NA SETU ‘NESTALIH‘

Sin hrvatske političarke glumi u HRT-ovoj hit seriji: ‘Stvarno ne znam na koga se ugledao‘

Tin je student prava koji je još u osnovnoj školi počeo glumiti i 7 godina bio u ZKM-u

Tin Ožbolt u seriji 'Nestali'

Stvarno ne znam na koga se uvrglo ovo dijete - kroz smijeh kaže političarka i pravnica Vesna Škare Ožbolt čiji je sin Tin (23) odmalena gajio ljubav prema glumi, a sada ga premijerno gledamo u HTV-ovu serijalu "Nestali", u kojem uz već poznate mlade glumce Roka Sikavicu i Filipa Križana igra hrvatskog vojnika, što mu je prva uloga u domaćoj seriji.

Vojnička uniforma

Tina su u vojničkoj uniformi s kacigom na glavi u ponedjeljak na televiziji prepoznali mnogi. Između ostalih, i Ivanka Pavić, njegova profesorica hrvatskoga jezika i književnosti iz osnovne škole, koja je prva uočila mladićev talent za glumu, pa je sinoć, nakon serije, poslala čestitke svom bivšem đaku, a i njegovoj ponosnoj majci Vesni, koja kaže kako pojma nema gdje je Tin ubrao taj glumački gen.

image

Tin Ožbolt i Vesna Škare Ožbolt

- S tatine strane svi su arhitekti, tim je stopama krenula i naša starija kći Valentina (27), a s moje su strane svi uglavnom pravnici. Dobro, i Tin je student prava, ali nekako mislim da sam tome i ja ponešto pridonijela, jer sam mu, poput mnogih roditelja, često ukazivala na to da bavljenje glumom nije baš najsigurniji posao, kako to ovisi o mnogim okolnostima...

Znate kako je, svaka mama želi najbolje za svog sina - smije se Vesna Škare Ožbolt, čiji je Tin počeo glumiti u školskim predstavama još u osnovnoj školi, a s tim je nastavio i tijekom pohađanja Privatne umjetničke gimnazije. Često je sudjelovao na Lidranu, a njegovi kolege iz škole pamte kako je sjajan bio u monologu iz djela "Muškardin" Angela Beolca Ruzzantea. Uz to, sedam godina bio je član Zagrebačkog kazališta mladih.

- Zašto onda Pravni fakultet? Jer je i pravo moja velika strast, pogotovo borba za ljudska prava - kaže Tin Ožbolt, koji je ulogu u seriji "Nestali" dobio na audiciji.

Američki agenti

- To je prvi put da se kao glumac pojavljujem na televiziji i drago mi je da se ljudima svidjelo kako sam odigrao mladog hrvatskog vojnika koji zove u pomoć u trenucima kada se naši dečki nalaze u neprijateljskom okruženju - kaže Tin, koji je svoje scene snimao tijekom dva dana na obroncima Velebita.

Njegovu nadarenost primijetio je i scenarist serijala Joško Lokas, kojeg smo pitali kako ocjenjuje glumačku izvedbu sina poznate političarke.

- Bio je odličan! Scena u kojoj se Tin pojavljuje dio je Nervozine retrospektive kada je u prvim godinama rata bio ranjen. Tin predstavlja najmlađu generaciju koja je bila u ratu u prvim sukobima s vojskom SAO Krajine i koja nije imala nikakvo iskustvo, što, nažalost, rezultira i njegovom smrću. Sama scena vrlo je potresna i kroz Tina simbolizira mladu, nevinu generaciju izvučenu iz normalnih života i bačenu u pakao rata - kaže Lokas. - Wow! Baš lijepo! Hvala puno - odgovara Tin kojem smo prenijeli komplimente Joška Lokasa. No, što dalje?

- Nastavljam i sa studijem i s glumom. Baš ovih dana idem na audiciju za jednu našu seriju. Na ljeto bih, prema planu, trebao otputovati u Los Angeles, gdje se namjeravam upisati u ljetnu školu glume, koju je svojedobno, od poznatijih imena, pohađala i Angelina Jolie. No važnije je od toga što u tu školu često svraćaju američki agenti u potrazi za mladim talentima. Pa, tko zna... - kaže Tin Ožbolt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 11:21