ZLATNI STUDIO 2024.

Rekorderi su Šprajc, Grašo i Jarak: Hoće li se promijeniti poredak vodećih nakon 7. dodjele prestižnih nagrada?

Među pjevačicama je najuspješnija Nina Badrić s dva Zlatna Studija kao najbolja pjevačica 2019. i 2022.

Zoran Šprajc, Andrija Jarak i Petar Grašo

 Rtl/Cropix/Promo/

Zabavno je pratiti rezultate u osvojenim Zlatnim Studijima između Zorana Šprajca i Andrije Jarka. Ta dvojica odličnih prijatelja, koji su Jarkovim prelaskom krajem 2021. s Nove TV na RTL postali i kolege u istoj TV kući, rekorderi su po osvojenim kipićima najvećeg medijskog priznanja u Hrvatskoj kada je riječ o televiziji. Šprajc vodi jer je Zlatni Studio kao najbolji TV voditelj osvojio 2018., 2019. i 2020. godine, a tri puta ekipno za najbolju TV emisiju. Dva mu je donio RTL Direkt, 2021. i 2022., te jedan prošle godine novi projekt "Stanje nacije". Sada bi mu u naručje mogao stići i sedmi, naravno ako na dodjeli Zlatnog Studija upravo on ponovno bude proglašen najboljim voditeljem i preotme to priznanje konkurentima za tu titulu Jošku Lokasu i Mojmiri Pastorčić koja sa Šprajcom dijeli dosadašnja priznanja za RTL Direkt.

image

Zoran Šprajc i Andrija Jarak 2022.

Srdjan Vrancic/Cropix

- Zlatni Studiji zauzimaju središnje mjesto u jednoj lijepoj staklenoj vitrini i uz druge nagrade sada je u njoj već poprilična gužva, ali ako bude još jedan, bit će i nova vitrina, druge mi nema - rekao je nedavno Šprajc za slučaj da dođe do takvog ishoda.

Andrija Jarak je 2018., 2019., 2021. i 2022. uvjerljivo osvojio titulu najboljeg TV novinara. Ima četiri osvojena Zlatna Studija u toj potkategoriji, a ovaj je put nominiran za svoj prvijenac za RTL, emisiju "Dosje Jarak" za najbolju TV emisiju. Kada smo Jarka pitali kako misli da će ovaj put proći bitka između dva prijatelja, ali i suparnika, baš onako kolegijalno-sportska, spremno je uzvratio.

- Mi se bavimo svojom svlačionicom i ne zamaramo se kako je kod drugih. Na terenu ostavljamo srce i tako to... (smijeh). Ja dosad imam četiri kipića. S velikim nestrpljenjem čekam rezultate ove godine. Bit će zanimljivo i napeto. Kolegi rivalu želim sve najbolje od srca - rekao je Jarak koji, ako ćemo gledati samo individualne nagrade, zapravo vodi. Zasad. A nagrade znače, posebno kada su, kao u ovom slučaju, priznanje i struke i publike koja u konačnici presuđuje.

- Nema veće i ljepše nagrade od one koju daju čitatelji i gledatelji jer je potpuno transparentno i jasno da njihovi glasovi odlučuju o toj nagradi. Na njih nitko ne može utjecati jer oni ocjenjuju i glasaju po onome što vide na ekranu. Izuzetna mi je čast što sam četiri puta osvojio ovu prestižnu nagradu jer je to i priznanje i golem poticaj za budućnost. Lijepo je znati da netko primjećuje to što radiš, a osobito da cijeni i poštuje tvoj rad. Nagrade su uvijek dobrodošle, osobito kad ih dobijete od ljudi koji vas gledaju svaki dan - zaključio je prošle godine Jarak.

image

Petar Grašo

Paun Paunovic/Cropix

Između ovog dovitljivog dvojca smjestio se Petar Grašo s pet osvojenih Zlatnih Studija. Prošle godine su mu nagrade izmakle, no sada bi mogao lako popraviti rezultat jer je nominiran u dvije glazbene potkategorije. Prva je za pjevača godine, a druga za duet s Ninom Badrić "Nemoj" koja je stigla do finala za pjesmu godine.

- Uvijek se radujem Zlatnom Studiju jer je to nagrada naroda, odličan show i, što je jednako važno, izvanredna zabava na kojoj uvijek imam priliku vidjeti neke drage kolege - rekao je Grašo koji je, što se tiče naše nagrade, uvjerljivo najuspješniji među pjevačima. Osvojio je Zlatni Studio za koncert godine te dva puta kao pjevač i dva puta za hit godine.

Odmah iza Graše, kada je glazba u pitanju, nalazi se pokojni Massimo Savić.

image

Massimo 2021.

Marko Todorov/Cropix/Cropix

Najboljim pjevačem proglašen je 2021., iste godine kada je slavio i s "Malim krugom velikih ljudi" kao najboljom pjesmom. Treći Zlatni Studio za pjevača godine, nažalost, nije osobno primio. Bolest je bila brža, brutalno 23. prosinca 2022. ugasivši život jednog od najljepših muških vokala.

Kada su u pitanju njihove kolegice, među pjevačicama je najuspješnija Nina Badrić. Ima dva Zlatna Studija kao najbolja pjevačica 2019. i 2022., a sada bi svojoj kolekciji mogla dodati i nove kipiće jer je u finalu ponovno za istu titulu, ali, kao što smo već spomenuli, i za pjesmu godine.

image

Nina Badrić 2022.

Srdjan Vrancic/Cropix

U glumačkom svijetu situacija je malo složenija, pa se najuspješnijom glumicom po Zlatnom Studiju pokazala Nina Violić osvojivši 2019. nagradu za najbolju kazališnu glumicu, a lani i za filmsku.

U radijskom eteru je izjednačen rezultat, i to između dva jako dobra prijatelja, suvoditelja te pjevačkog talenta i antitalenta - Roberta Ferlina i Marija Lipovšeka Battifiace. I tako će, barem što se ove godine tiče, ostati jer ih nema u finalu. Svaki od njih ima ravnopravno dva osvojena priznanja za najbolji radijski glas. Ferlin je ovjenčan tom titulom 2019. i 2020., a Battifiaca 2022. i 2023. godine.

image

Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca

Ivana Nobilo/Cropix

Rekorder u TV formatima je "Život na vagi" koji je najboljim reality showom proglašen tri puta - 2019., 2020. i 2021. godine, a sada mu se smiješi i četvrto priznanje, osim ako 9. veljače, kada će se održati dodjela sedmog Zlatng Studija, ta nagrada ne pripadne "Ribi na torti" (Nova TV) ili, pak, "Masked Singeru" (RTL).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:49