RASPRODALI ARENU

Slavni pjevač uoči koncerta šeće Zagrebom "prerušen" u turista, fanovi ga ulovili u Esplanadi

Iron Maideni za koncert su se pripremali u Splitu, a već su dva dana u Zagrebu koji obilazi njihov pjevač Bruce Dickinson

Čitatelj Jutarnjeg snimio je danas Maidene u Esplanadi

 /Snimio čitatelj

Zagrebačka Arena bit će u nedjelju navečer dupkom puna, jer je legendarna heavy metal grupa Iron Maiden potpuno rasprodala svoj koncert s kojim nastavljaju svoju europsku turneju "Legacy Of The Beast 2022". Jučer su organizatori pustili u prodaju ekskluzivni ograničeni kontingent ulaznica za ovaj nesumnjivi glazbeni spektakl, međutim i one su odmah "planule". Bit će to evidentno veliki nastup grupe, koju smatraju sinonimom svjetski sinonim za heavy metal, dapače najboljim bendom tog žanra koji već više od 45 godina drži svoju poziciju na glazbenoj sceni.

image

Bruce Dickinson

Elliott Franks/Eyevine/Profimedia/Elliott Franks/Eyevine/Profimedia

Naime, pandemija koronavirusa i Iron Maidenu je pobrkala planove, pa su tako svoju europsku turneju morali staviti dvije godine na čekanje i sad se sa Zagrebom vraćaju nastupima u europskom dijelu turneje, njih sveukupno 28 i to do kraja srpnja.

Kako bi bili u punoj formi za napor koji ih očekuje, prema pisanju N1, žestoki Britanci pripremali su se oko mjesec dana u Splitu, točnije iznajmili su dvoranu u Lori za uvježbavanje. U Zagreb su stigli prije nekoliko dana i odsjeli u hotelu Esplanade, a frontmen benda Bruce Dickinson opušteno uživa u Zagrebu. Zamijećen je kako ispred hotela čeka taksi, odjeven poput svakog drugog turista u zelenoj majici kratkih rukava i bijelim kratkim hlačama. Na nogama su mu bile crvene tenisice, na leđima ruksak, a svoj "turistički look" upotpunio je šiltericom i sunčanim naočalama. U samom hotelu Dickinson nije bio baš raspoložen za fotografiranje dok je čekao ostatak benda da iskrca svoje stvari. Fanovi su ipak uspjeli uhvatiti nekoliko fotografija.

image
Global Media Group/Ddp Usa/Profimedia/Global Media Group/Ddp Usa/Profimedia

Inače "Legacy Of The Beast" s kojim su započeli 2018., obožavatelji i mediji hvale kao najekstravagantniji i vizualno najviše zadivljujući live show u dosadašnjoj karijeri benda. Dakle publiku sutra očekuje spektakl koji iza sebe ima više od 100 milijuna prodanih albuma i oko 2500 održanih koncerata u svojoj dugoj karijeri. Iron Maiden nastupio je u Zagrebu i 2019., a ovaj koji ih sada očekuje najavili su i na društvenim mrežama s velikom fotografijom zagrebačke Arene.

image

Ovo je drugi nastup u Areni Zagreb za Maidene i kao i prvi, već je rasprodan

Ron Elkman/Ddp Usa/Profimedia/Ron Elkman/Ddp Usa/Profimedia

Vrata Arene Zagreb za sve obožavatelje otvaraju se točno u 18 sati, a prije zvijezda večeri atmosferu će zagrijati njemački metal bend Lord of the Lost čiji je nastup zakazan od 19,30 sati. Izlazak Maidena na zagrebačku pozornicu očekuje se u 20,50 sati.

Posjetitelje se upozorava da je ulaz u dvoranu zabranjen s ruksacima i torbama većima od A4 formata, kao i s fotoaparatima te kamerama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:46