USPJEŠNA PODUZETNICA

Snježana Mehun Schillinger: ‘Kao mala sam stajala na cesti s tablom zimmer frei, a tata Joso mi je davao džeparac‘

Na zidinama 600 godina stare tvrđave Fortica u Karlobagu predstavila je novu modnu kolekciju svog brenda Duchless

Snježana Mehun Schillinger

 Zvonimir Ferina/

Snježana Schillinger ni trenutka se nije morala mučiti razmišljajući gdje će predstaviti novu modnu kolekciju brenda Duchless iza koje stoje ona i kreator Antun Tin Brišar. U startu je, kaže, znala da će modni perfomans uveličan virtuoznim nastupom čelistice Ane Rucner upriličiti baš na zidinama 600 godina stare tvrđave Fortica u Karlobagu, gdje se kao djevojčica igrala sa svojim vršnjacima, a koju je 2009. godine kupila pa je otada ponosna vlasnica ovog povijesnog zdanja.

image

Ana Rucner

Zvonimir Ferina/

- U medijima znaju pogrešno napisati da sam ja iz Karlobaga. Nisam. Rođena sam u Gospiću, a odrastala sam u Zagrebu, međutim, kako moja obitelj dolazi iz Karlobaga, onda i Karlobag smatram svojim gradom - govori 52-godišnja poduzetnica koja djetinjstvo pamti po dugim toplim ljetima što ih je provodila upravo u Karlobagu.

- To su bila ljeta iz snova, pamtim ih po tome što smo mi, klinci, cijelo vrijeme bili vani, u prirodi... Pamtim ih i po čistom moru, igri koja je trajala od jutra do večeri... Naravno, igrali smo se i oko tvrđave Fortica, koja me je uvijek privlačila jer sam zahvaljujući mami koja je profesorica povijesti, uvijek voljela povijest, pa sam tako i ja studirala arheologiju - govori Snježana, kod koje se već u tinejdžerskim danima počeo razvijati poduzetnički duh.

image

Duchess womenswear

Zvonimir Ferina/
image

Duchess womenswear modna revija

Zvonimir Ferina/
image

Duchess womenswear

Zvonimir Ferina/
image

Duchess womenswear

Zvonimir Ferina/

- Pa da - kroz smijeh kaže, i nastavlja:

- Kao klinka, skupa s mojim vršnjacima stajala bih na cesti s tablom zimmer frei, a prve džeparce zarađivala sam tako što bi mi tata Joso na kraju ljeta dao honorar kao svojoj maloj pomagačici. Meni je to bila i igra, ali ujedno i prvi posao kroz igru - prisjeća se Snježana koja je srednjovjekovne ruševine Fortice prije petnaestak godina kupila kako bi utvrdi vratila stari sjaj. I ona i stanovnici Karlobaga, kao i brojni turisti i gosti zadovoljni su kako joj je to ovog tjedna na eventu na kojem je predstavljena najnovija cruise kolekcija Duchess womenswear uspjelo.

image

Snježana Mehun s tatom Josom

Privatna Arhiva/

- Cijeli je Karlobag, odnosno, kako ga mještani i turisti vole zvati ‘naše malo misto‘, uživao u spektakularnom eventu, za kojeg su nam mnogi mještani ‘posudili‘ struju kako bi sve bilo na nivou. Svi skupa guštali smo u virtuoznom nastupu Ane Rucner koja je svojim umijećem ostavila sve bez daha, te oduševila brojne goste iz Austrije, kao i našeg poznatog modnog kritičara Nevena Ciganovića, Anu Miščević i brojne druge - priča Snježana, dok nam opisuje kako je sve to izgledalo.

image

Neven Ciganović

Zvonimir Ferina/
image

Franz Schillinger došao je podržati svoju suprugu

Zvonimir Ferina/

- Ana se ukazala poput anđela uz zalazak sunca uz savršenu prirodnu kulisu 600 godina stare utvrde na 3000 kvadrata u privatnom vlasništvu karlobaške Duchess uz najnoviju cruise kolekciju Duchess womenswear 2023. Svilene haljine, čipkaste i u antičkom stilu, uklopile su se savršeno u ambijent uz glazbu ‘Game of thrones‘ u izvedbi Ane Rucner. Gradonačelnik Boris Smojver, direktorica TZ Karlobag Ivanka Šegota Brujić, župan Ernes Petry, svi naši susjedi, kao i svi stanovnici Karlobaga bili su nam od velike pomoći u organizaciji - ističe vlasnica Fortice Snježana, kojoj je suprug Franz Schillinger na kraju eventa uz poljubac poklonio i cvijeće. Reviju svoje mame pratio je i njen sin Dino u društvu svoje zaručnice.

image

Franz Schillinger došao je podržati svoju suprugu

Zvonimir Ferina/
image

Franz Schillinger došao je podržati svoju suprugu

Zvonimir Ferina/
image

Franz Schillinger došao je podržati svoju suprugu

Zvonimir Ferina/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:32