NEMA EMPATIJE?

Snimka domaće influencerice razljutila mnoge, pa i poznate Hrvatice: ‘A nisi htjela ustati i pomoći kao žena ženi?‘

Neki su se njeni pratitelji složili s njom i smijali njenoj ‘patnji‘, dok su je drugi osudili

Martina Vuletić

 Screenshot/

Jedna od najpopularnijih tema na društvenim mrežama u posljednjih nekoliko dana je video poznate domaće influencerice Martine Vuletić u kojem sjedi u avionu, dok se u pozadini čuje dijete koje kroz glasan plač doziva mamu.

Na snimci, influencerica ozbiljnog pogleda i izraza lica gleda u prazno, a u opisu je kratko napisala: "Kad me pitaju kad ćeš ti?", misleći na pitanja kada će ona dobiti dijete.

Dok su se neki njeni pratitelji složili s njom i smijali njenoj "patnji" koju je pretvorila u naizgled komičan video, drugi su joj poručili da bi trebala imati više razumijevanja za majke koje putuju s djecom.

- Nikad mi ne bi zasmetao plač ikoga, pogotovo ovako malog djeteta. Razumijem da je video trebao biti smiješan… ali da se ne osjeti strah djeteta u glasu… Općenito, ljudi se trebaju opustiti i početi zezati na svoj račun, a ne na tuđi. I imati više empatije - poručila je u komentarima pjevačica Pamela Ramljak.

Njezin video razljutio je i glumicu Marijanu Mikulić koja je isti podijelila na svom Instagram profilu uz poruku koja kritizira ponašanje Marine Vuletić.

- To su influenseri! Bravo, Martina, klap klap… Ja se ježim jer sam prošla to ne jednom. Da ne komentiram kako je teško utješiti u takvim situacijama dijete s teškoćama i koliko su ovakve objave za nas obeshrabrujuće da uopće idemo među neurotipične. Upali zvuk i zamisli u pozadini mene s Jakijem, hvala - napisala je Mikulić.

image

Komentar glumice Marijane Mikulić

Screenshot/

- A da se bilo ustati i ponuditi mami pomoć? Onako, žena ženi? Girl power i ostala s*anja modernog feminizma koje su sve samo ne girl power. I ne moraš biti mama da to shvatiš. Najbolje da ga je izbacila kroz prozor. Jednog dana, ako to naravno budeš htjela, shvatit ćeš - stoji u jednom komentaru.

Na snimku je reagirala i influencerica Paula Sikirić, majka dvogodišnje djevojčice.

- Vule, nemoj me krivo razumjeti, ali ponekad je jako teško umiriti dijete koje prolazi određeni stres za koji ni ne znaš da je stres. Sigurna sam da je mama činila sve da ga umiri, a možda i nije jer je i ona ‘ispiz****‘ u nekom trenu. Vjerujem kako ćeš se jednog dana ostvariti kao majka (naravno, ako ćeš htjet‘) i da ćeš shvatiti kako je bezvezan ovaj komentar bio - poručila je kolegici.

S druge strane, popularna influencerica Hana Hadžiavdagić istaknula je kako su i na letovima potrebni tzv. "Adults only" natpisi i pravila.

- #AdultsOnly rules u hotelima, a tako bi trebalo biti i u avionima. Platiš lijepo, odvoje te kao i za #firstclass i "ćao svi sretni" - stoji u Haninu komentaru.

Nakon velike drame koju je uzrokovao ovaj kratki video, javila se Martina s objašnjenjem za svoje postupke, odnosno, videom. Prezentirala ga je u obliku Instagram priče, koje prenosimo u nastavku:

image

Poruka Martine Vuletić

Screenshot/
image

Poruka Martine Vuletić

Screenshot/
image

Poruka Martine Vuletić

Screenshot/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:46