LOŠI REZULTATI

RTL ukida jednu od svojih poznatijih emisija: Troškovi bili veći od gledanosti, poznata je sudbina novinara

Ovih se dana proširila i priča kako RTL ukida i hvaljenu te višestruko nagrađivanu emisiju ‘Potraga‘

Zgrada RTL-a

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

RTL ukida magazinsku emisiju ‘Exkluziv‘. Jedna od poznatijih emisija te televizije koju je vodila Ana Radišić, a u kojoj su se pretresali noviteti sa showbizz scene odlazi u povijest zbog nezadovoljavajućih rezultata gledanosti. Kako neslužbeno doznajemo s RTL-a, pokazalo se da su troškovi proizvodnje bili veći od rezultata gledanosti, zbog čega je ovaj projekt postao neisplativ. Što se ljudi koji su radili u toj redakciji tiče, s RTL-a neslužbeno doznajemo kako će im već sljedećeg tjedna biti ponuđene nove pozicije i poslovi u sklopu te televizije.

Uz vijest o ukidanju ‘Exkluziva‘ među novinarima se ovih dana proširila i priča kako RTL ukida i hvaljenu te višestruko nagrađivanu emisiju ‘Potraga‘ koja se emitira u sklopu RTL-a Danas. Toj vijesti kumovala je i činjenica da ‘Potrage‘ nema svakodnevno u sklopu središnje RTL-ove informativne emisije, međutim, s RTL-a nam kažu kako su priče o ukidanju ‘Potrage‘ neutemeljena glupost.

- ‘Potraga‘ se ne ukida, a svakodnevno se ne emitira još od početka srpnja. Prikazujemo je kada imamo dobru, pravu istraživačku temu. Ne želimo ‘Potragu‘ obezvrijediti vijestima poput one da su se na primjer meduze, pomislite, pojavile u Jadranu. ‘Potraga‘ se, dakle, ne ukida, a novu emisiju emitirat ćemo već sutra - neslužbeno nam kažu s RTL-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2023 23:34