‘REKLI SMO SI ‘DA‘‘

Sve Blankine ljubavi: Od hrvatskog pjevača, preko tajnovitog Vinkovčanina do rukometnog superstara

Koliko je poznato, prva ozbiljna veza splitske atletičarke bila je ona s Vinkovčaninom Antoniom Ergotićem koja je trajala tri godine

Luka Nižetić, Antonio Ergotić, Nikola Karabatić

 Srdjan Vrancic/Cropix; Paun Paunovic/Cropix; Boris Kovacev/Cropix/Srdjan Vrancic/Cropix; Paun Paunovic/Cropix; Boris Kovacev/Cropix

Kada je Blanka Vlašić jučer na svom Instagram profilu obznanila da se udala za belgijskog novinara Rubena Van Guchta te da čekaju sinčića, iznenadila je sve, izuzev možda svoje obitelji i prijatelja. Jer naša olimpijka i rekorderka, danas umirovljena visašica uvijek je bila vrlo diskretna kada je u pitanju njezin privatni život, a posljednjih godina njezine objave na društvenim mrežama gotovo u pravilu su bile religioznog sadržaja.

image

Ruben Van Gucht

-/Shutterstock Editorial/Profimedia/

"Rekli smo da. Da jedno drugome u prekrasnom Splitu. Da zajedničkom životu u Hrvatskoj i Belgiji. Da za najveći dar koji smo do sada primili u životu: našeg sina koji će se roditi krajem ove godine. Ovo nam znači sve", stoji u objavi Blanke Vlašić na Instagramu uz nekoliko prelijepih fotografija s vjenčanja.

Prva simpatija, ona iz školskih dana bila joj je kako je to i sama svojedobno otkrila u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju - pjevač Luka Nižetić.

image

Luka Nižetić

Boris Kovacev/Cropix/Cropix

"Nikad nismo službeno bili par. No, obostrana simpatija zasigurno je postojala. A tu i tamo pao bi koji poljubac. Mislim da me s Lukom najviše vezao isti smisao za humor, znali smo se neprestano cerekati oko nekih stvari koje su samo nama bile smiješne", kazala je tada Vlašić otkrivajući svoju prvu ljubav iz osnovnoškolskih dana.

No bila je to prava dječja ljubav, a njezina prva ozbiljna veza koliko je javnosti poznato bila je s Vinkovčaninom Antoniom Ergotićem. Blanki je tada bila tek 21 godina i za nju je počeo sportski uspon svjetskih razmjera. Par je bio zajedno tri godine, a onda su 2007. prekinuli. Javnost zapravo za to nije uopće znala, ali vjerojatno kako se kod svakog teksta koji nije u sportskoj rubrici uz našu atletičarku pisalo da je u vezi s Ergotićem, ona je sama odlučila iznijeti kao stvari stoje. I tada je to bilo iznenađenje jer to je učinila nakon jedne konferencije za novinare. Kada je pressica završila, Vlašić je zamolila da se kamere ugase i dala novinarima izjavu.

image

Antonio Ergotić, Ivan Veštić, Blanka Vlašić, Dubravko Ižaković, Siniša Ergotić (fotografirani 2007. godine)

Paun Paunovic/Cropix/

"Željela bih vam reći da sam već mjesec i pol dana slobodna djevojka i više nisam u vezi. Smatrala sam da je ovo najbolji način da to objavim kako ne bi bilo špekulacija u medijima. Evo, čak sam i natuknice pripremila. To je sve što ću o ovoj temi reći za medije, a kao što ste vidjeli, to nije utjecalo na moje skakanje", iznijela je tada Vlašić.

A onda je u ljeto 2009. upoznala rukometnu zvijezdu Nikolu Karabatića i to preko Tine Radić koja je bila njezina prijateljica, a Karabatićeva rođakinja. Veza je potrajala oko nekoliko mjeseci, zapravo nitko ne zna točno koliko, ali prosincu 2010. oboje su potvrdili kako nisu više zajedno.

image

Nikola Karabatić tijekom Europskog rukometnog prvenstva 2018. godine koje se održalo u Hrvatskoj

Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

"Ta veza je dugo mrtva, zapravo nikad nije ni zaživjela", kazao je poslije njezin otac Joško Vlašić.

"To je bila lijepa ideja, ali oboje smo mladi i vrhunski sportaši, pa bi takva veza tražila puno odricanja, uvijek bi se netko od nas morao nečega odreći", ispričao je poslije za Gloriju Nikola Karabatić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 08:56