TUŽNA VIJEST

Samo mjesec dana nakon što je doznala da ima rak, preminula bivša pjevačica (47) Srebrnih krila

Vlatka Grakalić zbog ljubavi se preselila u Norvešku, odakle joj je suprug s kojim je dobila dvoje djece. Umrla je u 48. godini
Vlatka Grakalić
 Ranko Suvar/CROPIX

Bivša pjevačica benda Srebrna krila, Vlatka Grakalić, preminula je u nedjelju u 48. godini u Norveškoj, nakon što je prije samo mjesec dana doznala kako boluje od raka maternice, potvrdila je za Večernji list Vlatkina sestra Maja.

- Da, nažalost, Vlatka je preminula 31. listopada 2021. nakon kraće i teške bolesti. Ispraćaj će biti tiho u najužem krugu obitelji. Obitelj traži mir i razumijevanje u ovim najtežim trenucima - rekla je Maja Grakalić.

Vlatka je široj javnosti poznata kao pjevačica Srebrnih krila od 1994. do 2000. godine. U grupu je došla nakon odlaska Vlatke Pokos, a s njima je otpjevala velike hitove "Ljubav je za ljude sve" i "O kako se ludo osjećam". Nakon smrti frontmena Srebrnih krila Mustafe Ismailovskog Muca posvetila se solo karijeri i 2008. nastupila na Dori s pjesmom "Kaži mi".

- Nakon smrti mog kolege Muca, odlučila sam napustiti Hrvatsku i prihvatila sam jedan angažman. Radila sam kao pjevačica u jednom cover bendu na Majorci - rekla je Vlatka prije nekoliko godina za InMagazin. S obzirom da je tad bila u vezi s Mucom, njegova smrt jako ju je pogodila.

Nedugo nakon karijere u Španjolskoj, Vlatka se zaljubila i udala. Preselila se u Oslo odakle joj je suprug i rodila dvoje djece.

- U Oslu živim jednim mirnim, obiteljskim životom. I dalje se bavim glazbom, tim se oduvijek bavim, samo sam promijenila državu - izjavila je tad Vlatka, koja se uvijek rado sjećala doba dancea.

- Mislim da ljudi imaju nostalgiju za takvom vrstom glazbe. To je nešto što je u tom trenutku bilo 'in'. To su svi voljeli, u tome nema ništa loše. I znam da su svi znali sve tekstove - priznala je tad Grakalić, a prenosi Večernji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:38