UŽIVO S BALKONA

Reporter RTL-a Brkić i Nikša Kaleb odradili jedno od najčudnijih TV javljanja: ‘Zatočeni smo u sobama...‘

Sedmeročlana ekipa RTL Sporta zatočena je u svojim hotelskim sobama u Egiptu, no to ih nije spriječilo da se jave uživo u RTL Danas
Filip Brkić i Nikša Kaleb u javljanju za RTL Danas s balkona
 Rtl/screenshot

Bilo je to, govore gledatelji, najčudnije televizijsko javljanje u povijesti sportskog novinarstva u Hrvatskoj.

Sedmeročlana ekipa RTL Sporta jučer se u informativnu emisiju RTL Danas javila iz Egipta, gdje su stigli dan prije početka Svjetskog rukometnog prvenstva, ali nismo u javljanju vidjeli ni loptu,ni rukometaše, a ni pijesak, jer ova se sportska ekipa javljala – s balkona.

I to svatko sa svojeg.

Kako to?

Odgovor je samo jedan – korona.

No, spretna ekipa nije dozvolila pandemiji da im pomrsi planove, već su iz specifične situacije u kojoj su se našli izvukli najbolje moguće rješenje.

RTL-ov voditelj i sportski komentator Filip Brkić javio nam se iz Aleksandrije i otkrio što se zapravo dogodilo. Zašto je svih sedam članova ekipe odvojeno i zašto su zatočeni u svojim hotelskim sobama?

- Čim smo došli jučer u hotel uputili su nas u prostor iza recepcije gdje smo se svi testirali na covid-19 i potom smo upućeni u svoje sobe iz kojih ne smijemo izlaziti sve dok ne stignu rezultati - započinje 41-godišnji Brkić s kojim razgovaramo telefonski dok je on još uvijek, kako kaže, u hotelskoj sobi.

Nakon dva dana putovanja do Egipta, cijela RTL-ova ekipa smještena je u Tolip North Coast Hotelu u Aleksandriji, drugom po veličini gradu u Egiptu.

- Inicijalno je i prije našeg dolaska u Egipat bilo rečeno da će rezultati testa na covid-19 biti poznati do 14 sati. Mi smo vjerovali da će to doista biti tako, te da ćemo, naravno svi s negativnim testom, moći izići iz svojih soba i napraviti pravo javljanje za RTL Danas, barem ispred hotela ili negdje iz resorta – prepričava Brkić.

image
Filip Brkić i Nikša Kaleb u javljanju s balkona u hotelu Egiptu
Rtl/screenshot

U čekanju rezultata testa na covid-19 nije im pomogla niti vremenska razlika, odnosno jedan sat više.

- Već je bilo iza 20 sati, a svi smo i dalje bili na istom mjestu. Izišli smo na svoje balkone i tako razgovarali, tako smo i došli na ideju za naše neobično javljanje. Zapravo, slučajno se sve poklopilo. Tako je naš stručni komentator, legendarni Kauboj Nikša Kaleb, baš bio u sobi pored moje, pa smo mogli razgovarati svak sa svog balkona i biti zajedno u kadru - govori Brkić.

image
Kaleb i Brkić
Maja Bota Za Rtl

Kako su riješili ton, pitam ga?

- Dodavali smo mikrofon preko balkona, sve dok nije stigao do Nikše i mene. Desno od nas je na svom balkonu bio producent Goran Škvorc koji je vodio operaciju, a snimatelji Ivan Obertlik i Janko Gredelj su, opet sasvim slučajno, bili na dvije različite pozicije, tako da su nas snimali iz dva različita kuta. Preko puta je bila naša novinarka Ines Goda koja se uvodno javila sa svog balkona, a blizu je bio i drugi producent Mario Popec. Tako smo izveli javljanje za RTL Danas. Uspjelo je jer je svatko imao neki svoj zadatak i snašli smo se kako smo mogli. Popec nam je, recimo, držao rasvjetu - otkriva Brkić.

image
Novinarka RTL-a Ines Goda
Rtl/screenshot

Kako su iz Zagreba reagirali kada ste im izložili svoj plan za neobično javljanje uživo?

- Ha, rekli su nam dajte što date, barem da vas vidimo - smije se Brkić, svjestan da je na kraju cijelo javljanje ispalo vrlo simpatično i spretno.

Hoćete li se i danas javljati s balkona?

- Iskreno, ne znam što da vam kažem. Sve je moguće. Evo uskoro će 24 sata da već čekamo rezultate covid testova koji su trebali biti gotovi za dva sata - priznaje Brkić.

No, ekipi motivacije i adrenalina ne manjka. Iako su zatočeni u svojim sobama, čuju se preko mobitela, a redovito razgovaraju i preko balkona. Na vezi su sa Zagrebom i nadaju se najboljem.

image
Kaleb, Goda i Brkić
Maja Bota Za Rtl

- Vjerujem da je ovo prvi i posljednji put da radimo izvještaj u stilu Romea i Julije po balkonima i da će se to napokon normalizirati i da ćemo smjeti izaći iz svojih soba - započeo je bivši rukometaš Nikša Kaleb jučer u javljanju za RTL Danas pa komentirao utakmicu koja čeka Hrvatsku u petak.

- Naša reprezentacija svjesna je svoje kvalitete, a, koliko su spremni fizički, toliko su spremni i psihički. Bit će fokusirani na prvog sljedećeg protivnika i mislim da ćemo krenuti itekako dobro - rekao je Kaleb.

Svjetsko rukometno prvenstvo za muškarce koje se održava u Egiptu danas službeno započinje, a upravo domaćini otvaraju utakmicom protiv Čilea. Prijenos je od 18 sati na programu RTL2, i to je samo jedna od više od 50 utakmica koje će sportski zaljubljenici moći pratiti na RTL-u, RTL2 te na online platformi RTLplay, sve do završetka prvenstva, 31. siječnja s kojeg će se ova, sada još zatočena ekipa, redovito javljati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:47