema televizijske uzore.

- Što se tiče posla, nikad si nisam postavljao neke uzore, pa tako nemam ni nekog određenog uzora u voditeljskom poslu - iskreno govori čovjek koji je kao televizijski voditelj u godini na izmaku jednako dobar bio i u ‘Plesu sa zvijezdama‘ što ga je vodio uz Maju Šuput i u ‘Supertalentu‘ kojeg vodi s Franom Ridjanom. Može li usporediti ta dva posla, otkriti nam koje su glavne razlike, te reći koji mu je draži?

image

Maja Šuput i Igor Mešin

Press/

- Teško mi je reći što mi je draže: ‘Ples sa zvijezdama‘ ili ‘Supertalent‘. U ‘Plesu sa zvijezdama‘ smo Maja i ja bili zajedno samo na početku i na kraju emisije, a sve ostalo smo odrađivali individualno, dok u ‘Supertalentu‘ Frano i ja stalno dijelimo pozornicu, stoga smo uvijek tu jedan za drugoga da se nadopunjujemo. Jedina razlika je ta što ‘Ples sa zvijezdama‘ odiše posebnim glamurom koji je karakterističan za tu emisiju - kaže Igor kojem se upravo u ‘Plesu sa zvijezdama‘ proljetos dogodila noćna mora svakog televizijskog profesionalca. Uoči emisije popio je tabletu protiv alergije, ali je unatoč nuspojavama lijeka do kraja odradio emisiju. Koliko mu je to bilo teško?

- Dobro ste rekli - mislim da su takve situacije doista prava noćna mora za svakog voditelja. Nuspojave su bile takve da ti mozak odlično radi, a govorni aparat ga jednostavno ne sluša. Unatoč tome, maksimalno sam se potrudio emisiju privesti kraju, a veliku podršku pružila mi je i Maja koja je još jednom potvrdila da je prava profesionalka - ističe Igor, a mi se vraćamo ‘Supertalentu‘. Koji ga talenti u ovom showu najviše oduševljavaju?

- Nemam neki određeni tip supertalenta koji bi me oduševio, ali u svakom slučaju su mi draži malo neobičniji i nesvakidašnji talenti. Volim vidjeti dobrog mađioničara, volim akrobacije i volim kada postoji možda mala doza rizika ili opasnosti - otkriva voditelj koji za samog sebe kaže kako nema neki skriveni talent. Ipak, da mora, što bi kao natjecatelj izveo na pozornici ovog showa?

image

Frano Ridjan i Igor Mešin

Press Nova Tv/Press Nova Tv

- Kad bih već stvarno morao, na pozornici bi možda zapjevao. To mi se već događalo, već sam to činio na pozornici i pred TV kamerama, pa mislim da bi mi najmanje teško palo. Što mislim, bi li mi netko u žiriju u pol te moje pjevačke izvedbe stisnuo crveni gumb? Za crveni gumb na moju izvedbu sigurno bi se našlo dosta kandidata u žiriju, a u toj čudnoj izvedbi bi uživao možda samo Davor, iako ni to nije sigurno - kroz smijeh govori Igor kojeg publika osim kao voditelja voli i kao glumca. Što novo priprema na tom planu?

- Što se tiče mog glumačkog posla ima dosta noviteta, nedavno smo u Kazalištu Komedija imali dvije premijere. Veliki Disneyjev mjuzikl ‘Ljepotica i zvijer‘ u Lisinskom i Shakespeareov ‘Mnogo vike nizašto‘ u Kazalištu Komedija u režiji Kreše Dolenčića, tako da uz ove dvije nove predstave ima jako puno posla - kaže Igor koji uz sve obaveze, naravno, prati i nogometno prvenstvo.

- Normalno da pratim Svjetsko prvenstvo. Moram priznati, unatoč svim obavezama koje imam, stalno mi je u glavi nogomet. Teško proživljavam utakmice Vatrenih, ali toliko su nam već dosad sreće donijeli da ćemo izdržati još i ovu borbu za treće mjesto - kaže Igor.

image
Jutarnji.hr/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 06:26