RASPORED DO FINALA

Što sad čeka Baby Lasagnu? Ključan događaj zbit će se u petak...

Pravi posao počinje u petak i to popodne kada ima generalnu probu uoči finala i to prvo pred novinarima, a onda i pred publikom

Baby Lasagna

 Livio Andrijić/Cropix

Posao nije gotov. Kladionice su samo brojke, ne obazirem se na to, niti se time zamaram. Umjesto toga koncentriran sam na subotnji nastup. Znate kako kažu: it ain‘t over till the fat lady sing - rekao je Baby Lasagna nakon prolaska u finale.

I tu je u pravu, pravi posao tek sad počinje, a ključni trenutak zbit će se u petak predvečer na generalnoj probi kad će svoju ocjenu formirati žiriji.

Dakle raspored mu sad izgleda ovako. Dan nakon polufinala imao je zakazan sastanak kod dogradonačelnika Malmöa, koji je podrijetlom Hrvat, a Tomislav Štengl, šef naše delegacije istovremeno je imao novi operativni sastanak sa šefovima EBU-a.

Negdje iza toga u srijedu i/ili četvrtak prijepodne dogovoren mu je intervju za utjecajni Eurosong portal Wiwibloggs.

Nakon nastupa večeras u ponoć, u klubu u centru Malmöa, sutra slijedi drugi, u 14 sati za fanove na krovu shopping centra u Malmöu, a moguće je da će obaveza biti još.

Međutim, pravi posao počinje u petak i to popodne kada ima generalnu probu uoči finala i to prvo pred novinarima, a onda i pred publikom. Tu drugu pred publikom, dakle potpuni scenski nastup gledaju i žiriji i na temelju tog nastupa daju svoje ocjene.

S obzirom na to da je generalni stav da je publiku već pridobio na svoju stranu i veliki je favorit u tom dijelu glasanja, može se zaključiti da je Lasagni nastup za žirije u petak možda i važniji od onog u subotu u finalu.

To doista sve mora biti perfektno. Naime, kako kod žirija po kladionicama stoji lošije i na četvrtom je mjestu (u trenutku pisanja teksta) i zaostaje za Francuzom, Švicarcem i Talijankom, Lasagnin glavni zadatak je pridobiti žirije na svoju stranu.

Na dan finala naš predstavnik ima još jednu probu uoči nastupa uživo koji je na rasporedu navečer.

Koji će po redu nastupiti na probi i u finalu još se ne zna, kao ni to je li uopće u prvom dijelu finala ili drugom.

Prvo se u četvrtak mora odviti drugo polufinale, a kad budu poznata imena svih finalista, dogovorit će se redoslijed nastupanja u finalu.

image
Livio Andrijić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 20:35